Aşıkken şapşal oluyorum

Güncelleme Tarihi:

Aşıkken şapşal oluyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 01:00

Ünlü olmayı çok takmıyor, alışverişi sevmiyor, balıklardan nefret ediyor, aşıkken bir adım sonrasını düşünmüyor... Zeynep Beşerler, hakkında bilinmeyenleri Formsante dergisine anlattı.

Haberin Devamı

* Şu sıralar neler yapıyorsunuz?        

- “Arka Sokaklar” dizisinin çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Bu yoğunluk haziran ayına kadar devam edecek. Yeni projelerim arasında bir sinema filmi olabilir, şu an gelen teklifleri değerlendirme aşamasındayım. Ocak ayında da bir televizyon programına başlayabilirim, çünkü değişikliğe ihtiyacım var.

* Televizyonla tanışmanız nasıl oldu?

- Bir tesadüf sonucu Sinan Çetin’le tanıştım, sonra bir reklam filminde oynadım. Reklam filminin yankılarıyla televizyona başladım. Sonrasında program sundum, ardından Tarkan’ın klibi ve ilk dizim “Alacakaranlık” geldi. 10 yıl oldu, ben bile nasıl geçtiğini anlamadım...

* Uzun zamandır “Arka Sokaklar” dizisindesiniz. Bu dizi size neler öğretti?

- “Arka Sokaklar”daki rolüm, şu ana kadar oynadıklarımdan çok farklı. Bir polisi oynuyorum ve öncekilerden daha atik, daha canlı bir karakter. Bu rol benim polislere bakış açımı değiştirdi. Polislere genelde korkularak bakılır ya, tedirginlik yaratırlar. Benim bakış açım o anlamda çok değişti. Polislere karşı korkum kırıldı.

KIVANÇ KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ

* Yolda yürürken insanların sizi tanıması nasıl hissettiriyor?

- Tanınmanın bir tek basın açısından zorlukları oluyor. İstediğin gibi hareket edemiyorsun ve etraftaki kişiler de sürekli sana baktığında “Acaba bir şey mi yaptım, neden bana bakıyorlar?” diye düşünüyorsun. Onun dışında bir zorluğu yok. Benim hayatımda da değişen hiçbir şey yok. Hâlâ saçlarım tepeden toplu, spor ayakkabılarla dışarı çıkıyorum. “Ünlüyüm, sokağa düzgün çıkmalıyım” diye düşünmüyorum. Dediğim gibi sadece basın konusunda rahatsızlık olabiliyor ama onlarla da bunca yıldır birlikteyiz, birbirimize alıştık. Birlikte büyüdük diyebilirim.

* Beğendiğiniz oyuncular var mı?

- Nurgül Yeşilçay ve Beren Saat bence çok başarılı. Kıvanç Tatlıtuğ da çok iyi ve inanılmaz şekilde kendini geliştiriyor.

* İleriye yönelik en büyük hayaliniz ne?

- Derviş Zaim’in filminde oynamayı çok isterim. Onun filmlerini çok beğeniyorum. Çağan Irmak’ın filminde oynamayı da çok isterim.

ALIŞVERİŞTEN NEFRET EDİYORUM

* Modayı takip ediyor musunuz?

- Etmiyorum, çünkü neyin içinde rahatsam onu giyiyorum. Fakat her yer tekdüze ve modanın esiri olduğu için alışverişe çıktığında ister istemez modayı takip etmiş oluyorsun.

* Nerelerden alışveriş yaparsınız?

- Bir alışveriş merkezine gidip, çok kalabalık olmayan bir dükkana giriyor ve beğendiğim ürünleri hiç denemeden alıp çıkıyorum. Alışveriş yapmayı hiç sevmediğim için ihtiyaçlarımı çoğu zaman kardeşime söylüyorum. O benim yerime istediklerimi alıyor.

* İleride estetik yaptırmayı düşünür müsünüz?

- Yaşlandığımda beni çok rahatsız eden, gözüme batan bir şey olursa estetik yaptırırım, niye yaptırmayayım? Ama oyunculuğa devam edeceksem çok belli olmayan, mimikleri kaybetmeyeceğim estetikler yaptırmayı tercih ederim. 60 yaşında porselen gibi bir surat istemem.

AŞIKKEN ŞAPŞAL OLABİLİYORUM

* Zeynep Beşerler nasıl bir aşık?

- Tatlı bir aşık oluyorum. Aynı zamanda şapşallık da geliyor. Durduk yere kendimi sırıtırken bulabiliyorum. Ama kendimi çok kaybetmiyorum. Şuursuz olmuyorum. Oyunlardan çok hoşlanmıyorum. Bir adım sonrasını da düşünmüyorum. “Bunu yaparsam beni yanlış anlar mı?” diye düşünmüyorum. O anda içimden ne geliyorsa onu yapıyorum.

* Aşık mısınız?

- Hayatımda şu an biri var ve ilişkimiz iyi gidiyor. Keyifli ve mutluyum.

* Bir erkek sizi nasıl etkiler?

- Enerjisi etkiler. Güzel gülmesi benim için önemli. Zekasına da önem veririm. Kendine güveni olmalı.

* En büyük korkunuz nedir?

- En büyük korkum sevdiklerimin başına bir şey gelmesi. Hastalık ve ölümden çok korkuyorum. Bir de depremden fobik derecede korkuyorum diyebilirim. İzmir deprem bölgesi ve orada çok sallanırsınız. Deprem kelimesini duyduğum her an panik atak geçiriyorum. Kendimden geçiyorum, çok kötü oluyorum.

Haberin Devamı

BALIK FOBİM VAR

Balık fobim var. Hiç sevmem balıkları. Akvaryuma bakmayı sevmiyorum. Balık yemeyi de sevmiyorum. Hoşuma gitmiyor. Balık sürüleri geçerken hayatta denize girmem.

Haberin Devamı

ELLERİM VE AYAKLARIM KOCAMAN

Vücudunuzda beğenmediğiniz yerleriniz var mı?

- Kocaman ellerim ve kocaman ayaklarım var. Aslında beğenmediğim yerlerimi saymaya kalksam, bir sürü şey sayarım!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!