Aşçılık okuluna bekarlar rağbet etti

Güncelleme Tarihi:

Aşçılık okuluna bekarlar rağbet etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Akademi İstanbul bünyesinde açılan "Mutfak Sanatları Merkezi Electrolux Aşçılık Okulu" profesyonel aşçılar gibi kısa zamanda, ekonomik ve lezzetli yemekler yapmayı öğretiyor.

Ekim ayında hizmete giren Aşçılık Okulu Bölümü Başkanı Osman Serim, ailesinden ayrı bir kentte oturan ve bağımsızlığına düşkün olup ailesinden ayrı yaşayan yeni nesilin yemek yapmayı bilmediğini ifade etti. Serim, ancak herkesin bir gün yemek yapmak zorunda kaldığını belirterek, dünyanın değişik kültürlerine ait mutfakları da tanıtmak amacıyla böyle bir bölüm açtıklarını söyledi.

Fast food tarzı beslenmenin gençler arasında bir yaşam biçimi haline gelmesine rağmen, batılı ülkelerde daha sağlıklı ve lezzetli olan yöresel yemeklere karşı ilginin arttığını vurgulayan Serim, bunun da yemek yapma kursları tarafından karşılandığını kaydetti.

Türkiye'de otellerde ve bazı meslek yüksek okullarında aşçılık eğitiminin verildiğini ancak kendilerinin profesyonel aşçı değil, insanlara yemek yapmayı öğretmeyi ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Serim, bir ay süren kursların ev kadınları için sabah, çalışanlar için de akşam saatlerinde verildiğini dile getirerek, kişinin bu zaman içerisinde 24 çeşit yemek tarifi öğrendiğini, bu yemeklere benzeyen diğer yemekleri de kolay bir şekilde yapabildiğini söyledi.

Her ay değişik başlıklar altında verilen yemek kursunda bu ay "yöresel mutfaklar, "pastacılık", "yeni dünya mutfağı" ve "lezzetli zayıflama" konularında eğitim verildiğini anlatan Serim, Ocak ayında ise, "İtalyan mutfağı", "Japon mutfağı", "soslar", "pastacılık" ile "yeni dünya mutfağı" başlığında kurs verileceğini aktardı.

Serim, yöresel mutfaklar bölümünde, Karadeniz, Ege, Ankara, Gaziantep, Rumeli gibi yöresel yemekleri, pastacılık bölümünde ise, bayanların yoğun isteği üzerine cheesecake, browni, meyveli tartlar, tiramisu gibi çok merak edilen tarifleri, yeni dünya mutfağında ise, ülkelerin popüler yemekleri yanında yeme içme kültürünü öğretmeye çalıştıklarını bildirdi. Kilo sorunu olanları da unutmadıklarını belirten Serim, lezzetli zayıflama bölümüyle, hem lezzetli, hem de şişmanlatmayan rejim yemeği tariflerine yer verdiklerini anlattı. Serim, 20 kişilik sınıflarda verilen eğitime yoğun ilgi olduğunu belirterek, akşam saatlerinde kursa gelen grubun yarısının da erkek olduğuna dikkati çekti. Kursa, aralarında doktor, reklamcı, sigortacı, bankacı gibi değişik mesleklerden genellikle bekarların rağbet ettiğini ifade eden Serim, "Kursiyerler yemeği tamamen kendileri yapıyor.

Kursumuz biraz masraflı, ama kısa zamanda, daha ekonomik, daha hızlı ve daha lezzetli yemek yapmasını öğreniyorlar. Mutfak tekniklerini vermeye çalışıyoruz. Çok kabiliyetli, el becerileri iyi olan bir kişi, kursa biraz devam ederse aşçı bile olur"diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!