Artık onlar için emeklilik vakti

Güncelleme Tarihi:

Artık onlar için emeklilik vakti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mesleklerinde başarılı olan kişiler emeklilik döneminin yaklaşmasından huzursuzluk duyabilirler. Çok sevdikleri ve kendilerini kanıtladıkları mesleklerinden ayrı düşüp bir köşeye çekilme fikri, bir karabasan gibi üzerlerine çöker. Ama başkalarının mesleklerinde yeni yeni ilerlemeye başladıkları yaşlarda emeklilik zamanı gelenler de var. Mesela top modeller...

Mankenlik belki dünyanın en çok gıpta edilen mesleği. Birçok genç insanın hayallerini süslüyor. Ama işin içinde, birçoğunun düşünmediği bir faktör var: Erken emeklilik. Adlarını ezberlediğimiz podyum kraliçeleri artık birer ikişer podyumlara veda ediyorlar. Ünlü manken Laetitia Casta bundan sonra film çevirmek ve çocuğuyla ilgilenmek istediğini söyleyerek onu üne kavuşturan mesleğini bıraktı. Sırada daha kimler mi var? Otuzuncu doğum günlerini bir süre önce kutlamış olan ünlü mankenlerin bir çoğu yeni bir hayata başlama telaşı içinde...

Elle MacPherson (35 yaşında)

‘‘Bayan Vücut’’ olarak üne kavuşan Elle MacPherson, 18 yaşından beri mankenlik yapıyor. Güzelliğin kalıcı olmadığına inandığı için de bugüne kadar kazandığı parayı başka işlere yatırmış. Örneğin tüm dünyada çok iyi satılan bir egzersiz video kaseti var. Ayrıca kendi adını taşıyan kadın çamaşırları da iç giyim piyasasının aranan ürünlerinden biri.

Elle MacPherson'un geleceğe dönük başka planları da var. Yavaş yavaş sinema dünyasına sızmayı tasarlıyor. Bugüne kadar ‘‘Batman and Robin’’ ve ‘‘Sirens’’ gibi filmlerde rol aldı. Amerikan televizyonunun çok sevilen dizisi ‘‘Friends’’de de konuk sanatçı olmayı başardı. Emekli adayı manken, sinemada rol seçerken çok dikkatli davranması gerektiğini biliyor. Kendine uygun roller bulabilmek için de işi aceleye getirmemeye kararlı. Bu gidişle podyumların kaybı, film setlerinin kazancı olacağa benzer.

Christy Turlington (32 yaşında)

14 yaşında bir genç kızken Ford Mankenlik Ajansı'nın manken avcılarından biri onu keşfetmişti. Maybelline ve Calvin Klein'ın kozmetik ürünlerinin tanıtımını da üstlenen Christy Turlington, podyumlara veda etti. New York Üniversitesi'nde Liberal Sanatlar Fakültesi'ne devam etti. Yakın bir gelecekte de doktora hazırlıklarına başlayacak.

Christy Turlington doğu felsefesine, yoga ve meditasyona çok meraklı. Ünlü manken özel meraklarından birer kazanç kaynağı yaratmakta da başarılı olacağa benzer. Şu sıralar, yogadan esinlenilerek hazırlanan giysileri Puma modaevine satma aşamasında. Ayrıca Uzakdoğu dinlerini simgeleyen Sundari kozmetik ürünlerinin de en çok hisse sahibi olan ortağı.

Helena Christensen (31 yaşında)

Bugüne kadar moda dünyasının en ünlü modaevleri için mankenlik yapan Helena Christensen, mankenliğe 19 yaşında başladı. Yarı Perulu yarı Danimarkalı olan Amerikalı aktör Norman Reedus ile beraber. Bu ilişkiden dünyaya gelen oğlu Mingus Lucien'e daha çok zaman ayırabilmek için podyumlara veda etti. Genç kadın aynı zamanda Nylon adındaki bir moda dergisinde yönetmen. Helena Christensen, fotoğrafçılığa çok meraklı. Yakın bir gelecekte fotoğrafçılık ve kameramanlık yapmaya hazırlanıyor.

Naomi Campbell (30 yaşında)

Naomi Campbell için ‘‘on parmağında on marifet var’’ deyimini kullanmak hiç de yanlış olmaz. Podyumların siyah kraliçesi, geçenlerde bir albüm doldurdu. İlk roman denemesini yaptı, manken arkadaşlarıyla birlikte Fashion Cafe'nin patronu oldu, bir filmde rol aldı. Şu sıralarda ise kendi adını taşıyan parfümün Avrupa'da satışını sağlamakla meşgul. Öfkeli tavırlarıyla ünlenen Naomi, bir süre öfke terapisine katıldı. Kolej öğrencilerine meslek seçimi konusunda öğüt vererek servetini artırma çabasında. Naomi, bundan sonra sadece özel defilelerde podyuma çıkacak. Emekliye ayrıldıktan sonra yapmayı düşündüğü o kadar çok iş var ki, bunların hangisine öncelik tanıması gerektiğine karar veremiyor.

Claudia Schiffer (29 yaşında)

Haberin Devamı

Alman asıllı manken, 17 yaşında, Düsseldorf'ta bir gece klübünde gösteri yaparken keşfedilmişti. Dünyya çapında üne kavuşması uzun sürmedi. Fakat Claudia Schiffer, eli ayağı tuttuğu sürece mankenlik yapamayacağını, bu mesleğin ömrünün inanılmayacak derecede kısa olduğunu çok iyi biliyor. işte bu nedenle son zamanlarda sinema oyunculuğuna yeşil ışık yakmaya başladı. Bugüne kadar üç filmde rol alan Claudia Schiffer, ‘‘Sinema dünyasında önemli bir oyuncu olmam çok zor’’ diyor. ‘‘Mankenlikten geldiğim için film yönetmenleri beni pek ciddiye almayacaklar. Oyunculuk yeteneğimi kanıtlamak için çok çalışmak zorundayım. Ve bunu yapacağım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!