Aromatik dokunuşlar

Güncelleme Tarihi:

Aromatik dokunuşlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kleopatra’nın güzellik sırlarından biri olan bitki özlerine dayalı masaj artık Ota Zayıflama Merkezleri’nde uygulanıyor. Uzmanlar, bitki özlerinden elde edilen yağların kullanıldığı aromatik masajın hem gençleştirici hem de arındırıcı bir etkisi olduğunu ifade ediyorlar.

İnsan yaşamındaki yeri, en eski devirlere kadar uzanan masaj, gün geçtikçe daha farklı tekniklerle yeni bir nitelik kazanıyor. Ota Zayıflama Merkezleri’nde uygulanan aromatik masaj, çiçeklerden, ağaç ve meyve kabuklarından elde edilen yağların özel karışımlarıyla gerçekleştiriliyor.

Bitkilerin bu kısımları, bitkilere hayat veren özlerin ve kokuların bulunduğu en yoğun bölgeleri kapsıyor. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan hazırlanan doğal yağlar, konunun eğitimini almış uzmanlarca belirli tetkikler kullanılarak yapılıyor. Vücudun her bölgesi için farklı bir yağ kullanılıyor. Selülit tedavisi için selvi ve ardıç ağırlıklı anti-selülit yağı, strese karşı vücudu rahatlatma amacıyla biberiye, fesleğen ağırlıklı relax yağı, başağrısına karşı nane ağırlıklı özel bir yağ kullanılıyor.

Aromatik masaj, vücudu gevşetip, yumuşatıyor ve esnetiyor. Toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor, kasları rahatlatıyor, kas atrofobisini önlüyor, spazm ve kramp çözüyor. Eklemlerdeki sertliği giderip tendonları, bağ dokularını çözüyor. Kan ve lenf dolaşımını canlandırıp hızlandırarak zayıflatıcı bir etki de gösteriyor. Masajın devamlı uygulanması, bağışıklık sistemini canlandırıp güç kazandırıyor. Dolayısıyla hastalıklara karşı direnci arttırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!