Arnavutluk’ta nakiller Türk hekimlere emanet

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk’ta nakiller Türk hekimlere emanet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 09:30

Arnavutluk’un ilk karaciğer naklini, 2007 yılında bu ülkedeki ilk böbrek naklini de gerçekleştiren Prof. Dr. Sadık Ersöz’ün başkanlığındaki Türk hekimler yaptı.

Haberin Devamı

Anne Xhylza Xhambazı’dan (64) alınan karaciğer, kızı Berti Xhambazı’ya (34) nakledildi. Tiran’da, Spitali Amerikan Hastanesi’ndeki ameliyat, 16 Haziran günü yapıldı. Arnavutluk’un ilk karaciğer nakli ameliyatını, Prof. Dr. Sadık Ersöz, Prof. Dr. Kaan Karayalçın, Dr. Jehat Kutlay, Dr. Kamil Gülpınar, Dr. Burak Koza’dan oluşan ekip başarıyla sonuçlandırdı. Hastanın Hepatit B’ye bağlı siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu belirten Prof. Dr. Sadık Ersöz, Arnavutluk’ta komünist rejim sonrasında yeni bir düzen kurulduğunu ve sağlık sektörünün giderek geliştiğini bildirdi.

1000’E YAKIN HASTA


Ersöz şöyle devam etti: “Hastalar daha çok Türkiye’ye gelerek ameliyat oluyorlardı. Ülkenin değişim süreciyle bu nakillerin yapılması gerekli hale geldi. Hastane yetkilileri bizden nakilleri orada yapmamızı, aynı zamanda Arnavut hekimlerini de yetiştirmemizi istediler. Türkiye’nin böyle güzel bir misyonu da var. Şu anda orada bine yakın hastamız bulunuyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!