Arı sütü, vitamin deposu

Güncelleme Tarihi:

Arı sütü, vitamin deposu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2002 12:31

Arı sütü, saç dökülmesi, zeka geriliği, cinsel soğukluk gibi pek çok sağlık sorununda sağladığı faydalarla en etkili doğal besinlerden biri... Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Gökçe, arı sütü ve polenin çeşitli vitaminler, aminoasitler, mineral maddeler, protein ve içerdiği elementler açısından doğal besinler arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

5 ile 15 günlük işçi arıların alt çene ve boğaz bezlerinin salgılarından oluşan arı sütünün insan sağlığına sayısız faydaları olduğunu belirten Gökçe, şunları kaydetti:
“Arı sütü, saç dökülmesi, zeka geriliği, cinsel soğukluk ve kanser gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan zengin bir besin maddesidir.Verdiği enerji ile insana canlılık ve hareket kazandıran arı sütü ayrıca beden ve zihin yorgunlukları gideriyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve vücutta kan yapıyor. Arı sütü, kalp ve damar hastalıklarının yanısıra, erken bunama ve akıl hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.”


POLEN

Yapısında 28 çeşit aminoasit, 27 çeşit madensel tuz, doğal hormon,enzim, coenzim, pigment ve formentler bulunan polenin de her derde deva olduğunu ifade eden Gökçe, “Polen, çabuk öfkelenen insanların sinirlerini yatıştırdığı gibi, ruh ve sinir hastalıklarında da etkili olmaktadır. Ayrıca, kalp ve damar hastalıkları, idrar yolları, prostat ve kısırlık sorunları ile beyin hastalıkları ve felç de polenin faydası görülmektedir” diye konuştu. 


Polenin günde üç öğün birer tatlı kaşığı ile alınabileceğini anlatan Gökçe, “Polen bal ve arı sütü ile birlikte de kullanıldığında etkisi daha güçlü olur. Bunun yanısıra ılık suda yumuşatılarak çeşitli içeceklerle de alınabilir. Arı sütü de, 100 gram bala 3 gram oranında karıştırılarak alınmalıdır” dedi.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!