Aptal sarışın olmam

Güncelleme Tarihi:

Aptal sarışın olmam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 00:00

Gökçe, uzun bir aradan sonra “Tuttu Fırlattı” single’ıyla yeniden sahnede... Öncelikle müziğiyle ön planda olmak istese de oyunculuğa soğuk bakmayan Gökçe’nin tek bir kuralı var: “Asla aptal sarışını oynamam!” Başarılı şarkıcı Trend’ye konuştu...

Haberin Devamı

Albümden önce single’la karşımıza çıktın.

- Evet, ama albüm de eylül gibi geliyor...

Neden albümü beklemedin peki?

- “Tuttu Fırlattı” çok pozitif bir şarkıydı. Yazın insanların keyifle dinleyebileceğine inandığım için albüm öncesinde böyle bir single çıkarayım dedim.

BİTMİŞSE BİTMİŞTİR BİR DAHA AFFETMEM

Yeni albümünde ne tür şarkılar olacak?

- İçinde etnik öğeler de bulunan pop rock bir albüm olacak. “Vay be Ben Neymişim”e benzeyecek. Ben bugüne uymaya çalışan bir insanım. 90’larda çıkan bazı isimler hâlâ 90’ların müziğini yapmaya devam ediyor mesela... Bense sürekli buna ne katabilirim diye düşünüyorum.

90’lı yılların müziğini yapmakta ısrar edenler, bunu bir tarz olarak görüyorlar...

- Tarzlarını korurken içine ufacık yeni renkler katabilirler ama...

“Tuttu Fırlattı” şarkında sevdiği kişiden vazgeçemeyen birini anlatıyorsun. Yoksa senin hikayen mi?

- Hayır, ben öyle biri değilim. Çok gururluyumdur. Benim için bitmişse bitmiştir. Çok zorlamam. Karşımdakini de asla affetmem. Bu zaten direkt biri için yazılmış bir şarkı değil.

VAR OLMAM İÇİN EKRANA ÇIKMAM ŞART DEĞİL

Uzun zamandır adını duymuyorduk. Bu bir strateji miydi?

- İkincide daha içe dönük bir albüm yaptım. Radyo, televizyon dostu olmayan müzikler vardı. Ama ben bundan memnundum. İddialı bir çıkış yapamayacağımı biliyordum ama öyle istemiştim.

Bile bile lades olmuş yani...

- Hayır, tek sorun televizyona çıkmak değil ki... Ben konserler vererek insanlara şarkılarımı duyurmayı başardım zaten. O süre içinde programlara da katılmadım.
  
Neden çıkmadın ekrana?

- Çünkü albüm dönemine uzak bir tarihte ekranlarda olmak istemedim. Tanıtacağım hiçbir şeyim yokken çıkmam anlamsızdı.

TV senin ve şarkılarının unutulmaması için önemli bir araç değil mi?

- Evet ama güzel bir şey yaptığın anda zaten yine var oluyorsun.

Tiyatro eğitimi almışsın, neden bir dizide rol almayı düşünmüyorsun?

- Aslında düşünüyorum ama albümü yeni çıkmışken bir de dizide oynamaya başlamayı doğru bulmuyorum. Çünkü şu anda müziğimle ön planda olmak istiyorum. Bizim insanımız, canlandırılan karakterleri gerçek zannediyor. Bu yüzden de müziğime karşı çok riskli olduğunu düşünüyorum. Önce beni tanısınlar, ondan sonra istediğim rolü oynayabilirim.

Oynayacağın karakterin ne olmasını istersin?

- Ben oyunculuk eğitimi aldığım için hiç fark etmez. Güzel bir senaryoysa, “Sihirli Annem”deki gibi bir köpeği bile canlandırabilirim. Ama asla aptal sarışını oynamam. Bana çok saçma geliyor. Marilyn Monroe’nun çektiği bir filmden dolayı sarışınların aptal olduğu düşünülüyor. Bence bu önyargıdan bir an önce kurtulmak gerek.

Haberin Devamı

ALBÜME BÖYLE BİR İSİM KOYMAK CESARET İSTER

Senin şarkılarının isimleri hep enteresan... Mesela “Böğürtlenli Reçel”, “Vay be Ben Neymişim”... Dikkat çekmeyi seviyorsun değil mi?

- Yok, aslında dikkat çekmeyi çok sevmem. Özgür ruhlu olduğum için gittiğim ortamlarda bana bakılmasını hiç istemem. Ama diyaloglarımla dikkat çekerim. Şarkı isimleri öyle denk geldi çünkü seven sever, sevmeyen sevmez düşüncesiyle hareket ediyorum. Cesurum o konuda. Albüme “Böğürtlenli Reçel” ismini koymak cesaret ister!    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!