Aptal sarışın değilim

Güncelleme Tarihi:

Aptal sarışın değilim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Buket Dereoğlu, oniki seneden beri ekranlarda. Son zamanların en popüler dizileri arasında yer alan ‘Tatlı Kaçıklar’la izleyicilerin beğenisi kazanan sanatçıyla; oyunculuk, komedi ve sarışınlık hakkında konuştuk...

İlk önceleri ‘‘Bizimkiler’’ dizisinin sekreter kızı olarak tanıdık onu. Şirketin bütün işlerinin altından kalkan, kapıları dinleyen Ergun Bey'e dedikoducu olduğu için kızan sekreter kız. Sonra ‘‘Sarı Gacı’’ oldu. Bir çingene mahallesinde ‘‘Şugar Çocuk’’un kalbini çalan tatlı Roman kızı. Birçok reklam filmiyle, sunduğu programlarla ekranları şenlendirdi. Şimdi de ‘‘Tatlı Kaçıklar’’ın saf, herşeye kanan, iyi niyetli sarışını Aysu. Tabii ki Buket Dereoğlu'ndan söz ediyoruz.

l Kaç seneden beri Tatlı Kaçıklar'da oynuyorsunuz?

Aşağı yukarı üç sene olmuştur herhalde. Anlayacağınız ilk başladığı günden beri dizideyim.

l Neden hep komedi filmleri? Kendinizi çok gülen, eğlenceli biri olarak tanımlayabilir misiniz?

Bu tamamen rastlantı. Ben daha önce Ercan Yazgan ve Haldun Dormen Tiyatroları'nda da oynadım. Rollerimin hiçbiri komedi değildi. Daha doğrusu kabare tarzı oyunlarda rol aldım. Bu tür oyunlarda güldürdüğünüz gibi insanlara gözyaşı da döktürürsünüz. ‘‘İlla ki komedi de oynayacağım’’ demiyorum. Tesadüf işte! Normal biriyimdir. Çok aşırı gülmem, pek matrak değilim. Hatta annemden daha ağırım diyebilirim. O çok komik ve eğlencelidir. Herşeyde gülünecek bir taraf bulur.

l Samimiyetinize güvenerek soruyorum; aptal bir sarışını oynamak cesaret işi değil mi?

Evet cesaret istiyor. Ama çok dozunda canlandırdığıma inanıyorum. Ben gerçek bir sarışınım. Ama zekamdan da hiç şüphem yok Allah'a şükür. Benim katıldığım yarışmalara bakın. Ödül kazanmadığım yarışma yoktur. Çarkıfelek'ten iki tane araba kazandım. Evimin içinde yatacak yer kalmadı, yarışma ödüllerinden. Şans insana bir kere güler. Dolayısıyla ödül kazanmamın şansla bir ilgisi yok.

l ‘‘Tatlı Kaçıklar’’ haziranda yayınına ara verecek. Yeni projeleriniz var mı?

Oniki seneden beri ‘‘Bizimkiler’’ dizisinde de oynuyorum. Rolüm küçük, ama bunu hiç dert etmedim. Çünkü bu dizi benim ilk gözağrım. ‘‘Tatlı Kaçıklar’’ çok eğlenceli. Gittiği yere kadar ben de devam edeceğim. Şimdilik yeni projelerim yok. Arada bir aniden reklam filmi çıkıyor. Türker İnanoğlu'nu on seneden beri tanıyorum. Benim için bir baba gibidir. ‘‘Buket, şu işi de yap’’ dediğinde kabul ediyorum.

l Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Dereoğlu diye bir atım var. İki senedir at biniyorum. Müzik dinlemeyi ve kitap okumayı seviyorum. Pongo diye Dalmaçyalı bir köpeğim var. Onunla ilgileniyorum. Bir de internet dünyasına dalmayı seviyorum. Laptop'um var. ben nerede, o orada.

l Pelin Körmükçü ile iyi bir dostluğunuz var.

Gerçekten de benim çok iyi dostum. ‘‘Bir Başka Gece’’ programının çekimlerinde tanıştık. Aşağı yukarı on sene oldu. Annem bizim için: ‘‘Türkiye'deki en güzel ikili sizsiniz’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!