Apo'yu da oynarım Hitler'i de

Güncelleme Tarihi:

Apoyu da oynarım Hitleri de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 01:00

Halit Ergenç, 18 Aralık’ta vizyona girecek “Acı Aşkta” kadınlara karşı acımasız bir adamı canlandıracak. “Dersimiz Atatürk”te ise beyazperdenin son Atatürk’ü olarak izleyici karşısına çıkacak olan Ergenç, bu projelerle ilgili Esquire dergisinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

* Halit Ergenç’e biçilen roller neden hep ilk etapta seyircinin nefretini kazanacak türden oluyor? Oyunculuk anlamında üzerinize yapışan bir şeyler var, yanılıyor muyum?
 
- Denk geldi aslında. Rollerin, üzerime yapıştığını ya da yapışacağını zannetmiyorum. Hepsi farklı hikâyeleri olan karakterlerdi.

* “Acı Aşk”ta, kadınlara kötülük yapan bir adamı canlandırıyorsunuz. Kadınlar, bu yaptıklarınıza bakıp sizden nefret edebilir. Peki, sizin geçmişinizde de, yaptıklarınızdan dolayı sizden nefret eden kadınlar var mı?

- Muhakkak, zamanında benden nefret etmiş insanlar vardır. Herkes, yaşadıklarında belli oranda kendini haklı görür çünkü... Ama bana göre, öyle birileri varsa eğer, o insanların o noktada kendisini sorgulaması gerekir. Çünkü hayatta hiçbir şey tek taraflı değildir.

* İşin garibi, sokakta kovalanan Erol Taş’ın kaderini paylaşmıyorsunuz. Herkes sizi seviyor ve yakışıklı buluyor...

- İnsan kötü bir şey yapıyorsa hayatta, mutlaka kendine göre haklı bir sebebi vardır. Ben de canlandırdığım karakterlerde buna dikkat ediyorum. Yani o karakteri haklı bulursam, o işi yapıyorum; o haklılığı bulunca, seyirci de buna inanıyor ve bir süre sonra yaptığım kötü davranışı, insancıl buluyor. Karşımızdaki insan bize ne kadar samimi davranırsa, kötü bir şey bile yapsa, onu sevme ihtimaliniz yüksektir. Çünkü asıl olan, samimiyet ve dürüstlüktür.

İKTİDAR ASLINDA KADINLARIN ELİNDE

* Sizin canlandırdığınız rollerin aksine, gerçek dünyada kadınlar daha acımasızmış gibi geliyor bana. Ne diyorsunuz, haklı mıyım?


- Elbette erkeklerin hayattaki hırsları, kadınlarınki kadar güçlü değil. ıktidar her ne kadar erkeklerin elinde görünse de, aslında öyle değil. Ayrıca erkek, yapı itibariyle daha merhametli.

* Filmde bir soru vardı: “Bir kadın için yapabileceğin en büyük fedakârlık nedir?” Ben size bunu sormayacağım ama fedakârlığa, ödün vermeye hangi noktada son verirsiniz diye soracağım.

- Herhangi bir kadından bahsediyorsak, karşımdakinin beni sömürmeye başladığı noktada dururum. Ama arada aşk varsa, sonuna kadar gidebilirim.

* Ama sonunda biteceksiniz...

- Yapacak bir şey yok. Dediğim gibi, bu herhangi bir kadın olmamalı... (Bunu söylerken arkadaki masalardan birinde oturan Bergüzar Korel’e bakıyor.)

BUGÜNE KADAR KİMSEYE YUMRUK ATMADIM

* Hayatınızda hiçbir kadına el kaldırdınız mı?


- Hayır. Yok, bir kere kaldırdım, “Aliye”de!

* Sizi hiç o noktaya getiren biri olmadı mı?

- Çok sinirlendiğim zamanlar oldu, ama bir sigorta mekanizması var kafamda. O noktaya geldiğimde, üç adım, dört adım sonrasını düşünmeye başlıyorum. Ve o anda kendimi tutabiliyorum. Ben, bugüne kadar kimseye yumruk atmadım mesela. Çocukken kavga etmeyi öğrenmedim. Güreşi çok severdim, güreşip karşımdakine üstünlüğümü gösterdiğim anda benim olayım bitiyordu.

* Yeni biten bir diğer filminizde, Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdınız. Bunun tam tersini düşünelim. Teklif gelse, mesela Abdullah Öcalan’ı da oynar mısınız?

- Oynarım tabii. Önemli olan, hikâyenin ne anlattığıdır. Sonuçta, verilen mesajı benimsemem gerekiyor. Eğer filmin mesajı doğruysa, o hikâye içindeki en olumsuz karakteri bile oynayabilirim. Çünkü bu da pozitif bir şeydir. Hitler’i de oynarım.

Haberin Devamı

UÇMAK EN BÜYÜK TUTKUM

Haberin Devamı

* Şu anda benimle değil de, “kankanızla” oturuyor olsaydınız, ne hakkında konuşuyor olurdunuz?

- Benim yeğenim, aynı zamanda en yakın kankam zaten. Onunla da genellikle uzay ve uçmak üstüne konuşuruz. Uçmak, benim en büyük tutkumdur.

(Cep telefonunda bir video gösteriyor. Videoda, çok dik bir uçurumdan atlayıp, havada süzülen adamlar var -Wingsuit Base Jumping-. Ergenç, bu tutkusunu yeterince yaşayamamış. Ne Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmış ne de başka bir extreme atraksiyon. Neden diye soruyorum? “Benim, uzun süre hiç param olmadı. Param olmaya başladığında ise çalışmaya başlamıştım ve artık vaktim yoktu” diyor.)

HALİT ERGENÇ'İN KARNESİ 

* Hayatınızda tanıdığınız en dürüst insanı düşünün ve ona 10 verin. Halit Ergenç’in notu kaç olurdu? 

- Sekiz.

* En yakışıklı adamı düşünün...

- Altı.

* En iyi insanı...

- Yedi.

* Peki, en yetenekli insanı; mesleki olarak düşünebilirsiniz...

- Sekiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!