Antrenman saati

Güncelleme Tarihi:

Antrenman saati
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

Türkiye güzeli, iki çocuk annesi Demet Şener tam bir spor tutkunu... Haftanın 5 günü spor yapan Şener, Sedir dergisi için Kemer Golf & Country Club’ın fitness salonunu denedi. Bir yandan antrenman yaparken bir yandan da formda kalma sırlarını anlattı.

Haberin Devamı

FONKSÄ°YONEL ANTRENMAN Â
Buna kardiyo ve vücut geliştirmeyi birleştiren bir antrenman diyebiliriz. Yağ yakımına yönelik, nabız artıran bir çalışma. Merdivenlerin arasında birkaç tur gidiyorum, halat sallıyorum, squat yaparken ağırlık kaldırıyorum.

KARDÄ°YO
Haftada dört gün kardiyo yapıyorum. Kardiyoyu koşu bandı, bisiklet, fx aletiyle çeşitlendiriyorum. Bu aletleri 20’şer dakika dolaşıyorum. Dünyanın en güzel sporu yaz-kış açık havada yürümek ve bunu herkes yapabilir. İp atlamak da şahane bir kardiyodur. Günde beş dakika ile başlanıp yavaş yavaş artırılabilir. Nabza dikkat ederek tabii... Spor malzemesi satan yerlerde nabız ölçerler bulunuyor.

FITNESS
Omuzlar, kollar, bacaklar derken altı-yedi makineyi gezerek çalışıyorum. Her hareketi makineyle yapmıyorum. Kendi ağırlığımı kullanmayı seviyorum. Herkes evde mekik çekebilir. Günde 15-20 tane ile başlanır, sonra artılır. Karın kaslarının sıkılaşması için çok faydalı.

Haberin Devamı

YOGA
Daha önce inanmazdım ama yoga düzenli yapıldığında (haftada en az iki gün) gerçekten insan ruhuna iyi geliyor. Artık daha sakin, anlayışlı, sabırlı bir insanım. Yoğun iş hayatı olan insanlara mutlaka tavsiye ediyorum. Yoga sayesinde durmaya, meditasyon yapmaya fırsatları oluyor. Fitness’ta güçlendirirken kısalttığımız kasları, yogada esnetiyorum. Bu anlamda antrenman bütünlüğünü de sağlamış oluyorum.

KICK BOX
Birkaç sene kick box yaptım. Beni çok rahatlatan, deşarj eden bir spor. Kemer Golf & Country Club’ta rastlayınca tekrar denemekten mutlu oldum. Sporun kuralı yok. Kim ne istiyorsa yapsın, yeter ki hareket etsin.

BESLENME
Formda bir vücut için spor kadar beslenme de önemli. Kardiyo yaptığım günler karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Kepekli makarna, bulgur pilavı, tam buÄŸday ekmeÄŸi gibi... Ağırlık çalıştığım günler ise et, tavuk, balık, yumurta akı gibi protein ağırlıklı besinleri tercih ediyorum. Her gün iki bardak süt içiyorum. Spor yapmadığım iki günde ise her istediÄŸimi yiyorum. Hayatın güzelliÄŸi biraz da keyif için yemekten kaynaklanıyor.                         Â

Haberin Devamı

                                                          Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!