Antivalentinizm hareketine katıl, havan olsun

Güncelleme Tarihi:

Antivalentinizm hareketine katıl, havan olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 00:00

Yalnızlar için yılın en sıkıntılı günündeyiz. Herkes sokakta el ele, ellerinde güllerle dolaşırken, onlar kendilerini avutmaya çalışıyor. Her 14 Şubat’ta gazete sayfaları, televizyon ekranları, radyo anonsları yalnızların üstüne üstüne giderken biz aksini yapalım, bir hizmet sunalım dedik.

Ey sevgili okur, yalnız mısın? Sevgililer Günü’nü görmezden gelmek için geçerli bir sebep mi arıyorsun? Aradığın bahaneyi bu yazıda bulacaksın. Zaman geçirmeden “antivalentinizm” hareketine katıl, yalnızlığına karizma kat.


Bizde yalnız olmak, hele bir de kadınsanız pek makbul bir şey değil. Başınıza gelen her musibetin sorumlusu yalnızlıktır. Başınızda bir erkek yoksa, sizi muhatap almakta sıkıntı çekenler bile olur. Bu nedenledir ki, aile, arkadaşlar, akrabalar, mahalleli, komşular, herkes çok üzülür yalnız olanlara ve el birliğiyle ikili düzene geçmek için iknaya çalışır. Hatta sizi tanımayan polis memurları bile!
Bir keresinde hırsızlık nedeniyle eve gelen polis memuru yalnız yaşadığımı görünce, hadiseyi şıpadanak çözmüş, zanlıyı yalnızlık olarak tespit etmişti. Ve bir de tavsiyede bulunmuştu: “Hanfendi kendinize kedi Şakir (kedimin adı) yerine insan bir Şakir bulun.”
Çift yaşama övgü sadece bizim kültürümüze özgü bir şey değil elbette. Hemen hemen tüm toplumlarda çift olan yeğdir, uğurludur. Feng Shui’de bile!
Ama bizim konumuz yalnızlar. Yalnızsanız ve makus talihinize lanet ediyorsanız bugün sığınabileceğiniz bir adres var: Antivalentinizm. Sevgililer Günü İngilizce’de Saint Valentine Günü ya, bu da Sevgililer Günü karşıtlığı gibi bir şey oluyor.
Antivalentine’ler iki gruba ayrılıyor. Tüketim karşıtı olanlar ile romantik ilişkilerden hazzetmeyenler. Siz kendi durumunuza göre seçebilirsiniz hangi gruba dahil olacağınızı. Bugün sevgilisi olmayan ama yakın gelecek için kuvvetli ihtimali bulunanlara ilk grubu tavsiye ederim. Bu aynı zamanda size aktivist bir imaj da kazandıracaktır. İçinde bulunduğumuz küresel mali kriz ve küresel ısınma günlerinde makbul bir seçenek.
Ben daha böyle elim cebimde çok 14 Şubat’lar görürüm, diyorsanız, ikinci grup sizin için daha münasip görünüyor.
Tüketim karşıtı olacaksanız, ezberlemeniz gereken bazı beylik cümleler var. “Sevgililer Günü tüketim toplumunun dayatmasıdır”, “Ben zaten Anneler veya Babalar Günü’ne de karşıyım”, “Parfüm ve çikolata sattırmak için uydurulmuş bir şey bu” gibi.
Diğer gruptakiler alternatif günleri kutlayabilirler; Dünya Bekarlar veya Yalnızlar Günü gibi. Yalnız bunların tarihleri biraz belirsiz. Dünya Bekarlar Günü İrlanda’da 29 Şubat olarak belirlenmiş ki, bu 4 yılda bir kutlanacağı anlamına geliyor. Çinliler 11 Kasım’da idrak ediyor. Başka bir kaynakta 1 Ekim tarihine rastladım. 13 veya 15 Şubat’ta kutlayanlar da var. Siz artık kendinize en uygun günü seçer, kutlarsınız.
Üstelik yalnızlık konusunda kendinizi yalnız hissetmenize gerek yok. Dünyanın tüm yalnızları birleşip aynı anda zıplasa eminim Çin nüfusundan daha büyük bir etki yaratabilir. Ayrıca Facebook’ta hemen şu anda üye olabileceğiniz yaklaşık 50 kadar antivalentinist grup var. Bir o kadar da parti.
Diyeceğim o ki, sevgililerin üzerinizde mahalle baskısı kurmasına izin vermeyin, hemen sokağa çıkın.

ÇİFT OLMANIN FAYDALARI

? Otel konaklamaları her zaman daha ucuza gelir.
? Damsız girilmeyen yerlerde sorun yaşanmaz.
? Evde korku filmi seyrettikten sonra daha kolay uyursun.
? Şehirlerarası otobüslerde “bayan yanı” derdi kalmaz.
? Sevgililer Günü’nde kendini yalnız hissetmezsin.
? Önemli günlerde hatırlayacak ve hediye alacak biri hep vardır.
? Küçük tamirat işleri için tamirci çağırmak zorunda kalmazsın (kadınlar için).
? Sinemaya yalnız gitmezsin.
? Çift olan arkadaşlarınla tatile çıkabilirsin.
? Bir alana ikincisi bedava kampanyalarından faydalanabilirsin.

TEK OLMANIN FAYDALARI

? İstediğin saatte istediğin yere gitmeye karar verebilirsin.
? Arkadaşlarına daha çok vakit ayırırsın.
? Aynı paraya bir yerine iki film seyredebilirsin.
? Özel günlerde hediye bulma ve alma sıkıntın olmaz.
? Arabada istediğin müziği dinleyebilirsin.
? Çift kişilik yatakta tek başına uyumanın keyfini çıkarırsın.
? Tuvalette klozet kapağı derdi olmaz.
? Pazar günleri televizyonda maç sıkıntısı yaşanmaz.
? Arkadaşlık sitelerine üye olabilirsin.
? Televizyon kumandasını paylaşmak zorunda kalmazsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!