Antalya’da büyüyen bar Beyoğlu’nun gözde mekanını aldı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da büyüyen bar Beyoğlu’nun gözde mekanını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

İstanbul Beyoğlu’nun kaliteli gece kulübü Balans geçtiğimiz günlerde el değiştirdi. Antalya’ya dört şubesiyle yayılıp markalaşan Jolly Joker, Balans’ı şemsiyesi altına aldı. Antalya’daki dört Jolly Joker barının kendine özgü bir dekorasyonu var. Antalyalı grubun sahibi Hakan Polat, aynı tarzı İstanbul’daki Balans’a da uyarladı. Yeni ışık ve ses sistemleri kurdular, dekorasyonu değiştirdiler ve eski Balans’ı Jolly Joker Balans yaptılar. Bütün bu dönüşüm için de 1 milyon dolar harcadılar.

Eski Balans’ı hatırlarsınız. Yıllarca Teoman sahneye çıktığı için bu gece kulübünün ortaklarından biri sanılıyordu. Beyoğlu Nevizade’den aşağı doğru indiğinizde karşınıza çıkan bu mekan, hemen popüler olmuştu. Alt katındaki Balans Brau, partileri ve kendi yaptığı biralarıyla tanınıyordu. Fakat geçen yıl kötü bir sezon geçirdiler, mekanı devretmeye karar verdiler. Sonunda Antalya’da doğup büyüyen bir başka marka olan Jolly Joker gelip Balans’ı devraldı.

Jolly Joker’in sahibi Hakan Polat (39) aslen Ankaralı. Antalya’ya önce Konyaaltı Proesi için dj’lik yapmaya gitti, sonra plaj yöneticisi olarak devam etti. 2003’te Irish Pub ismiyle ilk mekanını açtı, sonra kaliteli bir rock bar açmaya karar verdi. Konyaaltı Lara’da Dedeman Oteli’nin yanında üç yıl önce ilk Jolly Joker Bar’ı açtı. Bugün Antalya’da dört mekanı var: Jolly Joker Pub, bilardo oynanan, maç izlenen ve yemek yenilen Jolly Joker Salon, Jolly Joker Meksicana ve Jolly Joker XL.
/images/100/0x0/55eab3eef018fbb8f8914ffd


Balans’ı devralırken Hakan Polat ile ortak olan İbrahim Sayın (30) ise 10-12 yıldır Beyoğlu’yla içiçe yaşıyor. Dört yıl dj’lik yaptı, küçük bir kafe işletti. Sonra Münir Atamer’le birlikte Dorock isimli rock barı açtılar. İbrahim Sayın’ın Dolapdere Big Gang va Anemi gibi grupları bünyesinde bulunduran Yakartop Müzik isimli bir de müzik firması var. Hakan Polat ile tanışmasını şöyle anlatıyor: "150’ye yakın konser yaptık. Hiçbir mekanın ses düzenini beğenmiyordum. Ne zaman ki Jolly Joker XL’e gittim, herşeyden memnun kaldım. İstanbul’da bir mekan açma fikrimi Hakan Polat’la paylaştım, daha sonra olaylar gelişti."

İşin ilginç yanı, Antalya’yı benimsemiş olan Hakan Polat’ın İstanbul’dan pek hoşlanmaması: "Kaybolmuşluk hissi veriyor bana İstanbul. Aradığın yere iki adım uzaktayken orayı bulamamak beni deli ediyor. Ama Antalya’da Jolly Joker’e gelen müzisyenler İstanbul’da da aynı konseptte bir yer açmam için ısrar edince, bu fikir benim de aklıma yattı. Dolapdere Big Gang konserleri sırasında İbrahim’le tanıştık. Birlikte bir iş yapmak isterken Balans’ın devredileceğini öğrendik. Jolly Joker’in bir şubesini de İstanbul’a açmaya böylece karar verdik."

BAR GİTAR, SAHNE DE TRAMPET ŞEKLİNDE

Hakan Polat, Antalya’da açtığı mekanların dekorasyonuna özel bir önem veriyordu. Jolly Joker adını seçtikten sonra, Belçikalı bir mimarla çalıştı: "Jolly Joker ismi kafamdaydı ama konsept ve dekoru düşünmemiştim. Mimarımız Batman üzerinden gitti. Hiç yurtdışına çıkmadım fakat internetten pub’lar nasıl dekore ediliyor diye ep bakarım. Amacımız taklit etmek değil kendine has bir yer yaratmaktı. Birisi içeri girdiğinde şövalyeleri gördüğünde burasının Jolly Joker olduğunu bilsin."

Yeni açılan Jolly Joker Balans’ın barlarının tavanı gitar şeklinde. Bu yurtdışında da görebileceğiniz bir dekor fakat sahneyi başka yerlerde görmeniz çok zor. Sahne koskoca bir trampet şeklinde.

Jolly Joker, bu dekorları Antalya’daki kendi atölyelerinde imal ediyor. İbrahim Sayın "Türkiye’de dekor açısından bir eksiklik var. Yakında ürettiklerimizi başka mekanlara da satmaya başlayacağız" diyor. Şövalye dekorları ve duvarlardaki Pub Sign denilen renkli el yapımı tabelalar ortalama 20-25 bin lira tutmuş. İbrahim Sayın, "Herşeyi kendimiz üretmemize rağmen, tasarım, ses ve ışık için 600 bin dolar harcadık. Toplam yatırımımız 1 milyon doları buldu" diyor.

GÜNDÜZ RESTORAN GECE KULÜP

Eskiden de ismi olan bir yerdi Balans. Ama şimdi burası sadece bir konser salonu değil. Günün erken saatleri de gidilebilecek bir restoran, pub. Pazar günleri dışında her gün konser düzenlenecek. Mekanın devamlı tekrarlanan programları da olacak. Her pazartesi Bay J & Geveze Band, her çarşamba Yüksek Sadakat, her perşembe Soul Staff, her cuma Ercüneyt Özdemir ve her cumartesi MayDay sahneye çıkacak.

ANTALYA’DA REZERVASYONLA ÇALIŞAN ROCK BAR

Lara’daki Jolly Joker 400 kişilik bir yer. Ayakta durmak için bile rezervasyon yapılıyor. Konyaaltı’ndaki Jolly Joker ise 2000 kişilik. Efes Pilsen Blues Festivali için Türkiye’ye gelen bütün sanatçılar Konyaaltı’ndaki mekanda çaldılar. Bu sezon 10 ayda 34 konser verilen mekanda Whitelion, Smokie, Helldorado, Duman, MFÖ, Mor ve Ötesi, Pamela, Göksel, Özlem Tekin, Kargo, Kıraç, Funda Arar, Leman Sam, Baba Zula, Nev, Ezgi’nin Günlüğü, Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Erkin Koray, Kurban, Ogün Sanlısoy, Dolapdere Big Gang gibi isimler sahneye çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!