Anneler o gün ne ister

Güncelleme Tarihi:

Anneler o gün ne ister
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2004 01:06

Anneler Günü’nde klasik hediyeler vermekten sıkıldınız mı? Önce kendiniz bir değişiklik yapın ve ona zaman ayırıp unutulmaz gün yaşatın.

Eğer mutlaka hediye almak istiyorum diyorsanız bu yazıya bir göz atın. İşte hayat kurtaracak ilk önerimiz: Hediye seçiminde www.annelergunu.com internet adresinden faydalanabilirsiniz. Bu adreste annelere özel hediyeler, elektronik kart seçenekleri, karta ne yazsam diye düşünenlere Anneler Günü şiir ve öyküleri var.

Eğer anneniz mutfakta uzun zamanlar geçiriyor veya yemek pişirmekten hoşlanıyorsa ona güzel bir mutfak eşyası da alabilirsiniz. Ancak burada çok ince düşünerek, iyi bir ayar yapmak gerekiyor. Öyle bir şey almalısınız ki, anneniz ‘Ne yani sen bana, senin yerin mutfak mı diyorsun’ diye düşünmemeli. Bu nedenle dekoratif yönü ağır basan bir tasarım objesi tercih edilebilir.

GÜZEL BİR GÜN HEDİYE EDİN

Baharın tam ortasındayız; piknik yapıp kırlarda yuvarlanmanın tam zamanı. Yarın sabah erkenden kalkıp sıkı bir kahvaltıyla birlikte bahar gezintisi yapabilirsiniz. Bu hem hediye seçmekte zorlanan kararsızların hayatını kurtarır hem de annenizle uzun saatler geçirerek, birbirinize olan özleminizi giderirsiniz. Böyle bir bahar gezintisi için başbaşa piknik yapabileceğniz yerleri tercih edin. Ama dikkat edin pazar günü yurdun büyük bölümünde hava bulutlu olacak, yağmur yağarsa sığınabileceğiniz bir yerler olsun etrafta.

Ayrıca tüm kafe, restoran ve otellerde hazırlanan brunchlara katılabilirisiniz. Bazı mekanlar ailesiyle giden annelerden hiçbir ücret almazken, bazıları da hediye verip, indirim yapıyor. Sadece sabah saatlerinde değil, tüm gün Anneler Günü kutlaması yapan oteller de var. Bazıları da cilt bakımı, masaj, sauna gibi annenizin mutlaka hoşuna gidecek ve onu şımartacak hizmetlerde yüzde 30’a kadar indirim yapıyor. Kulağa hoş geliyor değil mi? Hemen telefona sarılın ve fiyatları, indirim oranlarını öğrenin.

ÖNÜMÜZ YAZ UNUTMAYIN

Önümüz yaz, yaz aylarının olmazsa olmazlarından biri güneş gözlükleri. Bu sene büyük çerçeveli ve renkli camlı güneş gözlükleri son derece ‘in’. Ama güneş gözlüğü alırken camlarına dikkat edin. Güneşin zararlı ışınlarından gözleri korumak için özel olarak tasarlanan polikarbont organik camlı ve UV ışınlarına karşı tam koruma sağlayanları seçmenizi öneririz. Aksi takdirde annenize hayrınızdan çok zararınız olur.

Bir kadına hiç düşünmeden alınabilecek hediyelerden biri de parfüm. Yeni çıkan yaz kokularından birini seçebilirsiniz. Örneğin ünlü kadın giyim markalarından Loewe, Esencia Femme adında son derece kadınsı bir parfüm piyasaya çıkardı. Gül, leylak ve vanilya kokularının birleştiği parfüm şu anda tüm kadınların ilk tercihleri arasında. Yeni parfümlerden bir diğeri ise Moschino’nun Couture’ü. Vanilya ve sedir ağacı notalarını barındırıyor. Şişe tasarımı ve kokladıktan sonra bıraktığı etkiyle kadınsı izler taşıyan parfümlerden biri de Joop’tan çıktı. Muse adlı parfüm beyaz zambak ve beyaz misk kokuları içeriyor.
Bu kış ne kadar soğuk, kasvetli ve karanlık geçtiyse vitrinliklerdeki yaz da bir o kadar rengarenk geçeceğe benziyor. Çünkü bu sezonun modası ‘renklilik’. Normalde üzerinize giymeye cesaret edemediğiniz, hatta giyildiğinde rüküşlük sayılan bezelye yeşili, limon sarısı, pembe gibi parlak renkler bu sezonun hakim renkleri arasında. Özellikle yeşilin her tonunu tüm giysi ve aksesuvarlarda şimdiden görmek mümkün. Annenize bu renklerde alacağınız ayakkabı, çanta, elbise, pantolon, süveter gibi hediyeler onu bu yazın en şık ve en trendy kadınlarından bir yapabilir.

Eğer anneniz spora düşkün biriyse işiniz çok kolay. Tüm spor mağazalarında bulabileceğiniz eşofman ya da olmadan asla diyebileceğimiz spor ayakkabılar hediye alışverişinizi kısa zamanda halletmenizi sağlar. Spor yapan anneler için diğer bir hediye seçeneğiniz ise koşu bandı ya da bisiklet olabilir.

ANNELER GÜNÜ TARİHİ

Bugün alışageldiğimiz ‘Anneler Günü’ anlamında olmasa da anneler için yapılan kutlamalar Sümerlere dek dayandırılıyor. Daha yakın tarihlere uzanacak olursak, günümüzden birkaç yüzyıl önce 1600’lü yıllarda İngilizler arasında ‘mothering sunday’ adı ile her ayın 4’üncü pazar günü kutlamalar yapılmaya başlandı. Hıristiyanlığın Avrupa’da yaygınlaşmasından sonra bu kutlama, onlara hayat veren ve kötülüklerden koruyan ruhani bir güç sayılan ‘Anneler Kilisesi’ni onurlandırmak amacıyla yapılıyordu. Anneler Günü’yle ilgili ilk resmi kutlama önerisi ise Amerika’da 1872 yılında Julia Ward Howe tarafından barışa adanan bir gün olarak tasarlandı. Bu tarihten sonra 1907 yılında Philadelphia’da mayıs ayının ikinci pazarının Anneler Günü olarak kutlanması için bir kampanya başlatıldı. 1911 yılına gelindiğinde hemen her ülkede bu kutlamalar devam etti. 1914 yılında ABD Başkanı Wilson tarafından resmi bir açıklamayla mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak duyuruldu. Böylece Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının binlerce yıl önce başlattığı gelenek 20’nci yüzyılın başından itibaren dünya çapında kabul görmüş oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!