Anneler günü telaşı başladı

Güncelleme Tarihi:

Anneler günü telaşı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 10:59

Yaklaşan Anneler Günü öncesi alışveriş merkezlerinde hazırlıklar yoğunlaştı. Bankalar kredi kartı taksit sayılarını artırırken, firmalar da birbirinden ilginç kampanyalar düzenliyor.

Haberin Devamı

Yılbaşı, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında satışlarını artırmayı planlayan firmalar, yıl içerisindeki 6 özel günün “en anlamlısı” olarak tanımladıkları Anneler Günü için, ilginç kampanyalar düzenleyerek alışverişi teşvik ediyor.

Bankalar kredi kartı taksit sayılarını artırdıklarını bildirirken, ünlü firmaların şimdiden ilan ettikleri eve teslim hediye, 3 al 2 öde, uzun taksit, özel indirim, hediye çekleri gibi kampanyaların yoğunluğu dikkat çekiyor. Vitrinlerini siyah-beyaz anne fotoğrafları ile süsleyen bir mağazalar zinciri de bu özel güne farklı bir bakış sergiliyor.

YKM Adana Mağazası Müdürü Cemal Azgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan belirsizliğin sektörü de olumsuz yönde etkilediğini belirterek, sektörün bu tip özel günlerin piyasaya getirdiği hareketliliği büyük bir umutla beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Azgın, yıl içerisinde 6 özel gün içinde bu yıl 13 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü'nün yerinin farklı olduğunu ifade ederek, bu gün için bankaların desteğiyle taksit sayısını artıran özel kampanyaların olduğunu, ayrıca yüzde 40'a varan indirimler yaptıklarını ifade etti.
Kozmetik ve parfümde de yüzde 30'a varan indirimlerin olduğunu anlatan Azgın, ayrıca 3 al 2 öde kampanyalarının olduğunu kaydetti.

ÖZEL GÖREVLİLERLE EVE TESLİM HEDİYE

Beymen Adana Mağazası Müdürü Naci Sezgek de, eve teslim hediye uygulaması başlattıklarını ifade ederek, Türkiye genelindeki uygulama sırasında şehirler arası teslimlerde tüketiciden kargo ücreti almadıklarını, şehir içi hediye tesliminde ise annelere hediyeleri takım elbiseli ve kravatlı görevliler aracılığıyla teslim ettiklerini söyledi.

Sezgek ayrıca, sezonluk alışveriş sonrası verdikleri Beymen kartı sahibi müşterilerine de belirli miktardaki alışverişleri karşılığında, daha sonra kullanmaları için kartlarına para yüklemesi yaptıklarını ifade etti.

Firmaların önemli bölümü ise belli miktar üzeri harcamaya hediye çeki uygulamasına gidiyor. Boyner Mağazaları Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aytuğ İğneli, Anneler Günü için HSBC ile birlikte hazırladıkları kampanya kapsamında, Türkiye genelindeki tüm mağazalarının kozmetik reyonlarından 4-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 250 YTL ve üzeri alışverişlerde 50 YTL hediye çeki verdiklerini belirtirken, Y-London Adana Bayiliği de, bu özel gün için 100 YTL üzeri harcamaya 25 YTL çek uygulaması başlattıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!