Anne-babalara çocuk rehberi

Güncelleme Tarihi:

Anne-babalara çocuk rehberi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anne-Baba ve Çocuk Rehberi, ailelerin çocuğun gelişim evrelerinde karşılaşığı tüm sorunları çözmeyi hedefliyor. 450 sayfalık rehber, okul öncesi eğitim, sağlık, kitap ve oyuncak, medya ve çocuk hakları gibi 21 bölümden oluşuyor. Her bölümde çeşitli konular uzmanlarca anlaşılır bir dil ve yönlendirici bir uslupla ele alınıyor. Uzman görüşlerinin yanı sıra ailelerin ürün, hizmet ve yardım gereksinmelerine yanıt veren kuruluşların adres ve telefonları yer alıyor rehberde. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan rehber tüm kitapçılarda bulunabilir.

Pedagog Sibel Tunçalp, rehberin anne ve baba bölümünde yer alan ‘‘Çalışan Anne Baba Olmak’’ başlıklı yazısında şu önerileri getiriyor:

1. Çalışan anne-baba çocuğuyla ortak bir etkinlikte bulunduğu, birlikte resim yaptığı, oyun oynadığı, onu sinemaya, tiyatroya, parka götürdüğü zaman çocuğun ihtiyacı olan doyum sağlanmış olur. Bu ortak etkinlik için mutlaka çocuğun da fikrinin alınması ve her iki tarafın da alınan karardan memnun olması, ilişkiyi kaliteli kılar.

2. Uzun zaman değil, yoğun ve kaliteli birliktelik; nicelik değil nitelik önemli. Bu nedenle anne veya baba işten sonra zamanını yoğun bir şekilde çocuğuyla geçirirse çocuk yeterli doyumu sağlar.

3. En kötü davranış, anne-babanın suçluluk duygusu içinde, çocuğa zaman ayıramamanın yarattığı boşluğu bir takım hediyelerle kapatmasıdır. Her akşam eve çikolata veya oyuncakla gelmek, çocuğun her istediğini yerine getirmek çocuğu eğitmekten çok şımartmaktır. Çocğun anne-babasından istediği ne aşırı hoşgörü, ne şımartma, ne de oyuncaktır. Çocuk ebeveyn ile yüz yüze birlikteliği özlemiştir. Mutfakta yemeği çocuğuyla birlikte yapabilen anne-baba çocuğun bu özlemini giderecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!