Ankara'da vedanın rengi mavi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada vedanın rengi mavi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu şehirde herşey bir tuhaf. Herkes bakımlı, herkes güzel ve herkes gezmeye meraklı. Bu yüzden olsa gerek bu yılın en popüler gece kulüpleri arasında yer alan Kashmere'in ‘‘Kışa Veda Partisi’’nde gecenin kurallarına uygun olarak maviyi seçmişlerdi...

Aslında spotta yazdım. Ama yetmedi: Ankara tuhaf bir yer. Ve benim sebeplerini detaylarıyla anlatmam gerekiyor..

Tuhaf zamanlarda, beni sürekli şaşırtan ve hala tanıyamadığım bir şehir. Şöyle ki, ilk kez kendileriyle karşılaştığımda annemin karnından çıkma mücadelesi verdiğim için onu pek önemsememiştim. Birkaç yıl sonra ki karşılaşmamızda ise ailenin kalabalık kadın topluluğuyla beraber Anıtkabir ziyaretinde bulunmuştuk. Fakat benim aklımda yedirtmedikleri çilekli dondurma kaldı.

Ama kader ağlarını ördü ve kendisiyle resmi bir şekilde tanışmam için 12 Kasım 1999 tarihini seçti: Olaydan birkaç gün önce üzerinde ‘‘ruhunu al gel’’ yazan bir davetiye almıştım. Üstelik bu sözlerin üzerinde ‘‘Kashmere’’ ibaresi vardı. Kashmere neydi? Kaşmir gibi dokunma hissi yaratır mıydı? En önemlisi bağımlılık tehlikesi var mıydı?

Meraktan strese girdim. Ama ruhum bedenimde sapasağlam, kalabalık arkadaş ailesi arkamda olayı çözmek için Ankara'ya Kashmere'in açılışına gittik. Sonrasını anlatmaya lüzum yok: Girişinde Ankaralılardan özür dileyip -çünkü öncesinde onların gece hayatı yok sanırdım- devamında da içeriğindeki birbirinden farklı konseptleriyle lezzet ve eğlence sunan Kashmere'i ballandıra ballandıra anlattım.

Sonra?

Bu ballandırma halini bir özlem olarak taşımayı tercih ettim. Aradan geçen süre içinde ne hoş kadınların ve hatta ne güzel adamların ona bağlandıklarını, gecelerini Kashmere'siz geçiremediklerini uzaktan izledim. Ankara'nın gece hayatında diğer renklerin Kashmere'le daha da canlandığını ister istemez duydum.

Parti gecesi

Ama bir vakit geldi ve ‘‘sadece’’ duymaktan vazgeçtim. Kashmere'in ‘‘kışa veda partisi’’ için zaman 27 Mayıs akşamına ayarlandı ve gecenin rengini belirleyen parti için bir kez daha Ankara'ya gittim.

‘‘Mavi Gece’’ gerçekten maviydi. Öncelikle Kashmere Club'de yer alan konseptler arasında en büyüleci olan ‘‘Sushi Bar’’, ana barın yanına terfi etmiş; yerini ‘‘Blue Bar’’ almıştı. Hem de tüm ihtişamıyla.

Daha kapıdan girer girmez fark ediliyordu.

İstediğiniz kadar ‘‘Cafe De Paris’’ de oturup kırmızı şarap eşliğinde iyi pişmiş biftek ile afrodizyak görevini gören cevizli salatanızı yemek için uğraş verin. Hatta sohbet veya flört ise ikinci tercihiniz olsun. Farketmedi. O ‘‘parlaiment mavisi’’ regindeki görüntü göz kenarından yakaladı.

Böyle olunca Ankara tuhaflığı da bir kez daha ortaya çıktı: Dekorasyonda mavi şimdi yeni trend. New York'ta birçok mekan, Ankara'da ise Kashmere'de bu moda takibi yaşanıyor.

Ben habersiz, pembe ile yeşilin moda olduğunu geç farketmiş, ona uygun bir elbise giymişim. Ama Ankaralılar öyle mi? Onlar duruma hemen adapte olmuşlar. Mavi elbiseler, mavi takılar, hatta mavisi en parlağından ayakkabılar giyilmiş. Maviye uyumsuz olanlar ise yazın en canlı renklerini çoktan bedenlerinde taşıyorlar.

Gecenin en mavisi olarak Deniz Akkaya'nın orada bulunması gerektiği konuşuluyor. Ama bu işin aslını ise ben biliyorum: Kendisi havaalanında Erdal Acar ile birlikte oturmuş ne olacak bizim halimiz konuşması yaptığı için ne uçağa bindi, ne de mavinin tonunu görebildi.

Parti gecesi

Ama ben gördüm. Üstelik Türkiye Şampiyonu olan barmenlerin yaptıkları Tom Cruise şovunu da yakından takip ettim. Yanlarında Kokteyl filmi sıradan kaldı.

Gecenin devamında kalabalık kendini son kapalı mekan dansına bıraktı. Sertab Erener paparazzileri görüp kapıdan kaçarken, Ozan Doğulu mavinin tonlarını keşfetmek için içeriye daldı. Müzikler her telden çalıyordu. İsteyene Shakira figürleri, dileyene teckno tranvası, isteyene Yeşim Salkım'ın ‘‘kavanoz dipli dünya’’ nakaratı.

Vakit saat 02.00'e ulaştığında Tantan uygulaması yerine geldi. Işıklar söndü, kalabalık dağıldı. Çikolatası lezzetinde, şampanyası mükemmel gece de sona ermiş oldu. Kapının çıkışında ise afiş çoktan asılmıştı: Üzerinde ‘‘Yaza Merhaba Partisi Ankara'da’’ yazıyordu. Özel bir çiftlikte gerçekleşecek parti için tüm mavililer not defterlerine 4 Haziran tarihi için çarpı işareti koydular.

Sonuç: Ankara bir tuhaftı ve hareket etmeden duramıyordu...

Geceleri

insan manzaraları

Kadınlar

l Şehrin kadınları İstanbul karmaşasında değil. Herkes bakımlı; herkes yanık.

l Bu yüzden olsa gerek solaryum merkezlerinin Ankara'da dev bir sektör olduğuna karşı inancım çok büyük.

l Modayı herkes yakından takip ediyor. Zara ve Mango en gözde alışveriş dükkanları.

l Bu yüzden zaman zaman aynı kıyafetten 36, 38 ve 40 bedenin gözünüzün önünden ardı ardına geçtiğini görebiliyorsunuz.

Adamlar

l Çok kibarlar ve kadınlardan daha bakımlılar.

l Sosyal hayat onlar için çok önemli.

l Tenis oynamak, motosiklet sahibi olmak ve haftasonları moda yerlerde görünmek genel detayları.

ODTÜ'lüler

l Onlar idealist ve çalışkan. Daha doğrusu öyle deniyor.

l Onlar ‘‘rocker’’. Daha doğrusu öyle deniyor. (Gene)

l Teoman, Şebnem Ferah ve Sertap Erener konserleri asla kaçırılmıyor.

l Dolayısıyla genç ve ‘‘trendy’’ler

Bilkent öğrencileri

l Şehrin değişim mimarları olarak kabul ediliyorlar.

l Gece hayatının en çok gezen yüzleri onlar.

l Onlar için trendy mekan önce Kashmere, sonrasında Jackie's ve Süleyman Nazif.

l En çok parayı onlar harcıyor

Genel olarak

l Herkes birbirini tanıyor. Öyle böyle değil. Gerçekten tanıyor.

l Kim kimin eski kız arkadaşı, kim kimin yeni flörtü, kim yeni araba almış, kim yeni seyahate gidiyor gibi sorular asla cevapsız kalmıyor.

l Bu yüzden inanılmaz bir telefon trafiği var. Sabah 02.00 civarında kebapçılarda veya gecenin o vakitte tek açık olan mekanı Hilton Oteli'nin barı Murphy's de buluşanlar birbirlerini arıyorlar.

l Bu telefonlar küçük grup arkadaşlar arasında da gerçekleşmiyor.

l Selamınız olan ve telefon numarasınıza sahip olan herhangi biri siz arayıp eski karınızın o gece kiminle nerede olduğunu haber vermesi çok mümkün.

l Üstelik siz böyle bir soru sormamış olsanız, hatta bilmek ismediğinizi belirtseniz bile...

l Ankara'da gece kulüpleri bir yana ev partileri de çok önem taşıyor. Her hafta düzenli olan gerçekleşen ev partileri arasında profesyonel olarak düzenenler de var. Şöyle ki bir anda 20 milyon TL karşılığında, içeriğinde Kenan Doğulu'nun konserinin de dahil olduğu 1000 kişilik kır evi partisine davetli olabiliyorsunuz..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!