Ankara’da rock dolu beş gün

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da rock dolu beş gün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 00:00

Yaz festivalleri sezonu başladı. Ankara’da 6-10 Haziran arasında ikincisi yapılacak olan Anki Rock Fest, bunların ilklerinden biri. Beş gün boyunca rock sevenler Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde otuzun üzerinde grup ve ismin vereceği konserleri izlemek üzere toplanacak.

Festivale Türkiye’den Pentagram, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Erkin Koray, Manga, Demir Demirkan, Nil Karaibrahimgil, Hayko Cepkin gibi güçlü bir kadro katılıyor. Festivalin headline’ı, ünlü Black Sabbath grubunun eski vokalisti Tony Martin’in kendi adını vererek kurduğu grubu Tony Martin. Black Sabbath’ın efsanevi vokalisti Ozzy Osbourne’dan sonra grubun en uzun süreli vokali olan Tony Martin grubun "The Ethernal Idol", "Headless Cross", "TYR", "Cross Purposes" ve "Forbidden" albümlerinde vokalist olarak yer almıştı. Heavy metal müziğin önemli vokallerinden olan Tony Martin ve ekibi 10 Haziran akşamı festivalin kapanışında sahnede olacak.

Geçen yıl ilki düzenlenen festivali Ankara ve çevre illerden gelen 30 bin kişi izlemişti. Festival, hem Ankara’nın kültür ve eğlence hayatına canlılık katıyor, hem de Anadolu’da gerçekleştirilen önemli bir organizasyon. Çevreye duyarsız politikalar sonucu dünyamızın içine düştüğü durum festivalin bu yılki sloganını oluşturuyor. Festivale katılan sanatçılar, gruplar, müzikseverler tek bir ağızdan haykıracak: Dünya İçin Rock.

FESTİVALDE 18 YAŞ SINIRI YOK

Biletler Biletix’te satılıyor. Tek gün 21.50 YTL, kombine 75 YTL, kombine kamp 100 YTL.

Festivalin yapılacağı Ahlatlıbel Tesisleri Atakule’ye 9,5 km uzaklıkta 244 bin 906 metrekarelik bir açık alan. Kamp bileti olan seyirciler getirdikleri çadırlarda veya gösterilen alanlardaki çadırlarda kalabilecek.

Festival alanına Vedat Dalokay Parkı’ndan kalkacak ring seferlerle ulaşmak mümkün. Ücreti 1 YTL. Ulus Bentderesi’nden kalkıp AŞTİ-Konya Yolu üzerinden festival alanına gelen Gölbaşı - İncek dolmuşları da bir seçenek. 192 ve 193 numaralı otobüsler de festival alanına gidiyor.

Festival alanındaki alışverişlerde para yerine Ankipara kullanılacak. Ankiparalar alanda bulunan noktalardan, nakit ya da kredi kartı kullanılarak doldurulabilcek.

FESTİVAL PROGRAMI

6 Haziran: Dejavu, Metropolis, Umut Kuzey, 110, Hayko Cepkin, Nil Karaibrahimgil

7 Haziran: Malt, Redd, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi, Erkin Koray, Moğollar

8 Haziran: Karnaval, Asena Özçetin, Barış Akarsu, Yüksek Sadakat, Ogün Sanlısoy, Demir Demirkan

9 Haziran: Aydilge, Anima, Rashit, Vega, Gripin, Manga, Pentagram

10 Haziran: Reset To Default, Arcane, Blacktooh, Crossfire, Ravenwoods, Pilli Bebek, Whisky, Tony Martin (Eski Black Sabbath Vokal)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!