Anadolu takılarına modern yorum

Güncelleme Tarihi:

Anadolu takılarına modern yorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2004 00:51

70 senelik bir geçmişi olan Atasay Kuyumculuk, dünya çapında bir marka olmak için Anadolu takılarını inceledi. ‘Yaşayan Anadolu Takıları Projesi’ kapsamında 21 il gezildi ve eski ustalardan Anadolu takılarının yapımı öğrenildi.

‘Atasay olarak kuyumculuk sektöründe birçok ilke imza attık. Sektörel tarih ve kültürümüzü yansıtan Yaşayan Anadolu Takıları Projesi de yine bizim ilklerimizden.’ Atasay Kuyumculuk CEO’su Cihan Kamer, iki senelik bir çalışmanın sonucu olan ve Anadolu’da son 100- 200 yıldır üretilen takıların hikayesini anlatan çalışmayı, bu sözlerle anlatıyor. Atasay tasarım ekibi proje için 12 bölgede 21 ili gezdi ve üretimini eski ustalardan öğrendikleri Anadolu takılarını günümüzün modern kadınının kullanım tarzına uygun olarak yorumladı. Koleksiyonda 100’den fazla takı yer alıyor. Cihan Kamer, hedeflerinin dünya markası olmak olduğunu söylerken bu koleksiyonun devamının geleceğini de ekliyor: ‘Atasay dünya markası olmayı hedefliyor. Markalaşma sürecinde şirketin dünyanın ilgisini çekebilecek kendine özgü ürünleri olmalı. Dünyadaki en eski takı kültürü Türkiye’de ve biz de bu amaçla Anadolu takılarını inceledik. Önümüzdeki sene daha da eskiye giderek, medeniyetler içinden koleksiyonlar yaratacağız. Koleksiyonumuza yurtdışından da büyük ilgi var.’

70 senelik geçmiş

Atasay’ın temelleri 1934 senesinde Denizli’nin Çivril ilçesinde atıldı. Hacı Mustafa Kamer, Kamer Kuyumcusu olarak işlettiği dükkanında manifatucarılık da yapıyordu. Atasay Kamer dükkanı devraldıktan sonra yola kuyumculukla devam etmeye karar verdi. Kamer Kuyumculuk 1989’da Atasay Kuyumculuk adını aldı. Atasay Kuyumculuk’u şu anda Atasay Kamer’in oğlu Cihan Kamer yönetiyor. Atasay grubuna ait şirketler şu anda Türkiye’deki altın ihracatının yüzde 14’ünü gerçekleştiriyor. Türkiye çapında 120 mağazası olan Atasay, 60 ülkeye de ihracat yapıyor. Grubun Amerika’da 3, Meksika ve Dubai’de birer ofisi var.

Koleksiyonu ünlü mankenler tanıttı

Atasay Yaşayan Anadolu Takıları Projesi kapsamında iki sene boyunca Erzurum’dan Eskişehir’e, Gaziantep’ten Trabzon’a, Beypazarı’ndan Mardin’e kadar çeşitli illerde eski ustalara ulaşıldı. Atasay tasarım ekibinin ustaların eski tekniklerini yeniden yorumlayarak hazırladığı koleksiyon, geçtiğimiz günlerde Tuğçe Kazaz, Arzum Onan, Demet Şener, Azra Akın gibi ünlü mankenlerin katıldığı bir defileyle tanıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!