Amerikalı aerobikçi İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı aerobikçi İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vakkorama Gym'in davetlisi olarak bir haftalığına İstanbul'a gelen Amerikalı aerobik hocası Pamela Cosmi, derslerine katılanları terletiyor.

Yaklaşık 15 yıldır aerobik dersleri veren, Avusturya, Almanya, Norveç gibi ülkelerde seminerler düzenleyen Pamela Cosmi, kendini sağlıklı yaşama sanatına adamış bir sporcu.

Çalışmalarını İsviçre'de sürdüren 37 yaşındaki Cosmi, Meksika'da yaşadığı yıllarda Latin dansları üzerine araştırmalar yaparak aerobik egzersizlerine bu dans çeşitlerini de eklemiş. Aerobik, step, spinning gibi klasik tekniklerin yanısıra özellikle kardio-salsa türü egzersize ağırlık veren Cosmi, dansın yaşamın vazgeçilmez parçalarından biri olduğuna inanıyor.

İnsanın sağlıklı ve zinde kalıp özellikle psikolojik açıdan da kendini mutlu hissedebilmesine yardımcı olan fiziksel egzersizler arasında yer alan aerobik alanında uzman olan Cosmi, Türkiye'ye ilk defa gelmiş. Bu nedenle zengin bir yemek kültürüne sahip olan Türklerin kilo sorunu konusunda, ''Türk kadınlarının şişmanlık sorunu bir yaşam biçiminin göstergesi olmalı. Çünkü kadın, dünyanın her yerinde kadın. Beslenme alışkanlıklarındaki farklılıklar ise fiziksel özelliklere yansıyor’’ dedi.

Cosmi, çok az yemek yenilerek yapılan diyetlerle sağlıklı olunabileceğine inanmadığını söyleyerek; ‘‘Yiyerek sağlıklı olmak az ya da hiç yememek anlamına gelmemeli. Doğal besinlere ağırlık vermek gerekiyor. Sigara ve alkollü içkiler de sağlıklı ve mükemmel olabilmek açısından gerçekten tehlike oluşturuyor’’ dedi.

Son yıllarda insanların geliştirilen aletlerle spora daha fazla zaman ayırmalarının aslında gereksiz olduğunu söyleyen Cosmi'ye göre haftada üç gün 45 dakikalık egzersizler sağlık için yeterli:

‘‘İnsanlar giderek daha fazla egzersiz yapmaya başladı, ama buna hiç gerek yok. İhtiyaca göre haftada üç gün ya 20 ya da 45 dakikalık egzersizler yeterli. Bunun yanısıra doğru beslenip stresi kontrol altında tutmak da hem fiziksel hem de psikolojik açıdan sağlıklı olmanın birinci şartı.’’

Cosmi, insanların yaparken mutlu olduğunu hissettiği kardio-salsa egzersiz stilini ise şöyle anlatıyor; ‘‘Kardio-salsa bir dans stili aslında. Latin kökenli bir aerobik egzersiz. Rumba, samba, salsa gibi dansların karışımından oluşuyor. Temposu biraz daha yüksek. Salsa öğretirken kendimi çok iyi hissediyorum. Öğrencilerde de bunu gözlüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!