Altın Portakal'ın büyük jürisi açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakalın büyük jürisi açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 21:22

Haberin Devamı

Jüri başkanlığını tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın yapacağı büyük jürinin diğer üyeleri Cem Yılmaz, Hale Soygazi, Mahinur Ergun, Zeki Demirkubuz, Emrah Yücel, Mehmet Açar, Nida Karabol ve Uğur İçbak oldu.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK Vakfı) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın (AKSAV) işbirliği ile düzenlenen 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Türkiye’nin ilk ve tek film marketi olan Uluslararası Avrasya Film Market’le birlikte Türkiye’nin üç büyük etkinliğinin bir arada gerçekleştirildiği Uluslararası Antalya Film Festivali’nin “Büyük Jürisi”, dün akşam Ortaköy Anjelique’de düzenlenen partiyle açıklandı.

Gecede, ulusal yarışmanın “Büyük Jürisi”nin yanı sıra Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışmasının jüri üyelerinin de isimleri açıklandı. Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri Cansel Elçin, Semir Aslanyürek, Ebru Ceylan, Balçiçek Pamir ve Danny Lennon olurken, belgesel film yarışmasının jüri üyeleri Coşkun Aral, Canan Obay, Ludmilla Cvikova, Ertuğrul Karslıoğlu ve Tuba Akyol olarak belirlendi. Festivalin ödül törenini ise Halit Ergenç ile Meltem Cumbul sunacak.

Düzenlenen partiye, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde görev alacak jüri üyelerinin yanı sıra aralarında Lale Mansur, Cansel Elçin, Fadik Sevin Atasoy, Levent Üzümcü, Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Halit Ergenç, Sırrı Hakkı Önder ve Cem Yılmaz gibi sinema oyuncuları ve yönetmenler katıldı.

Festival kapsamındaki ulusal yarışmaya için başvurular 14 Eylül 2007 tarihine kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!