Altın Lale iki filme birden

Güncelleme Tarihi:

Altın Lale iki filme birden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2005 01:16

24. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Lale, Belçikalı yönetmen Frederic Fonteyne’nin ‘Gilles’Wife’ (Gilles’in Karısı) isimli filmi ile ünlü yönetmen Yasujiro Ozu’ya ithaf edilen Hou Hsiao-Hsien’in ‘Kohi Jikou’ (Cafe Lumiere) adlı filmi arasında paylaştırıldı.

Haberin Devamı

Kalbiniz sıcak

Harvey Keitel, gecenin en dikkat çeken ismiydi. Aktör, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ aldığı gecede, ‘Beni ve ailemi çok sıcak karşıladınız. Hepiniz birer yıldızsınız. Bu ödül, sizin kalbinizin sıcaklığı ve ben de bu sıcaklığı kendi şehrime bir armağan olarak götürüyorum’ dedi.

Ustaya onur ödülü

The Company of Wolves, Mona Lisa, The Crying Game, Interview With The Vampire gibi filmlerin İrlandalı yönetmeni Neil Jordan’ın 4 filmi ‘Ustalara Saygı Kuşağı’nda gösterildi. Neil Jordan, ‘Sinema Onur Ödülü’nü de Şakir Eczacıbaşı’ndan aldı.

Sinemaseverler Harvey Keitel’i böyle alkışladı

‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü, Şakir Eczacıbaşı’nın elinden alan Harvey Keitel, alkışlar arasında salona girdi. Keitel’ı görünce ayağa kalkanlar arasında ‘Köpek’ dizisinin başrol oyuncusu Devin Çınar da vardı.

İŞTE ÖDÜLLER

Altın Lale: Uluslararası yarışmada Altın Lale Ödülü, Belçikalı yönetmen Frederic Fonteyne’nin ‘Gilles’Wife’ (Gilles’in Karısı) isimli filmi ile ünlü yönetmen Yasujiro Ozu’ya ithaf edilen Hou Hsiao-Hsien’in ‘Kohi Jikou’ (Cafe Lumiere) adlı filmi arasında paylaştırıldı.

En İyi Türk Filmi: Anlat İstanbul

En İyi Yönetmen: Uğur Yücel

En İyi Kadın Oyuncu: Yelda Reynaud (Anlat İstanbul)

En İyi Erkek Oyuncu: Olgun Şimşek (Yazı Tura)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!