Altın Lale heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

Altın Lale heyecanı başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 11, 2006 12:24

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan filmlerin gösterimleri 8 Nisan'da Julian Fellowes’un ilk filmi Ayrı Hayatlar (Separate Lies) ile başladı. Bir hafta boyunca büyük ödül Altın Lale için yarışacak 11 film Emek, Atlas ve Sinepop Sinemaları’nda sinemaseverlerle buluşacak. Ödül kazananlar 14 Nisan'da gerçekleşecek olan Kapanış Töreni’nde açıklanacak.

Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin 25. yılında Uluslararası Altın Lâle yarışmasının jüri başkanlığını Fransız yönetmeni Jean-Paul Rappeneau üstleniyor. La Rochelle Festivali yöneticisi Prune Engler, yönetmen Reha Erdem, Sight & Sound dergisi baş editörü Nick James, İsrailli oyuncu Makram Khoury ve oyuncu Işık Yenersu’nun yer aldığı uluslararası jüri dünya festivallerine damgasını atmış 11 ödüllü film arasından en iyisini seçecek.

Altın Lâle için yarışacak diğer filmler ise şunlar:

Perde Arkası: Roman Polanski’nin karısı Emmanuelle Seigner’in başrolünde oynadığı filmin yönetmeni Emmanuelle Bercot.

Allegro: Geçen yıl festivalin en gözde keşifleri arasında yer alan Yeniden Sev Beni’nin Danimarkalı genç yönetmeni Christoffer Boe’nin son filmi.

Haberin Devamı

Yüreğimdeki Canavar: 2005’te Venedik Film Festivali’nde birçok ödül alan ve Yabancı Dilde En İyi Film dalında 2006 Oscar’larında İtalya’nın adayı olan filmin yönetmeni Christina Comencini.

Bekleyiş: Film, 2005 Amiens ve İtalya Med Film Festivali’nden en iyi film ödüllerinin sahibi Rashid Masharawi’nin imzasını taşıyor.

Dev Budalar: İsviçreli yönetmen-fotoğrafçı Christian Frei’nın yönettiği film, Bamiyan’daki 1500 yıllık dev Buda heykelleri Taliban tarafından yerle bir edilişini ele alıyor.

Cuma ya da Başka Bir Gün: Fransız yönetmen Yvan Le Moine’un yönettiği film, Robinson Crusoe benzeri bir öyküye dayanıyor.

Uzaktaki Kadının Siması: Oyunculuktan kamera arkasına geçen Ali Mossaffa’nın ilk uzun metrajlı kurmaca filmi.

Cennetten Bir Parça: Yanlış zamanda, yanlış yerde tanışan iki genç arasında alevlenen küçük bir aşk macerası.

Tristram Shandy: Uyduruk Bir Öykü: Festivallerin gediklisi Ä°ngiliz yönetmen Michael Winterbottom’ın son filmi.Â

Küçük Kırmızı Çiçekler: Çinli yönetmen Zhang Yuan’dan anaokulundaki disipline uymak istemediği için başöğretmene karşı bir ayaklanma organize beş yaşındaki bir çocuğun hikayesi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!