Alternatif tıbbın keyfi kışın çıkar

Güncelleme Tarihi:

Alternatif tıbbın keyfi kışın çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 01:04

Kendinizi kandırmayın. Kışın gerçeği kar ve sıcak şarap değil, soğuk algınlığı ve depresyondur. Size tavsiyemiz bu yıl multivitamin falan gibi iptidai yöntemlerle hiç uğraşmayıp bu tarz sorunları kökünden çözmeniz yönünde olacak.

Haberin Devamı

Güneşin arada bir kendini göstermesine aldanmayın, kış kapıda. Kışla birlikte soğuk algınlığından kırgınlığa, et çekilmesinden depresyona türlü çeşit hastalık da kapıda. İşte sizi bu yıl da hayırlısıyla bahara kavuşturacak en son alternatif tıp yöntemleri:

Detoks

Çocukluğunuzda annenizin ısrarlarına rağmen yemediğiniz bütün lifli sebzelerin, blender’dan geçirilip bir bardakta size servis edilmesine detoks denir. Bir nevi anne bedduası olarak da adlandırabileceğimiz detoks, vücuttan zararlı toksinleri atmaya yarayan bir yöntemdir. İlk iki gün, evinizdeki yoğun lahana kokusuna sabredebilirseniz diğer günler çok daha rahat edecek, hatta tuvalette soyut çalışmalar sergileyebilecek ve “sanırım Alien doğuruyorum” fikrine kapılacaksınız.

Ötanazi

Alternatif tıp ve ötesi olarak tanımlayabileceğimiz ötanazi hâlâ çok tartışılan bir yöntem. Yine de evde kendi siyanürünüzle, bu hayata değilse de
başka hayatlara sıfırdan başlamanın en net çözümü. Adlı adınca temize havale.

Reiki

Haberin Devamı

Sadece olumlu düşünerek bağırsak enfeksiyonunu yenebileceğine inananların tedavi yöntemi olan reiki, size doğru nefes alıp vermeyi öğretecek. Belki enfeksiyonu geçirmez ama horlamanızı azaltabilir. “İki seansına 800 TL bayılacağım bir şeyden sonra nasıl olumlu düşüneyim?” diye soranlarsa, reiki ustasından el alıp doğrudan hocalık mertebesine yükselerek kendi tedavisini iş sahasına çevirebileceğini unutmasın.

Fotosentez

Bu yöntemi kullanarak 600 yıl yaşayabilen çınarlar var. Tek gereken yeterince odaklanıp karbondioksiti oksijene çevirmek. İlk denemede insan boğulacak gibi olsa da zamanla alışılıyor.

Elektroşok

Psikoloji ve psikiyatri dallarında uzun zamandır kullanılmakta olan elektroşok, günümüzde artık tıbbın hemen her alanında yaygınlaşmış durumda. Birçok çaresiz hastalığa bir anda çözüm bulmasıyla popülerleşen bu yöntem, aynı zamanda soğuk algınlığı ve bahar alerjisi gibi ufak kırıklıkların tedavisi için evde de pratik bir biçimde uygulanabiliyor. İki parmağınızı prize sokmanız yeterli olacağı gibi, sıcak bir küvet içine çalışır durumdaki saç kurutma makinesini atarak da üst solunum yollarınızı açabilirsiniz.

Feng-Shui

Haberin Devamı

İdeal bir ruh için uygun dekorasyonu bulma sanatı diyorlar ama inanmayın. Feng-shui aslında modern tıbbın ulaştığı son noktadır. Siz de evinizde sağlığınıza iyi gelecek değişiklikler yaparak işe başlayabilirsiniz. Başınız mı ağrıyor? O hantal dolabı kaldırın, kaldırın, kaldırın ve diğer odaya taşıyın. Bakın artık kol kadar kolay!

Origami

Bu yöntem henüz maalesef çok iyi sonuç vermedi. Ancak doktora gidip ilaç yazdırdıktan sonra prospektüsünden kuğu yapılabiliyor. Bir gözü toprağa bakanlar için dünyadaki son zamanlarını olabildiğince sıkılarak geçirmek suretiyle geçmiş hayatın kıymetinin bilinmesi gibi bir yardımı olabilir belki.

Son Dakika

“Başkalarının ne düşündüğü umurumda bile değil” diyerek ev halkına kafa tutan ergen, paylaştığı son fotoğrafıyla ilgili yorumları okumak üzere kendini odasına kapattı.
27 yaşındaki iddaa bağımlısı ofis çalışanının kaleme aldığı “Sekmeler arası güvenli geçiş: about:blank” en çok satanlar arasında yerini aldı.
Genetiği değiştirilmiş nifak tohumları, halkın sağlığını tehdit ediyor.
Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından takibe alınan Burkina Faso’nun eli ayağına dolaştı.
“Amerika, 11 yaşındaki Türk kızını konuşuyor” haberine Beyaz Saray’dan yalanlama geldi.
Elinde telefonla bardan koşturarak çıkan genç kızdan samimi açıklama: “Ya vallahi Burcu’lardayız diyorum ya...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!