Balığın yanında kırmızı şarap içilmezSaçmalık! Kırmızı Burgundy, ızgara somon ve tekir tavanın yanında damakta eşsiz bir tad bırakır.
Şaraptan sonra bira içilmezKesinlikle yanlış! İkisi de belirli ölçülerde içildiği takdirde hiçbir yan etki görülmez. Aksine bira, şarabı fazla kaçıranların midelerini sakinleştirmelerinde en büyük yardımcısıdır.
Kırmızı şarap yalnızca oda sıcaklığında içilir Doğru değil! 20 derece ve üzerindeki oda sıcaklığında şarabın aroması bozulabilir. Kırmızı şarap ne kadar taze ise o kadar çok soğutulmalıdır.
Vidalı kapakları olan şaraplar kaliteli değildirYanlış! Bu tip kapaklar kalite hakkında hiçbir bilgi vermez. Değerli şarapların mantarının olmasının ilk sıradaki sebebi estetiktir.
Almanlar kaliteli kırmızı şarap üretemezler Doğru değil! Şarapseverler, Pfalz, Baden-Württemberg'de üretimi yapılan Spatburgunder, Lemberger ve Cabernet Sauvignon şaraplarını mutlaka denemelidir.
Şarap şişmanlatır Şişelerce içilmediği sürece gerçeği yansıtmıyor! Bir kadeh beyaz şarap 110, bir kadeh kırmızı şarapsa 140
kalori içerir. Bu yaklaşık olarak bir bardak biraya eşittir. Belirli ölçülerde içildiği zaman şarabın sağlığa yararlı olduğu da bilinmesi gereken bir gerçektir: Kırmzı şarap kalp krizi riskini azaltırken beyaz şarap böbrekleri çalıştırmada yardımcı oluyor.
Köpüklü şarap, şampanya ve prosecco yatay bir şekilde muhafaza edilmelidir Yanlış! Araştırmacılar, mantarların yatay pozisyonda yukarı çıktıklarını belirterek köpüklü şarapların dik olarak serin ve karanlık ortamlarda saklanmaları gerektiğini vurguluyor.
Farklı şarapları asla ard arda içmemek gerekirDoğru değil! Baş ağrısı ve mide bulantısı gibi zararlı yan etkilerin nedeni sanılanın aksine karışım değil, miktar. Ağzının tadını bilenler kırmızı şaraptan önce her zaman beyaz şarap içerler.