Aliye ve Kurtlar Vadisi’nin yeni rakibi Akrep Nalan

Güncelleme Tarihi:

Aliye ve Kurtlar Vadisi’nin yeni rakibi Akrep Nalan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2005 00:00

Karlar Düşer, Halikarnas ve Aşiyan, Akrep Nalan denince akla gelen ilk birkaç şarkı. Albümlerinden çok sahnede dinleyicisi ile buluşan bir şarkıcı o. Bir süredir ara verdiği sahnelere yeniden dönüyor. Dört yıldan sonra bu sezon İstanbul’da iki mekanda birden şarkı söylüyor. Salı geceleri Nişantaşı Shu Bar’da, perşembe geceleri ise Levent Coco’a Gogo’da çıkıyor. Akrep Nalan’la kendi deyişiyle ‘aşina geceleri’ne geri dönüşünü konuştuk.

 Dört yıldır sahneye çıkmıyordunuz, nerelerdeydiniz?

- Dört yıl önce çok ağır bir ameliyat geçirdim. Uzunca bir süre ayakta duramadım, yürüyemedim. Bir de nefes darlığı başladı. Böyle olunca da sahnelere ara vermek zorunda kaldım. Yoksa başka bir sebeple sahnelerden kopmam mümkün değil. Bu hem benim ekmek kavgam, hem de çok sevdiğim bir şey.

n Geri dönüşünüz de epey hızlı oldu, iki mekanda birden çıkıyorsunuz..

- Ya, evet öyle oldu. Herkesten çok ilgi ve talep görüyorum. Herhalde ölümüm yaklaştı falan diyorum. Geçen sezon Buz Bar’la yeniden başladım. O kadar çok talep oldu ki, insanlar o kadar keyifle ve dikkatle izlediler ki ben de çok keyif aldım. Bu sezon da iki yerden birden teklif geldi.

n Nasıl gidiyor peki, dinleyiciniz özlemiş mi sizi?

- Valla çok iyi gidiyor. Biliyorsunuz televizyonda salı gecesi Aliye, perşembe gecesi de Kurtlar Vadisi günüdür. Her kesimden insan oturup deli gibi onları izliyor. Ona rağmen insanlar geliyor, mekanları dolduruyor.

n Televizyon dizileri ile rekabet eden performansınızın sırrı nedir?

- Ben ‘lay lay lom, eller havaya’ şarkıcısı değilim. Yorumcuyum öncelikle. Dinleyiciden tek istediğim şarkılarıma eşlik etmesi. Benim sahnemde tef çalınmaz, gül, çiçek, böcek satılmaz, kafalardan aşağı peçete döktürülmez. Ben sadece şarkı söylüyorum. Güzel şarkı söylerim. Kendime inanırım. Sahneye hep mutlu çıkar, sahneden çok mutlu inerim.

CEBİNE 50 LİRA KOYAN GELEBİLİR

n Neden geri dönmek için bu iki mekanı seçtiniz?

- Benim bir mekanı seçerken önceliğim müşterimin rahat etmesi. Ben müşteri olsam ne isterim diye bakıyorum. Evvela kapıda iyi bir karşılama, arabamı teslim edeceğim bir vale olması lazım. Temizlik çok önemli. Şık bir dekorasyon ve ışıklandırma isterim. Lezzetli yemekler yemeliyim. Şık bir servis olmalı. Özellikle de tuvalet çok önemlidir benim için. Çok hijyenik ve temiz olmalı her zaman. Ve de iyi bir havalandırma şart. Tabii ki hesabın da makul olması lazım. Mesela bu iki mekanda da cebine bir 50 milyon koyan rahat rahat beni izleyip, yemeğini yiyip içkisini içebilir.

n Repertuvarınız hálá Türkçe ağırlıklı mı?

- Evet. Özellikle 60’lı ve 70’li yılların Türkçe müziklerini söylüyorum. Hümeyra, Cem Karaca, Timur Selçuk, Mazhar Alanson, Nilüfer, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kayahan, Zuhal Olcay şarkıları ilk aklıma gelenler. Pop dışında bir de mesela Orhan Gencebay şarkıları mutlaka söylerim. Ve programımın finalini de seyirciyle beraber söyleyerek Türk Sanat Müziği eserleriyle yaparım. Bu eserlerin Batı sazlarıyla çalınıyor olması çok hoş oluyor.

n Mekana göre şarkıları değiştirdiğiniz oluyor mu?

-Değişiklikler mutlaka yaparım. Bu konuda dinleyicilerim beni çok yönlendirir. Tabii insanın ruh hali ile de ilgili bu şey. Bir ay boyunca beni dinleseniz her gece başka bir repertuvar bulursunuz. Aynı şeylerden ben de sıkılıyorum.

n Bodrum’da sahne almaya devam ediyor musunuz?

- Çok uzun zamandır Bodrum’da sahne almıyorum. Çünkü oradaki mekan sahiplerinin çoğu arkadaşım. Biliyorsunuz Bodrum’da sezonluk dükkanlar açılıyor. Sezonlar da artık Bodrum’da çok kısaldı ve bunun aksine mekanlar konusunda çok alternatif oluştu. Çalışıyorsun, paranı alamıyorsun, sonra arkadaşınla karşı karşıya geliyorsun, ilişkilerin bozuluyor, tatilin tatil olmaktan çıkıyor. Hiç bunlara değmez yani. O yüzden artık Bodrum’a sadece evime dinlenmeye gidiyorum.

REZERVASYON ŞART

Akrep Nalan, salı geceleri Nişantaşı Shu Bar’da 22.00’den itibaren, perşembe geceleri Levent Coco’a Gogo’da 22.30’dan itibaren sahnede. Coco’a Gogo’da yemek yiyip, Akrep Nalan’ı dinlemek için limitsiz yerli içki dahil 100 YTL ödüyorsunuz. İsteyenler bar bölümünde ilk içkiye meyve, çerez dahil 30 YTL ödeyerek de programa katılabilir. Her iki mekan için de rezervasyon şart.

Shu Bar: Eytam Caddesi No:21, Nişantaşı Tel: (212) 343 02 82

Coco’a Gogo: Manolyalı Sok. No.21 Levent Tel: (212) 324 26 26
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!