Ali Poyrazoğlu Yeşil’de açıklıyor Deniz Akkaya nasıl gerdeğe girdi?

Güncelleme Tarihi:

Ali Poyrazoğlu Yeşil’de açıklıyor Deniz Akkaya nasıl gerdeğe girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2008 00:00

Yıldız Kenter hangi pavyona düştü? Müjdat Gezen’in çaylarından niçin kıl çıkıyor? Deniz Akkaya nasıl evlendi? Bütün bu soruların yanıtlarını kahkahalar atarak öğrenmek istiyorsanız, Ali Poyrazoğlu sizi 80’lerin en eğlenceli mekanınına, Yeşil Kabare’ye davet ediyor. Yeşil, Bodrum Akyarlar’da bütün eğlencesiyle yine başladı.

Uğur Yücel, Huysuz Virjin, Müjdat Gezen, Demet Akbağ, Sakıp Sabancı, Hülya Avşar, Sezen Aksu, Zeki Müren gibi pekçok ünlü simanın sahne aldığı bir zamanların kahkaha makinası Yeşil Kabare yıllar sonra Bodrum, Akyarlar- Magic Life’ta. Kaldığım yere mesafesi 20 kilometre olmasına rağmen üşenmedim gittim. Madem ki o yıllara yetişemedim, bari en azından bu yeni halini kaçırmayayım istedim.

Kabarenin yapıldığı yeri yazlık, derme-çatma bir mekan sanıyordum, fena yanılmışım. İstanbul’da şu an yok böyle bir salon diyorlardı, anlatılınca gözünün önüne getiremiyor insan. Meğer dev bir prodüksiyon yapılmış, kırmızı halılı girişinden silindir şapkalı görevlilerine kadar bildiğiniz Moulin Rouge! İçine ağaçlar konmuş, kırmızı aydınlatılmış kocaman bir salon. Yalnız bu kadar yatırıma iç döşemesi biraz kıro gibi.

YOK BÖYLE BİR DÜĞÜN

Seyirciler saat 22.00’de masalardaki yerlerini almış, hafif bir müzik eşliğinde ilk kadehlerini yuvarlamaya başlamış bile. Tıklım tıklım kalabalığın içinde Yıldız Mavitan, Duran Akbulut, Savaş Ay gibi isimler seçiyorum. Müziğin yükselmesi ve gelinle damadın içeri girmesiyle duruma uyanıyorsunuz. Burası oyun gereği bir düğün salonu, siz de o düğünün bir parçasısınız. Meğer o devasa salon onun için o kadar rüküş döşenmiş. Karşıdaki anlamsız yatak da gerdek yatağı.

Bir düğün düşünün ki gelin Deniz Akkaya, kamber Ali Poyrazoğlu, piyanoda ise Ferdi Özbeğen var. Ali Poyrazoğlu masaları dolaşıyor kız tarafı hiç birşey takmadı diye dedikodu yapıyor. Yeni evli çift düğünlerde adet olduğu üzere sizin masanıza da hoşgeldinize uğruyor. Yanınızda altın yoksa bile biraz nakit bulundurun, Deniz Akkaya çirkef bir gelin. Elinizi öper de siz bir şey takmazsanız sizi yerin dibine sokuyor. Allah’tan Ali Poyrazoğlu arkadaşım. Önceden bana sahte bir bilezik verdi de Deniz Akkaya masaya gelince onu dayadım. Yalnız Deniz Akkaya’yı beyazlar içinde görmelisiniz, bir su damlası gibi. En bekar ruhlarda bile evlenme hevesi uyandıracak kadar güzel ve çekici. Üstelik romantik bir gelin: Nasılsa kendi düğünü ya, orkestradan durup durup Düriye’min Güğümleri türküsünü istiyor, göbecik üstüne göbecik atıyor. Tabii seyirciler ve diğer oyuncularla birlikte.

ÖZBEĞEN CUK OTURMUŞ

Deniz Akkaya’ya yüklenip diğer oyuncuların hakkını yememek lazım. Mesela Ferdi Özbeğen rolüne cukkkk oturmuş. Hem Dilektaşı gibi klasikleriyle kitleyi kendinden geçiriyor, hem de Ali Poyrazoğlu’na attığı laflarla ortalığı kırıp geçiriyor. Yalnız küçük bir uyarı: Oyun gece 10 gibi başlıyor, geceyarısı bitiyor. Ondan sonrasına mutlaka eğlenceli bir program daha yapın. Zeki Müren, kar, fırtına, veda derken, sadece gülmeyecek, hüzünlenip gözyaşları da akıtacaksınız. Brezilya şovlarından oluşan program Magic Life’ta, otel dışından da izlenebiliyor. Biletleri Biletix’te 84 lira. (252) 391 80 01.

Bu da Karadeniz beach club’ı

Karadeniz’den kendinize yer beğendiniz mi? Küresel haşlanma böyle devam ederse Alaçatı, Türkbükü’nü unutun. Yazları hep beraber Karadeniz’e taşınacağız. Gerçi sahil yolu taşınacak ne beach bıraktı, ne kulüp! Giresun-Başağlu, işte o kıyımdan kurtulan o az sayıdaki plajlardan. Bulancak’la Piraziz arasında. Evet, alıştığınız beach ortamından hayli farklı: Güneydeki benzerleri Sole Mare, Bianca gibi mojito yok ama, şahane Karadeniz çayları demliyorlar.

İskelesine son model yatlar yanaşmıyor ama, günün her saati teknelerle yarışan yunusların dansları var. DJ, köpük, beach parti yok. CD’den müzik çalıyorlar. Buna mukabil sac kavurmalarına çok güveniyor, fiyatlarıyla övünüyorlar: Çay 1, tost 2, köfte 6 lira. 200 metrelik sahilde, isteyene kamping imkanı da var. Eğer yolunuz düşerse, sabah sekizden gece onikiye kadar emrinize amade. Rezervasyon lüzumsuz tabii ama gitmeden sahibine bir alo demekte yarar var: Celal Başoğlu, (533) 616 83 83.

Fattish ve Cervus Taksim Blanco’da

Her iki DJ’yi de elektronik müzik sevenler Dinamo 103.8’den tanıyor. Bu gece ikisi, Taksim’de Blanco’da mikser başında olacaklar. Gece 22.00’de başlıyor.

Onur Özer Alaçatı Otto’da

Bu gece Alaçatı’da olan elektronik müzik sevenler, Otto Alaçatı’ya gidecek. DJ Onur Özer Çeşme’deki tek performansını Otto’da yapacak. Bilet 20 YTL.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Kerem Görsev ve Larry O’Neill Bodrum’da

Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev ve caz vokalisti Larry O’Neill yarın Bodrum Kalesi’nde 21.00’de sahne alacak. Bilet fiyatları 34-56 YTL. İkiliye bas gitarda Kaan Yıldız, davulda Ateş Tezer eşlik edecek.

Ayhan Sicimoğlu Sabancı Müzesi’nde

Ayhan Sicimoğlu - Latin All Stars ekibini pazar kahvaltısında dinlemek isteyenler 11.00’de Sakıp Sabancı Müzesine gitmeli. Tam bilet 67.50 YTL, öğrenci ve çocuk indirimi var.

ESKİ SEVENLERE

Studio Live’da Pink Floyd gecesi

Bu gece 22.00’de Pink Floyd sevenleri sevindirecek bir ithaf konseri var: PinkFloydlar isimli grup Pink Floyd parçalarını seslendirecek. Giriş 15 YTL.

Babylon Alaçatı’da Oldies

Babylon’un klasikleşmiş Oldies But Goldies partilerine gitmemiş İstanbullu yoktur herhalde. Yazın Babylon Alaçatı’ya transfer olan parti bu cuma 23.45’te başlayacak. Biletleri önceden alırsanız 28, parti gecesi alırsanız 33.50 YTL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!