Ajda Pekkan kaprissiz Güzide Duran dikbaÅŸlı

Güncelleme Tarihi:

Ajda Pekkan kaprissiz Güzide Duran dikbaşlı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 02, 2008 00:00

Başarılı fotoğrafçı Zeynel Abidin Ağgül, ünlülerin stüdyodaki hallerini ve prensiplerini Hafta Sonu dergisine anlattı.

Haberin Devamı

Güzide Duran fotoğrafları için tıklayın

Deniz Akkaya fotoğrafları için tıklayın

Ajda Pekkan fotoğrafları için tıklayın

Şebnem Ferah ve Deniz Akkaya ile çalışmaktan büyük keyif aldığını, Ajda Pekkan'ın hiç kapris yapmadığını belirten Ağgül'ün ünlü manken Güzide Duran hakkındaki yorumu ise şu oldu: "Onunla çalışmak zor değildir ama inandığı şeyler var. 'Ben böyle yapacağım' dediği şeyler yani. Herkeste var aslında bu..."

Artık hemen herkes Türkiye’nin en önemli fotoğrafçılarından Zeynel Abidin Ağgül’ü tanıyor. Hülya Avşar, Güzide Duran, Nurgül Yeşilçay gibi ünlü isimlere vizöründen bakan Ağgül, Hafta Sonu dergisine ünlülerin stüdyodaki hallerini anlattı.

n Fotoğraf aşkınız nasıl başladı?

- Aslında 12 yaşındayken okulu bıraktıktan sonra, aşk olarak değil de şans olarak başladı. Yapabileceğim iki iş vardı. Bana "Hangisi olmayı istersin?" dediler. Ben de fotoğrafçı olmayı tercih ettim.

Haberin Devamı

n Ä°kinci alternatif neydi?

- Otomobil yedek parçacılığı! Yani hiç alakası olmayan bir şeydi. 12-13 yaşında başladım, 33 yıldır yapıyorum bu işi.

n "Bir gün çok iyi fotoğrafçı olmalıyım" diye düşünüyor muydunuz?

- Biz bu işe karnımızı doyurmak için başladık.

n Başarılı buluyor musunuz kendinizi?

- Başarılı olduğumu bazen hissediyorum, başarılı göründüğümü zannediyorum ama kendimi başarılı görmüyorum. Yapmam gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Beğendiğim fotoğraf yok mesela çektiğim fotoğrafların içinde.

n Fotoğraf makinesini elinize aldığınızda ne hissediyorsunuz? Hálá heyecan duyuyor musunuz?

- Makineyi elime aldığımda heyecanlanmayı bırak, üç buçuk atıyorum! Yani her yaptığım işte sanki zorlanıyorum. Belli bir duruşunuz var, her yaptığınız iş o çizgiyi geçmek durumunda.

n Ünlülerle çalışırken zorlandığınız anlar mutlaka oluyordur, değil mi?

- Durup dururken ortalığı yıkıp bağırıp çağıranlar da oldu, "Çok iyi" deyip de sürekli bizi iyi ÅŸeylere empoze etmeye çalışanlar da... Ama sonuçta yaptığım her iÅŸten keyif aldım. Bazen moda çekiminde hayalimdekini, fotoÄŸrafa yansıttığımı insanlara beÄŸendirmek konusunda zorluk yaşıyorum.Â

Haberin Devamı

n Çekim sırasında zorlandığınız sanatçılar kimler?

- İsim vermeyeyim de, hiçbir şeyi beğenmeyenler oldu. Mesela ortamı sevmeyenler var. Yani "Burası çok soğuk" ya da "Çok sıcak" diyenler çıkar. Onları bir harabeye getiriyorsun mesela ve mutlu olmuyor, üşüyor filan. n Yabancılardan kimlerle çalıştınız?

- Çok var. İtalya’da modellerle çalıştım. Mesela Lancome’un modeli Ines Sastre’ı çektim. Bryan Adams’ın konser fotoğraflarını çektim. Sting Türkiye’ye geldiğinde fotoğraflarını benim çekmemi istedi, fakat doluydum, çekemedim.

n Birlikte çalışmaktan zevk aldığınız ünlüler kimler?

- Adını söylemediğim alınacak, riskli bir durum. Ama Şebnem Ferah’la çalışmak çok keyifli. Dört, beş senedir birlikte çalışıyoruz. Çalışması çok rahat, fotojenik ve ne istediğini biliyor. Deniz Akkaya’yla güzel çalışılır, başarılı bir model. Sibel Can, çok sevdiğim bir arkadaşım. Ajda’yla da çalıştım. Hiç kaprisi yok, hatta çok güldük, eğlendik. Gülşen’le de çalışmaya bayılırım. İbrahim Tatlıses’le bir kere çalıştım. İşe başlarken çok canı sıkkındı, "Gel seninle yürüyelim" dedim. Biraz sohbet ettik, sonra o stresi geçti. Güzide Duran’la çalıştım. Zor değildir ama inandığı şeyler var, "Ben böyle yapacağım" dediği şeyler yani. Herkeste var aslında bu...

Haberin Devamı

n Berrak Tüzünataç’ı ilk kez siz fotoğrafladınız ve bu pozlardan sonra şöhret oldu.

- DoÄŸru. Biz bir yerde karşılaÅŸtık, fotoÄŸraflarını çekelim dedik. Birkaç yayıncı gördü bunları. Aslında "Hiç istemem" diyordu. FotoÄŸrafın arka tarafı çok cazip geliyordu ona. Biz fotoÄŸrafları çekince, bu sefer o yöne eÄŸildi. Bence tam istediÄŸi yere gitti. Çok baÅŸarılı oldu. Sonuçta onu ben keÅŸfetmedim, zaten onun bir yolu varmış. Biz sadece önüne çıktık. Â

Kimse biseksüel olarak anılmak istemez

n Fotoğrafçıların veya moda sektöründeki kişilerin genelde biseksüel imajı oluyor nedense...

- Sadece fotoğrafçılar arasında değil, her yerde var bu durum, ama moda dünyası daha ön planda... Bugün en katı rejimlerde bile var bu tür eğilimler. Benim belli bir ahlak görüşüm var. Bizde öyle şeyler yok. Olanlara da karşı değilim. Fakat kimse o şekilde anılmak istemez herhalde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!