Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

Haberin Devamı

gidin

Poptan arabeske

2000’de çıkardığı ilk albümü ‘Sevgilerde’den bu yana sesiyle tüm Türkiye’yi büyüleyen Funda Arar, bu akşam saat 22.00’de Jolly Joker Ankara’da. Sahnede poptan caza, alaturkadan arabeske kadar pek çok farklı tarzı seslendiren Arar’ın konser biletleri
45-110 lira, Biletix’te.

izleyin

İki gösteri birden

Çağdaş dansçılar İlyas Odman ve Aslı Bostancı kendi özel gösterilerini aynı sahnede birleştirdikleri ‘Sensin Festival’i 24 Şubat’ta İstanbul’daki Fransız Kültür Merkezi’nde sahneleyecekler. 20.00’de başlayacak performanslarda Aslı Bostancı ‘Arada’ başlığıyla iki farklı kişilik arasında kalmışlığı anlatırken, İlyas Odman ‘Massa’a başlığıyla mizahi bir yol seçerek “Kapris yapan bir masayla nasıl başa çıkılır” diye soruyor.
Biletler 10-15 lira. (212) 393 81 11.

yarışın

Haberin Devamı

Yünle neler yapabilirsiniz

El örgü ipliği üreticilerinden Kartopu Tekstil, ‘Fikir Yumağı Tasarım Yarışması’nı başlattı. Sadece örgü severlerin değil tasarım ve sosyal medya meraklılarının da ilgisini çekecek yarışmada ister hayal gücünüzü kullanarak rengarenk yünleri akla hayale gelmeyecek tasarımlara dönüştürün, ister ‘örülmüş şey değil’ dedirtecek  giysi ve aksesuvarlar yaratın. Beğenilen tasarımlar Facebook’ta 27 Şubat’a kadar oylanacak. Birinciye 10, ikinciye bin, üçüncüye üç bin lira ödül var. www.fikiryumagi.com.

kaçırmayın

Doğu’yla Batı bir araya geliyor

Ortadoğu’nun barış için şarkılar söyleyen metal grubu ‘Orphaned Land’, 23 Şubat Hayal Eskişehir, 24 Şubat Saklıkent Ankara, 25 Şubat İstanbul Küçükçiftlik Park ve 26 Şubat Noxx Stage İzmir’de konserler verecek. İngilizcenin yanı sıra, İbranice ve Arapça şarkılar da seslendiren Orphaned Land, her milletten müzikseveri aynı sözcüklerde buluşturuyor. Metal müziği otantik enstrümanlarla zenginleştiren topluluğun Nasıra Arap Orkestrası ile kaydettikleri 600 saatlik bir çalışmanın ürünü olan son albümleri ‘The Never Ending Way of OrwarriOr’ ise satış rekorları kırıyor. Biletler 29-35 lira, Biletix’te.

coşun

Süperstar’a daha yakın

Türk müzik dünyasını 1965’ten beri 21 albüm ve 57 single’la sallayan Süperstar Ajda Pekkan, 24 Şubat 21.00’de İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek.
Biletler 56.5-112 lira, Biletix’te.

katılın

Sahneye çıkın

Haberin Devamı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında, gençlerle tiyatroyu buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Sahne Senin’ yarışmasına katılım başladı. 22 Mart’a kadar aşk, sınav, dedikodu, hipnoz gibi belirlenen sekiz konu hakkında hazırlayacağınız üç dakikalık performans videonuzu facebook.com/YapiKrediPlay ya da playcard.com.tr’a yükleyin. Haldun Dormen başkanlığındaki jürinin seçeceği kişi, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri gecesinde sahnede plaket alacak.

imzalatın

Hande Yener’le buluşun

Hande Yener, bugün 16.00’da Kayseri Park’ta hayranlarıyla buluşacak. İsteyenle fotoğraf çektirecek, isteyene albümünü imzalayacak. Bonus olarak da en sevilen dört şarkısını seslendirecek.

yakalayın

Haberin Devamı

Yenilenmeye hazır olun

Feng Shui Dünyası’ndan Ferda Ünsal ve Işıl G.Alfar’ın, ‘Var mısın Yenilenmeye?’ sloganıyla, Çin zodyağında Ejderha Yılı’na rastlayan 2012’yi anlatacakları seminerleri, bugün 13.00-16.00 arasında Zincirlikuyu Avantgarde Hotel’de.  (212) 287 86 14.

dinleyin

Alaçatı’da caz rüzgarı

Hep rüzgar sörfüyle adını duyuran Alaçatı, bu kez sizi caz festivali için bekliyor. 24-25 Şubat’ta Cristina Vilallonga Quartet’in konseriyle başlayacak. İki buçuk aya yayılacak konserler, Bu’ra Lokal’de gerçekleştirilecek. (536) 219 16 16.

sorun

Modayla ilgili sorularınız yanıtlanıyor

“Hayatın her anında kadınların yanında” mottosunu benimseyen Kotex, Facebook takipçilerini Türkiye’nin ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol’la buluşturuyor. Kaprol, her hafta Facebook sayfasında takipçilerin moda üzerine paylaştıkları sorulardan birini cevaplandıracak.

Ne okusak

Haberin Devamı

Acelesi olanlar için 99 klasik film Acelesi Olanlar İçin 99 Klasik Film, mutlaka izlenmesi gereken sinema klasiklerini üç sahnede, son derece esprili bir dille özetliyor. Bu özetlerle, hem bu filmleri izlemiş kadar olacak hem de gülmekten katılacaksınız. Kitaptaki filmlerden bazıları şöyle: Yıldız Savaşları, Casablanca, Yaratık, Yurttaş Kane, Kuzuların Sessizliği, Otomatik Portakal, Ucuz Roman, Matrix... Kitap, Say Yayınları’ndan çıktı. Fiyatı 10 lira.

Ne yesek

Türk-Yunan mutfağı

2008 Mayıs’ta Swissotel Grand Efes İzmir’in açılışıyla birlikte misafirlerine merhaba demişti Aquarium Restaurant. Türk ve Yunan mutfaklarının sentezlendiği Aquarium’da, Ege ve Akdeniz’e özgü meze çeşitleri, ızgara et ve balık alternatifleri var. Baklava yufkasına sarılmış ıspanaklı ve peynirli börekten oluşan ‘spanakopita’, kurutulmuş domates ve acı biber ezmesi ‘bezirgani’, tereyağ ve sarımsak sos eşliğinde ‘Marsilya usulü karides’, közlenmiş patlıcan ve kimyonlu humusla servis edilen ‘ızgara kuzu sırtı’ tercih edebileceğiniz yemekler arasında. Meze ve ara sıcaklar 8-30, ana yemekler 26-56, tatlılar 12-15 lira arasında. (232) 414 52 00.

Nereye gitsek

Kapadokya

Haberin Devamı

26 yıllık deneyime sahip Anı Tur, her perşembe akşamı hareketle, üç gece dört günlük Kapadokya turları düzenliyor. Avanos, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme, Hacı Bektaş-ı Veli, Derinkutu ya da Tuz Gölü’nü hâlâ görmediyseniz bu perşembe mutlaka yola çıkın. 199 liradan başlayan fiyatlara yarım pansiyon konaklama, seyahat sigortası da dahil. Balona binip Ürgüp’e tepeden bakmayı da unutmayın. 444 0 264.

Her güne bir öneri

PAZAR: Radyocu Zeki Kayahan Coşkun’un ‘Kafanız Hayrolsun’ gösterisi 17.30’da Bursa Müjdat Gezen Sanat ve Kültür Eğlence Merkezi’nde. Biletler 28.5 lira. (224) 453 55 70.

PAZARTESİ: Venezuelalı klasik müzik sanatçısı Gabriela Montero’nun konseri 20.00’de Cemal Reşit Rey’de. Biletler 17-34 lira, Biletix’te.

SALI: Genco Erkal bu kez Bertolt Brecht’i canlandırıyor ve ‘Ben Bertolt Brecht’ diyor. 20.30’da İstanbul Yunus Emre Kültür Merkezi’nde. Biletler 25-40 lira. (212) 414 96 47.

ÇARŞAMBA: 13 yıldır sahnede kalan Zakkum grubu 21.00’de Edirne’deki Assortie Bar’da. Biletler 20 lira, Biletix’te. (284) 214 87 93.

PERŞEMBE: Kendi şarkıları ve cover’larıyla Demet Sağıroğlu, her perşembe 22.00’de İstanbul Alt’ta. Biletler 28.5 lira, Biletix’te.

CUMA: Komedyen Alper Kul’un gösterisi ‘Babamın Oğlu’ 20.30’da AnkaMALL Sanatolia Sahnesi’nde. Biletler 29-34 lira, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!