Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Haberin Devamı

eğlenin

Roxy’de burlesk
Roxy’nin bir klasik haline getirdiği Burlesque Şov serisinin üçüncüsü bu akşam. İhtişamlı kostümler, abartılı makyajlar, yüksek topuklu ayakkabılar, lüks aksesuvarlar, seksi kızlar bu şovun anahtar kelimeleri. Kapı açılışı 23.00’te. Giriş bir içki dahil 35 lira.

sevindirin

Çocuklara atölye
Faber-Castell, hem yaratıcılığını sergilemek, hem de el becerisini geliştirmek isteyen tüm çocukları bugün İstanbul Oyuncak Müzesi ve Rahmi Koç Müzesi’ne bekliyor. Oyuncak Müzesi’ndeki ‘İçinden Deniz Geçen Bir Şehir İstanbul’ atölyesinde 14-8 yaş grubu resim yaparken, Rahmi Koç Müzesi’ndeki ‘Yılbaşı Sepetim’ atölyesinde 8-12 yaş grubu sevdiklerine minik hediyeler hazırlayacak. (212) 369 66 00

gezin

50. yıl kutlamasına devam

Almanya-Türkiye arasında imzalanan İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılını çeşitli kültür ve sanat etkinlikleriyle kutlayan Goethe Enstitüsü’nün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği ‘Fiktion Okzident’ sergisi İstanbul’dan sonra Ankara Cer Modern’de. Türkiye’de doğmuş ama Almanya’da yaşayan ve çalışan, Almanya’da doğmuş ve iki ülke arasında gidip gelen ya da Türkiye’de globalleşmenin etkilerini yansıtan Banu Birecikligil, Nezaket Ekici, Ali Kepenek ve Cengin Tekin gibi sanatçıların çarpıcı işleri görülüyor. (312) 310 00 00.

gülün

Haberin Devamı

Sıra dışı bir gece
Genç yaşına rağmen oyunları dünya çapında sahnelenen Alman yazar David Gieselmann’ın eserlerinden ‘Bay Kolper’, Mehmet Ergen yönetmenliğinde 21-22-23 Aralık’ta Eskişehir Tepebaşı Sahnesi’nde. Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirisiyle anlatılan hikâyede bir akşam yemeği için bir araya gelen çiftlerin yaşadıkları sıra dışı gece, kara mizahla işleniyor. (222) 330 45 00

tadın

160 farklı şarap
Kanyon Şarap Tadım Günleri yeniden başlıyor. Bugün ve yarın 16.00-20.00 saatleri arasında 160 şarap çeşidinin tadına bakabileceksiniz. ‘Yemek ve Şarap uyumunun sırları’, ‘İtalyan Şarapları ve Şarapçılığı’, ‘Genç ve Yıllandırılabilen Şaraplar, özellikleri, üretimleri, tadım ve servisleri’ gibi soruların cevabını öğrenebileceksiniz. Katılım ücretsiz! (212) 353 53 00.

görün

Haberin Devamı

Bu bir başkaldırı
Heykeltıraş Çiğdem Yapanar’ın ‘Exodo’ isimli dördüncü kişisel sergisi 31 Aralık’a kadar Nişantaşı Kare Sanat Galerisi’nde. Hayatı sorgulayanların toplumsal kurallara başkaldırısını temsil eden heykellerde sıkışmış insanların bulundukları ortamdan çıkmaya çalıştıkları dikkat çekiyor. (212) 240 44 48.

izleyin

Yakışıklı çellist
Otoritelerin ‘Olağanüstü ve benzersiz bir hediye’ olarak nitelediği ünlü çellist Leonard Elschenbroich, 20 Aralık’ta piyanist Alexei Grynyuk’la Akbank Sanat’ta konser verecek. Elschenbroich, 26 yaşında olmasına rağmen aralarında Valery Gergiev ve Manfred Honeck’in de olduğu pek çok saygın şefle konser verdi. Repertuvarında Claude Debussy, Alfred Schnittke ve Sergey Rachmaninoff’un çello-piyano sonatları yer alıyor. Biletler 10-20 lira. (212) 252 35 00.

kaçırmayın

Haberin Devamı

Kısa süre Türkiye’de
Yıllardır Anadolu’nun yedi ayrı bölgesinden yüzlerce halk dansını dünyaya tanıtıyor Anadolu Ateşi. O kadar seviliyorlar ki, sürekli turnede olduklarından onları Türkiye’de izleyebilmek zorlaştı. Bu şansı yakalamak için yarın 18.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’ne gidebilirsiniz. Biletler Biletix’te, 45-78.50 lira.

dinleyin

Sezen’den doğaçlama konser
Sezen Aksu, yeni projesi ‘Sezen Aksu Acoustic Band’ ile yollara düştü. Fahir Atakoğlu eşliğinde, her biri kendi alanında tanınmış müzisyenlerle ve özel bir repertuvarla pek çok şehirde sahnede olacak. Anlık doğaçlamaların öne çıkacağı konser serisinin bir sonraki durağı 21 Aralık’ta Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi. Biletler 67.5-133 lira.

heyecanlanın

Haberin Devamı

Şike hesaplaşması mı olacak
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe yarın akşam saat 19.00’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Trabzonspor’u konuk edecek. Sarı-lacivertli ekip, şike iddialarından sonra Şampiyonlar Ligi’ndeki yerini bırakmak zorunda kaldığı Trabzon karşısında favori görünüyor. Biletler çoktan tükendi ama İstanbul Kadıköy ve Trabzon merkezdeki mekânlar sizi bekliyor.

gidin

Arabesk rock karışık
Geçen yıl çıkardıkları ‘Her gün isyanım var’ albümündeki şarkılarıyla ortalığı sallayan İstanbul Arabesque Project, bu akşam 23.00’te İstanbul Haymatlos Bar’da. Arabesk şarkıları rock altyapılar, arabesk vokaller ve Doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan grubun biletleri Biletix’te 20 lira.

Ne okusak

Haberin Devamı

Ara Güler
Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nin ikinci kitabı Ara Güler çıktı. Kitapta usta fotoğrafçının klasikleşmiş İstanbul ve Türkiye fotoğraflarından dünyanın farklı coğrafyalarındaki fotoğraflarına ve portrelerine uzanan geniş bir retrospektif yer alıyor. Konsept ve tasarımın Bülent Erkmen’e ait olduğu, editörlüğünü Umut Sülün’ün yaptığı kitapta ayrıca Haluk Çobanoğlu’nun giriş yazısına ve Ara Güler’le özel bir röportaja da yer verilmiş. Bu arada kitaba Ara Güler imzasıyla sahip olmak isterseniz 24 Aralık 13.00’te İstanbul Kanyon D&R’daki imza gününe mutlaka katılın!

Ne yesek

Güveç yemekleri
Aralık ayının sonuna kadar Ceylan InterContinental İstanbul’daki Safran ve The Brasserie Restaurant’ta ‘Güveç Şöleni’ var. Kuzudan ördeğe, danadan kuru fasulyeye kadar her şey güveçte hazırlanacak. (212) 368 44 44.

Nereye gitsek

Trenle Eskişehir’e
Yemyeşil doğası, genç nüfusu, canlı gece hayatı ve Porsuk Nehri’nin güzelliğiyle herkesin ilgisini çeken bir yer Eskişehir. Özellikle bu dönemde tam gezmelik. Gelecek haftasonunda hızlandırılmış bir tur yapmayı düşünürseniz Cafe Tur’un 24 Aralık İstanbul çıkışlı ‘Trenle Eskişehir’ gezisini kaçırmayın. Bir gece konaklamalı gezinin fiyatı 159 liradan başlıyor. www.cafeyurtici.com

Her güne bir öneri

PAZAR Tiyatro Pera’nın Nesrin Kazankaya yönetiminde sahnelediği Venedik Taciri, Tiyatro Pera’da. Biletler 18.5-28.5 lira.

PAZARTESİ Mevlana Celaleddin Rumi’yi anmak için düzenlenen Sema Töreni, MEB Şûrâ Salonu’nda. Biletler 23.5-34 lira.

SALI Zuhal Olcay, sevilen şarkılarıyla Enka Oditoryum’da. Biletler 45 TL.

ÇARŞAMBA İlyas Odman ve Çağlar Yiğitoğulları’nın bira bardakları üzerinde sahnelediği Cam Adımlar, Kumbaracı50’de. Biletler 18.5-28.5 lira.

PERŞEMBE Anadolu Efes & Real Madrid basketbol karşılaşması İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda. Biletler 5-20 lira.

CUMA Son dönemin yükselen yıldızı Model grubunun konseri Jolly Joker Ankara’da. Biletler 28-55.5 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!