Ah şu selülitler

Güncelleme Tarihi:

Ah şu selülitler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Selülit, yaşı ne olursa olsun her kadının savaştığı önemli bir sorun. Portakal kabuğu görünümlü bu soruna ve kalınlaşmaya karşı ise şekere dikkat etmek şart. Farkına varmadan aldığımız fazla şeker (glikoz) metabolizmamız tarafından kullanılmaz ve cildin altında yağa dönüşerek stoklanır. Yağ hücrelerinin büyümesine yol açan bu stoklama, özellikle basenlerde, bacaklarda, popo ve karında yoğunlaşarak bu bölgelerde selülitlerin oluşmasına neden olur. İşte Vichy Laboratuvarları’nın yeni ürünü Glucoblock bu amaçla yaratıldı. Şekere karşı emici bir etkisi olan ve yağsız jel kıvamındaki bu ürün, aynı zamanda cildin günden güne güzelleşmesini de sağlıyor.

Nelerde şeker var?

Peynir, yumurta, et ve balıkta % 0

Doğal sütlü gıdalar, taze meyveler

ve yeşil sebzelerde % 5

Hafif şeker tadı olan sebzelerde % 10

(havuç, enginar, pancar)

Nişastalı meyve ve sebzeler % 20

(muz, patates)

Ekmek ve doğal nişastalar % 55-70

Bisküvi, makarna, pirinç, irmik ve un %70’ten fazla

Neden şeker yiyoruz?

Şeker yaşamsal enerji kaynağı olduğu için: Şekerden vazgeçemeyiz. Beynimiz gibi bazı organlarımız şeker bağımlısı olduğu için şekersiz işlev görmezler. Ayrıca organizmanın temel enerji kaynağıdır.

Doğarken algılanan ilk tatlı tat şeker olduğu için: Yeni doğanlar tarafından bile ilk hoşa giden tattır. Şekerin aynı zamanda psikolojik dengemiz üzerinde etkisi var.

Sorun fazla tüketimde

Şekere bağımlı organların ihtiyaçlarını karşılamak için günde en az

150 gr. şeker almamız gerekir. Ancak enerji harcamalarımızın toplamını karşılayabilmemiz için ortalama günlük nişasta ihtiyacımız 250 gr-300 arasındadır. Beslenme uzmanlarına göre dengeli beslenme için gerekli miktarın üzerine çıkıyoruz çünkü çoğu zaman şekeri farkına varmadan yiyoruz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!