Ağustos sıcağında sinema serinliği

Güncelleme Tarihi:

Ağustos sıcağında sinema serinliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 16:45

Ankara Sinema Kültürü Derneği tarafından düzenlenen SineTek Avrupa gösterimleri, ağustos ayında da devam ediyor. Yaklaşık üç yıldan bu yana Ankapol Sineması’nda devam eden gösterimler, bu kez Tüze Metropol Sineması’na taşınıyor. Gösterimler her perşembe saat:19.30’da başlayacak. İşte ayın filmleri...

Haberin Devamı

3 Ağustos Perşembe Saat:19.30
KAÇ PARA KAÇ
Yönetmen: Reha Erdem
Oyuncular: Taner Birsel, Zuhal Gencer, Bennu Yıldırımlar, Engin Alkan, Ara Güler, Sermet Yeşil

Reha Erdem’in ikinci uzun filmi Kaç Para Kaç. İnançların ve değerlerin birer birer yok olduğu gündelik hayatımızda, para etrafında dönen bu keyifli gerilim filmi, büyük paraların küçük dünyaları nasıl mahvettiğinin de öyküsü. Filmde küçük bir hayata giren, büyük bir paranın, küçük bir suçu, büyük bir trajediye dönüştürmesi anlatılıyor. Filmin başarısı, oyuncu seçiminden, ışık kullanımına, müziğinden, çekimlerine, diyaloglarından aksesuarlarına kadar özgün tarzından geliyor.

10 Ağustos Perşembe Saat:19.30
YOLDAN ÇIKANLAR
Yönetmen: ANDRÉ TÉCHINÉ
Oyuncular: Emmanuelle Béart, Gaspard Ulliel, Grégoire Leprince-Ringuet, Clémence Meyer

Ayın ikinci filmi, usta Fransız yönetmen André Téchiné’nin son dönemde yaptığı ve filmografisindeki en iyi filmlerden biri olarak görülen Yoldan Çıkanlar İkinci Dünya Savaşı yıllarında yaşanan tutkulu bir aşk hikâyesini anlatıyor. Savaş görüntülerine doğrudan yer vermeyen bu çarpıcı savaş filmi, arzular, gizem ve belirsizlik üçgeni etrafında zaman zaman yükselen gerilimiyle seyirciyi büyülüyor.

Haberin Devamı

17 Ağustos Perşembe Saat:19.30
YATAĞIN DİĞER YANI
Yönetmen: EMILIO MARTINEZ LÁZARO 
Oyuncular: Ernesto Alterio, Paz Vega, Guillermo Toledo, Natalia Verbeke

Komedi filmi deyince İspanyol Sineması’nın ilk akla gelen yönetmenlerinden Emilio Martínez Lázaro'nun yönettiği Yatağın Diğer Yanı, son dönem İspanyol Sineması’nın en keyifli örneklerinden biri. Goya’da beş dalda ödüle aday gösterilen film, aşkı arayan iki ayrı çiftin ve tuhaf arkadaşlarının öyküsünü anlatıyor. Aşk, kıskançlık ve merak üçgeninde kesişen yaşamları ustaca işleyen bu bol ödüllü komedi, insan ilişkilerinin doğasına, aşka, sekse ve de yalana dair sıcak, eğlenceli ve baştan çıkarıcı bir film. Las palabras de Max filmi ile daha önce Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü de alan yönetmen, Yatağın Diğer Yanı ile İspanya’nın son dönemde en çekici ve en parlak oyuncularını da kamera karşısında ustaca oynatmayı başarmış.

Haberin Devamı

24 Ağustos Perşembe Saat:19.30
KURT
Yönetmen: Miguel Courtois
Oyuncular: Eduardo Noriega, Patrick Bruel, José Coronado, Mélanie Doutey, Sylvia Abascal
70’li yılların başında İspanya’da ETA örgütünün içine giren ve örgüte bağlı birçok kişinin yakalanmasına yardım eden Franco rejiminin gizli servis ajanı “Kurt” lakaplı Mikel Lejarza’nın hayatından esinlenmiş gerçek bir öykü. İspanya’nın yakın tarihinde büyük yankı uyandırmış, esrarengiz ve hareketli bir dönemi anlatan film, gerilimi giderek yükselen temposuyla, seyircinin nefesini kesiyor. Başrolünde Tez, Aç Gözlerini ve Novo filmlerinden tanıdığımız İspanyol Sineması’nın yetenekli oyuncusu Eduardo Noriega izleyenleri büyülüyor.

Haberin Devamı

31 Ağustos Perşembe Saat:19.30
LEO
Yönetmen: José Luis Borau
Oyuncular: Icíar Bollaín, Javier Batanero, Valeri Yevlinski, Rosana Pastor, Luis Tosar
A
yın son filmi Leo, İspanyol Sineması’nın az ve öz filmler yapan usta yönetmenlerinden José Luis Borau’nun filmografisindeki en ilginç ve önemli filmlerden. Hukuk eğitimi gören ve sinemaya eleştirmen olarak başlayan yönetmen, Franco rejimi sırasında Amerika’ya göç etti ve ülkesine seksenli yıllarda döndü. Adı, ülkenin acılı geçmişini sorgulayan politik ve cesur filmleriyle İspanyol halkının tarihini ve estetiğini yeniden biçimlendiren Carlos Saura, Vicente Aranda ve Pilar Miro ile birlikte anılır. Başrollerini sinemaseverlerin yakından tanıdığı iki usta isim Iciar Bollain ve Luis Tosar’ın paylaştığı Leo, gerilimi elden bırakmayan tutkulu bir aşk filmi.
 
Ayrıntılı bilgi için:
Ankara Sinema Kültürü Derneği
Tel: (0312) 467 2002
Faks: (0312) 466 4824
e-mail:
info@askfest.org
www.askfest.org

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!