Adrenalin yüklü festival

Güncelleme Tarihi:

Adrenalin yüklü festival
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 12:14

Her birinin izleyiciyi keşif, macera, heyecan ve adrenaline sürükleyeceği filmler, Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kültür Merkezi ve Aynalıgeçit’te ücretsiz izlenebilecek.

Haberin Devamı

Dağ Kültürü Derneği’nin düzenlediği Dağ Filmleri Festivali’nin beşincisi 30 Mart’ta başlıyor. 4 Nisan’a kadar sürecek festivalde “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Ülkemizden”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet” ve “Kayak” temaları altında 44 film gösterilecek. Her birinin izleyiciyi keşif, macera, heyecan ve adrenaline sürükleyeceği filmler, Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kültür Merkezi ve Aynalıgeçit’te ücretsiz izlenebilecek.

Başladığı günden bu yana şehirde yaşayanları doğaya yaklaştırmayı hedefleyen Dağ Filmleri Festivali, bu yıl yine yamaç paraşütü, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporları konularıyla dopdolu. Festivalde altı başlık altında belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerde 28’i yerli 16’sı yabancı toplam 44 film gösterilecek.

Haberin Devamı

HER MACERAYA AYRI FİLM

Festivalde Keşif Ruhu bölümünde gösterilecek “3,2,1 Şimdi” adlı film, Öztürk Kayıkçı’nın Türkiye’de henüz pek tanınmayan “Base Jump” sporuyla ilgili hazırladığı soluk kesen bir belgesel çalışması.
Merak ediyorsanız Base Jump, kaya tırmanışı ve paraşüt sporlarından oluşan muazzam bir karışım. Adrenalini seviyorsanız mutlaka ilginizi çekecektir.
Ülkemizden bölümünde, Ersin Alok’un 1969’da çektiği “Zoma”, farklı kültürlerin merakını giderecek cinsten. Çünkü Cilo Dağları’ndaki Avaspi Yaylası’nda yaşayan dağ göçerlerinin hayatı anlatılıyor.
Dağ meraklıları da Gilles Chapaz’ın geçen yıl çektiği “Gaston Rebuffat’ın Dünyası” adlı filmi kaçırmamalı. Ünlü Fransız dağcı Gaston Rebuffat’ın dağlar ve benzersiz tecrübelerle dolu hayatını konu alan filmde onun farklı yönlerini keşfedebilirsiniz.
Festivalin bir diğer heyecanlı yanı da 4 Nisan’da Muammer Karaca Kültür Merkezi’nde yapılacak gala gecesi. Yönetmenliğini Caner Canerik’in yaptığı “Güneşle Gelenler (Bertij)” isimli belgeselin ilk gösterimi festival kapsamında yapılacak. Gösterim öncesinde ayrıca dia gösterisi ve sunumun da olacak.
Muammer Karaca Kültür Merkezi’nde izlediğiniz her film öncesi ve sonrası doğanın çektiği acıları konu alan “Doğanın Direnişi” sergisini de görebilirsiniz.

Haberin Devamı

DAĞ KEÇİSİNİN PEŞİNDE HEYECANLI YARIŞMA

Dağ Filmleri Festivali, filmlerin dışında gençler için hazırladığı etkinliklerle de dikkat çekiyor. Festival ekibi beşinci yaş günü şerefine harika bir parti hazırladı. DJ performansı, doğa şarkıları ve video gösterileri ile harmanlanmış bu gecede amaç tabii ki festival katılımcılarının doyasıya eğlenmesi. Doğa konulu bu partide doğa konulu şarkıları söylemek üzere Marsis ve Cahit Berkay da sahne alacak.
Festivalin bir diğer eğlenceli aktivitesi de 3 Nisan akşamı Beyoğlu’nda düzenlenecek sıra dışı yarışma. Katılacak ikişer kişilik takımlar, dağ keçisinin peşinde, ipuçları ve haritayla yön bularak, yürüyerek, koşarak, tırmanarak, merdiven inerek - çıkarak, akbil ve jeton kullanarak, hayal gücünü ve aklını pusula yapıp, çantalara görevler doldurarak yarışmayı tamamlayacak.
Yarışmayla ilgili kayıt yaptırmak ve detaylı bilgi almak için www.sehirmacerasi.com  adresini ziyaret etmeniz yeterli.

ÇEK GETİR!

Haberin Devamı

Binlerce kilometre süren yolculuklar, yüzlerce metrelik rotalara yapılan tırmanışlar, onlarca metre derinliklerde saklanan sırlar. Doğada herkes için onu bekleyen farklı bir hikaye var. Doğa, dağ, macera, spor, keşif, gezi, yolculuk, kültür ve doğaya dair diğer her şey... İşte bu hikayelerini paylaşmak isteyenler www.dagfilmfest.org adresine filmlerini yükleyerek arkadaşları ile paylaşıyor, beğenilen filmler oylanıyor ve hediyeler kazanılıyor.

SÖYLEŞİLERE KATILIN

2 Nisan “DAĞLAR” - Yıldırım Güngör (Atlas Dergisi) saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde 3 Nisan “Profesyonel yol bisikleti yarışlarında bahar klasikleri” başlıklı söyleşide Sarper Günsal (MTBTR, Moderatör), Dirk Vermeiren, Aydan Çelik, Caner Eler konuşmacı olacak, Saat 12.00’de Fransız Kültür Merkezi’nde.
“Ordu’da Bir Argonot” başlığında Enis Ayar, Rüya Arzu Köksal saat 19.30’da konuşacak.
4 Nisan “Magellan’ın izinde dünya turu”nu Hakan Öge saat 19.30’da Muammer Karaca Kültür Merkezi’nde anlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!