Açılan açılana

Güncelleme Tarihi:

Açılan açılana
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Haberin Devamı

2001 yılı, astrologlara göre bir değişim yılı olacak. Ama görünen o ki, bu durum en çok sanatçıları etkileyecek: Çünkü çoğu, hem görünüm hem de yaşam tarzı olarak ‘‘hakiki milenyum seksapeli’ni benimsemiş görünüyor. Geçtiğimiz sene ilk sinyallerini veren bu akım, bu yıl şeffaflık politikasından şaşmayacak!

Bu olay sadece bir imaj yenileme durumu mu, yoksa ortada daha ciddi bir şeyler mi dönüyor? Geçici mi desek daha doğru olur? Kalıcı olduğunu kabul etsek daha sonra gelecek akımlara kendimizi hazırlamış olur muyuz? Kendimizdeki değişimleri belki fark etmiyoruz. Ama şöhretler her an karşımızda: Belki onlara bakıp kendi geçirdiğimiz evrimleri bile keşfedebiliriz!

Birçok ünlü sima artık mazbut yaşamdan bıktıklarını, daha rahat ve özgür yaşamak istediklerini belirtmeye başladılar. Kimisi bunu ortalıkta söylerken, kimi de tavırlarıyla belli etmeye çalıştı. Ama ortada bir gerçek varsa, o da şöhretlerin çoğunun artık açılmaya karar vermiş olmaları. Erkek, kadın fark etmiyor, şu aralar ünlüler arasında bir milenyum seksapeli hüküm sürüyor.

Olay kısaca şu: Giyim kuşamdaki açılma ve saçılmayla başlayan bu trend, yavaş yavaş yaşam tarzlarına, verdikleri kararlara ve mesleki kariyerlerine kadar yayılıyor. İşte örnekleriyle 2000'de açılıp, 2001'de ufuklarını daha da genişletecek gibi görünenler...

Hülya Avşar

Yıllardır Türkiye'nin en güzel kadını olarak bilinen Hülya Avşar, 2000 yılında en cesur sanatçı olduğunu da kanıtladı. Müzikten tiyatroya, sinemadan sunuculuğa kadar elini atmadığı iş bırakmayan Avşar, eşiyle olan evlilik problemlerini bile cesurca göz önüne serebildi. Bu arada talk-show programında Ricky Martin ve Serdar Ortaç gibi ünlüleri taciz etmeyi de ihmal etmedi.

Aşkın Nur Yengi

İlk olarak müzik piyasasına girdiğinde oldukça gençti. Belki biraz kiloluydu, ama mükemmel bir sesin sahibiydi. Ancak araya birçok sevgili, sürüyle albüm girdi. Bu arada kilolara da yavaş yavaş ‘‘elveda’’ dedi. 2001 ise sanki onun senesi: Kaya Çilingiroğlu'nun da seksi bulduğunu söylediği Aşkın Nur Yengi yepyeni bir görünmle karşımızda. Estetik operasyonlarla yenilendiği söylenen (kendisi bunu reddediyor) ve fazla kilolarından tamamen kurtulan Yengi, görünümünün yanısıra beyanatlarıyla da yenilendi: Özel hayatıyla ilgili daha net açıklamalar yapmaya başladı. Ve Levent Kırca'yla beraber televizyonda komedi programı yapmaya başladı.

Ebru Gündeş

Bu akımın en önemli temsilcilerinden biri olan Gündeş, amacını açık ve net olarak söylemeyi tercih edenlerden. İki sene evvel geçirdiği beyin kanamasının ardından mazbut yaşamına bir ölçü de olsa veda eden Gündeş, sahne giysilerinde açılarak işe başladı. Devamında kliplerinde giydiği kabarık eteklerin yerini seksi kostümler aldı. Bu arada göğüs silikonu operasyonu da olaya tuz biber ekti. Ardından, eskiden sıcak bakmadığı televizyonlarda bir talk-show işine girişti. Ve en nihayet de, 90-60-90'lık vücut ölçülerini artık saklamak istemediğini açık açık belirtti.

Sertab Erener

Aslında Sertab Erener bir süre öncesine kadar sadece ‘‘sesiyle’’ dikkat çekmeyi tercih eden bir imaja sahipti. Kılık kıyafetinde daha ölçülüydü. Sade renkleri ve hatlarını göstermeyen modelleri tercih ediyordu. Ancak önce Levent Yüksel'den boşandı, daha sonra Demir Demirkan'la beraberliği onu ‘‘renklendirdi’’: Hatırlayınız, kızıla dönen saçlar; daha belirginleşen makyaj vs... Erener'de zaten gerekli olan altyapı mevcuttu. Çünkü eski kocası ve yeni sevgilisiyle olan dostane ilişkileri onu herşeyi ‘‘açık açık’’ ifade eden kadın olarak tanıtmaya yetmişti. Şimdi ise tüm eski aşklar geçmişte kaldı. O artık tamamen sesi olgunluk dönemine girmiş, müzik dünyasında da dünyaya ‘‘açılmış’’ kadın olarak kendini gösteriyor!

Reyhan Karaca

Onun imaj değişikliği tamamen kilo vermesiyle ilgili olarak düşünülebilir. Milenyum seksapeline uymak adına tam 12 kilo veren Reyhan Karaca, ince bir kadın olup son albümüyle de gerekli başarıyı sağlayınca, kendine daha da bir güvenmeye başladı. Bu güvenini de, albümüne çektiği kliplerde giydiği frapan ama fazla tüylü ve fırfırlı kıyafetlerle hayranlarına yansıttı. ‘‘Teşhir için değil, ama sanat için soyunmak istiyorum’’ diyen Karaca, bakalım sanat uğruna daha ne fedakarlıklara katlanacak?

Pınar Aylin

Onu ilk tanıdığımızda İzmir'den gelmişti. Yaz aşkından bahseden klibiyle Pınar Aylin oldukça beğeni topladı. Ancak zaman akıp geçti. Pınar Aylin büyüdü ve değişmeye başladı. Ve geçtiğimiz yaz yepyeni bir albüm ve yepyeni bir Pınar Aylin'le bu değişimin sonuçlarıyla karşılaştık: Artık o çocuksu şarkıcı yoktu. Beli açık, kalçasına kadar yırtmaçlı elbiseleri, upuzun dağınık sarı saçlarıyla bambaşka bir kadın vardı. Üstelik sözleri de bu değişimi doğruluyordu. ‘‘Kendini daha kadınsı hissetmeye başladığı bir yaşa’’ gelmişti artık.

Mahsun Kırmızıgül

Kim demiş sadece kadınlar değişir diye? Hayat tarzı ve görünümüyle eskiye göre çok farklı bir imaj yansıtan Mahsun Kırmızıgül, önce bir dergiye verdiği Prince benzeri pozlarla gündeme geldi. Lensli gözleri, briyantinli saçları ve çapkın gülüşüyle, bazılarını kendine hayran bırakırken, bazı hayranlarını da hayal kırıklığına uğrattı. Bu arada, eskiden ağzından düşürmediği ‘‘evlenmek istiyorum’’ lafları da duyulmaz oldu.

Haberin Devamı
Serdar Ortaç

Serdar Ortaç, ilk tanınmaya başladığında ‘‘geçici şöhret’’ olarak görülüp alaya alınmıştı. Ancak peşi sıra gelen albümler, besteler ve Serdar Ortaç'ın imaj olarak geçirdiği değişim bir Ortaç fanatizmi yarattı. Erkekler tarafından kabul görülürken, Türk kadınlarının feci bir çoğunluğu sıkı birer Ortaç fanatiği haline geldi. Kaşlar inceltildi, saçlar modaya uygun bir kesim aldı. Arada bir dergilere seksi pozlar veriyor. Kalan zamanlarda da ikinci bir deri gibi vücuduna yapışan gömlek ve pantolonlarını üzerine çekip sahneye çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!