Abant ve Kartalkaya’da kar sevinci

Güncelleme Tarihi:

Abant ve Kartalkaya’da kar sevinci
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 13:39

BOLU’nun doğa harikası Abant'ta ve kayak merkezi Kartalkaya’da kar sevinci yaşanıyor. Tatilciler, beyaza bürünen Abant’ta kartopu oynayıp, doyumsuz manzarayı izleyerek karın keyfini çıkarırken, Kartalkaya’da oteller pistlerini kayak için hazırlamaya başladı. Küçük pistlerde ise kayak yapılmaya başlandı.

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı kar yağışı ile beyaza büründü. Otellerindeki odalarında sabah kalktıklarında beyaz örtüyle karşılaşan tatilciler, kendilerini dışarı attı.

Kar kalınlığının 7 santimi geçtiği tabiat parkında tatilcilerin kimisi kartopu oynarken, kimisi de manzarayı izledi. Kar yağışı, en fazla Abant’ta balayı tatillerini geçiren çiftleri sevindirdi. Tatilcilerin kimisi de faytonlarla göl etrafında tur attı.

KARTALKAYA’DA KAYAK

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 2 bin rakımlı Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ise dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Öğle saatlerinde doğru kar kalınlığı 35 santime ulaştı. Kar yağışı üzerine oteller kayak için pistlerini hazırlamaya başladı. Küçük pistlerde ise kayak yapılmaya başlandı. Oteller haftasonu için rezarvasyon almaya da başladı. Haftasonunda kayak yapmak isteyen kayakseverler, Grand Kartal, Kartal ve Dorukkaya Otelleri’ne rezarvasyon yaptırmaya başladı.

Yılbaşı ve bayram tatili öncesi yağan karın çok önemli olduğunu söyleyen Grand Kartal Oteli Genel Müdürü Halit Ergül, “Kar kalınlığı 35 santimi buldu. Kar yağışı etkili bir şekilde yağmaya devam ediyor. Kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde haftasonunda bütün pistlerimiz kayak yapılabilir duruma gelir. Bu kar yağışı ile birlikte yılbaşı rezarvasyonlarımızın da tamamen dolacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!