Aaa... Bitti mi?

Güncelleme Tarihi:

Aaa... Bitti mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 00:00

O harika bir erkek ve birbirinizi çok seviyorsunuz. Onunla göz göze gelmek bile aşk ateşinizi alevlendiriyor. Fakat seks yapmaya başladığınız an ile bitmesi ne yazık ki bir oluyor. Erkeklerin çoğunun karşı karşıya kaldığı ’erken boşalma kábusu’nu Seninle dergisi Aralık sayısında ele aldı.

Sana dokunmak harika, diye kulağına fısıldayarak eşini öpmeye başlıyor, aşkla eşinin saçlarını okşuyor. Ama artık Aslı, bu aşk sözcüklerinden çok fazla etkilenemiyor. Çünkü "Ondan böyle aşk sözcükleri duyduğum için mutlu olmalıyım. Ama açıkçası daha uzun sevişmek için daha az sevişmeye razı olabilirim" diye düşünüyor.

İlk zamanlarda Aslı, eşinin ona olan aşkının verdiği heyecanla bu kadar çabuk boşaldığını düşünüyordu. Ama evleneli neredeyse 3 yıl oldu, değişen hiçbir şey yok: "Benimle bencilce seviştiğini düşünüyorum. Sevişmeye başlıyoruz, bana dokunuyor sonra heyecanlanıp birkaç dakika içinde boşalıyor. Benim orgazm olmam onun için hiç önemli değil. Cinsellikten beni o kadar soğuttu ki, artık seks yapmayı hiç istemiyorum."

Aslı’yla aynı duyguları paylaşan kim bilir kaç kadın var... Erkeklerin büyük çoğunluğu erken boşalma sorunu yaşıyor ama asıl kadınlar bu sorunun mağduru oluyor. Erkek 3 dakika içinde de olsa bir tatmin yaşıyor, kadının tatmin olabilmesi içinse çok daha uzun süreye ihtiyacı var.

Unutmayın, eşinizin bu konudaki en büyük yardımcısı aslında sizsiniz. Onunla konuşun, ne hissettiğinizi ona söyleyin ve bu konuda uzman kişiler tarafından tedavi olabilmesi için onu ikna edin. Erken boşalma tedavisi zannedildiği gibi zor ve uzun süreli değil. 6-10 seans sonrasında, eşiniz boşalma kontrolünü öğrenmiş olur.

SÜREYİ UZATAN YATAK ODASI OYUNLARI

Dünya genelinde erkeklerin yüzde 25’i erken boşalma problemi yaşıyor. Yani bu şu anlama geliyor: Her 4 erkekten biri ne zaman boşalması gerektiğini kontrol edemiyor ve üç dakikadan uzun süre dayanamıyor. Eşinizin de böyle bir problemi varsa, ona aşk oyunlarıyla yardımcı olabilirsiniz.

4 Tatmin olamadığınızı bilsin

Eşlerinin erken boşalma problemini kadınlar farklı değerlendirip ümitsizliğe kapılıyorlar. Onlar için eşlerinin birkaç dakika içinde boşalması, sevilmedikleri ya da arzulanmadıkları anlamına geliyor.

Eşinizin bu sorununun altında yatan gerçek nedenleri öğrenmeye çalışın. Eşinizin sizinle konuşmasını sağlayın. Eğer tatmin olamadığınızı ona söylemezseniz, o bu durumu önemsemediğinizi düşünür ya da hiç farkında değildir.

4 Parmak uçlarında mutluluğa giden yolculuk

Eşinizle ellerinizi kullanarak birbirinizi tatmin etmeye çalışın. Eğer eşinizin kontrolünü kaybettiğini hissederseniz biraz ara verin, sonra tekrar devam edin. Bu egzersiz eşiniz uzun süre boşalmadan sevişebilmeyi öğrenebilir.

4 Hedefe yönelik basınç işe yarıyor

Boşalma anı geldiğinde penis ucu, baş ve işaret parmağıyla kavranır ve boşalma hissi gidene kadar basınç uygulanır. Boşalma anı geldiğinde eşiniz ya da siz bunu yapabilirsiniz, sadece çok fazla bastırmamaya dikkat edin.

4 Yavaş hareketler, uzun soluklar

Penisin ucundaki hassas sinirleri çok fazla uyarmamak için birleşme sırasında yavaş hareket etmek, derin nefes almak ve sakin olmak gerekir. Bu sayede klitoris sürekli uyarılırken, penis çok fazla uyarılmaz. Zihnen ve bedenen gevşemek size boşalma süresini uzatacaktır.

4 Yatakta kontrolü ele geçirin

Klasik birleşme pozisyonu yerine, siz eşinizin üzerine geçin. Çünkü eşinizin üstte olduğu pozisyon boşalmanın geciktirilmesi için pek elverişli değildir. Onun rahat olduğu, kolay gevşeyebileceği pozisyonda boşalma kontrolünü daha rahat yapabilir.

4 Kısa molalarla zevke adım atın

Eşinizin boşalacağını anladığınız anda birleşmeye ara vererek bir süre bekledikten sonra tekrar devam edebilirsiniz. Bu metotta eşiniz kendi durumunu, beden fonksiyonlarını gözlemleyip boşalma anını belirleyebilir. n Hande ÖVÜNÇ

Tedavi masrafı ne kadar?

6-10 seanslık özel tedavi programı ortalama 1000 YTL. Fakat maddi durumu iyi olmayanlar için kamu kuruluşlarında, çeşitli devlet hastanelerinde randevu ile çalışan ücretsiz tedavi merkezleri bulunuyor. Ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz İstanbul’daki birkaç merkez ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları, Haydarpaşa Numune Hastanesi, İstanbul, Marmara ve Cerrahpaşa Tıp fakülteleri psikiyatri ana bilim dalları içinde bulunuyor.

Uzman Görüşü

"Kadınlar eşlerini tedavi konusunda ikna etmeli"

Aktif cinsel yaşamı olan her üç erkekten biri erken boşalma sorunu yaşar. Ülkemizdeki çiftler erken boşalma sorunu hakkında yeteri kadar bilinçli değildir. Erken boşalma, çiftlerin cinsel yaşamdan soğumalarında çok önemli bir etken niteliğindedir. Cinsel terapi yöntemleriyle çiftlere boşalma kontrolü öğretilir. Terapiye düzenli olarak birlikte giden çiftlerde tedavinin başarı oranı yüzde 80’ler civarındadır. Tedavi ortalama 6-8 seans olup, üç aylık dönem içinde bu sorun ortadan kaldırılır.

Erken boşalmanın herhangi bir ilaçla, ameliyatla veya başka bir yöntemle tedavisi yoktur. Erkeklerin dahiliye gibi daha organik boyutu olan hekimlere başvurmaları, çok ciddi zaman kaybına yol açar. Bunun tek tedavi yöntemi, dünyada standart olarak ’cinsel terapi yöntemiyle boşalma kontrolünün çifte öğretilmesi’dir. (Doç. Dr. Cem İncesu, Psikiyatri Uzmanı)

’Doğru’ bilinen ’yanlış’ uygulamalar

l Boşalmayı kontrol amaçlı birleşme sırasında farklı şeyler düşünmek, dişleri sıkmak, tırnakları ellerine geçirmek pek işe yaramaz. Bu yöntemler cinsel hazzı azaltır ve haz almadan boşalmaya neden olur.

l Boşalmayı geciktiren spreyler cinsel birleşme süresini uzatırlar, fakat cinsel ilişkiden çok fazla zevk alamamaya neden olurlar.

l Erken boşalmayı önlemede kullanılan anti-depresanlar, cinsel uyarılma ve isteği azaltırlar. Üstelik bu ilaçlar bırakıldığı zaman problem yeniden ortaya çıkar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!