Aa! Bak, Toni çıplak!

Güncelleme Tarihi:

Aa Bak, Toni çıplak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Toni Braxton, oldukça tutucu bur aileden gelme... Whitney Houston'ın tahtını sarsan ünlü soul şarkıcısı, zaman içinde yavaş yavaş üzerindeki giysilerin sayısını azaltmaya başladı. Hayranları durumdan memnun vaziyette Toni'nin açılmasını izlerken, Toni bir anda beklenmeyeni yaptı ve Alman Max Dergisi'ne (neredeyse) çıplak pozlar verdi. ‘‘Unbreak My Heart''la çıktığı zirvede daha uzun süre kalacağa benzeyen Toni, bu kez müziğiyle değil, pozlarıyla adından söz ettirdi.

Toni Braxton sahneye çıktığında onu izleyen erkeklerin hatırı sayılır bir kısmının yürekleri, bu masum kızı koruma duygusuyla dolardı. Hani sanki evin küçük kızı şarkı söylüyor da, abisi de ona gözkulak oluyor gibi... Oysa o günler artık geçmişte kaldı. Şimdi Toni Braxton sahneye çıktığında erkeklerin alınlarındaki damarlar belirginleşiyor, soluk alıp verişleri bariz bir biçimde hızlanıyor. O da eskiye oranla daha sık ‘‘vamp kadını'' oynuyor. Üstelik pervasızca. Mesela transparan giyiyor, masturbasyondan söz eden şarkıları yüzü kızarmadan söylüyor.

Toni Braxton oyun oynamayı seviyor ve bunu çok iyi beceriyor. Sınırlarını arıyor ve onları zorlamayı biliyor. İlk albümü on milyonun üzerinde satarak müzik tarihinin en çok satan soul albümü olmaya hak kazandı. Uslu kız çocuğundan kışkırtıcı kadına uzanan imaj değişikliği soul kraliçesinin asla bilinçli olarak yaptığı bir şey değil. Aslında Toni Braxton yalnızca daha önce dışarı vuramadığı içini şimdi cümle alemle paylaşıyor.

Oldukça ilginç bir çocukluk yaşamış Toni. ‘‘Çok dindar bir aileydik. Komşularımız bizi fanatik bulurlar, bu nedenle de fazla ilişki kurmazlardı'' diyor. Aile ortamlarını Michael Jackson'ınkine benzetiyor. ‘‘Komşu çocuklarıyla oynamaya çıktığımızda hep aynı şey olurdu. Dört kızkardeşim, bir erkek kardeşim ve ben bir araya gelir diğer çocuklara saatlerce ilahiler söylerdik. Bu haftanın altı günü böyle olurdu. İlahiler söylerdik, çünkü popüler müzik ailemiz tarafından yasaklanmıştı. Ama bu bizi müziğe daha da yaklaştırdı. Yasaklananları gizli gizli dinlerdik.''

Aile zamanla daha ılımlı düşünmeye ve davranmaya başlar. Çocuklar da sevdikleri müziği gizli gizli dinlemekten vazgeçerler. Toni, bir gruba klavyeci olarak girer, ama çaldığı kulüpten eve geç gelmeye başlayınca yine azar işitir. Bir süre sonra diğer kardeşleriyle birlikte The Braxtons adıyla piyasaya çıkarlar. Yaptıkları ilk single başarılı olur olmasına ama, yapımcı özellikle Toni'den etkilenip ona tek başına çalışmasını önerince, genç kadın kardeşlerini hemen satar ve 24 yaşında müzik kariyerine ikinci defa, ama bu kez tek başına başlar.

1993'te albümü çıktığında Toni kimsenin tahmin edemediği bir başarı kazanır, Whitney Houston bu kızı kendine rakip olarak görür ve Toni'nin klası bir anda yükselir.

Ama galiba Toni'nin derdi Madonna ile. Mesela konu seksi giyinmekten açıldığında ağzından şu cümleler dökülüveriyor: ‘‘Madonna sırtı beline kadar açık siyah bir elbise giyse insanlar onun seksi olduğunu söylüyor, ama siyah bir kadın giyse herhalde pasaklı derler. Ama o yine de kışkırtıcı giysiler giymekten kaçınmıyor, çünkü kendini öyle seksi buluyor.

O da starların çoğu gibi hakkında yazılan asılsız haberlerden şikayetçi. Mesela yanındaki her erkeğin sevgilisi olarak anılmasına sinirleniyor. Aslında haksız da sayılmaz. Çünkü karşı cinsle ilişkileri konusunda şu sıralar oldukça tutucu: ‘‘Hiç bir zaman tek gecelik aşklar yaşamadım. Seks benim için çok kutsal ve aşkın doruk noktası. Bu nedenle evlenene kadar kimseyle yatmayacağım.''

Objektiflere verdiği pozlar, klipleri, bazı şarkıları, bu sözlerinin üzerine gölge düşürse de, Toni kendini böyle tanımlıyor. Bize de ona inanmak düşüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!