Bu ipuçlarını okumadan güneşe çıkmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu ipuçlarını okumadan güneşe çıkmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 17:13

Yazın gelmesiyle beraber güneşin zararlı etkilerine daha fazla maruz kalmaya başladık. Bu zararlı etkileri en aza indirgemek için plaj çantasında güneş koruyucu ve nemlendiricinin mutlaka bulunması gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, çok önemli ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Güneş, güzel bir yaz tatilinin müjdecisi; cildimiz ise güneşe direkt teslim edilmeyecek derecede hassas ve önemli bir organdır. Ultraviyole ışınlarının çiller, güneş lekeleri, erken yaşlanma, cilt kanseri gibi birçok cilt hasarına yol açtığını göz önüne alarak güneşin faydalarından yararlanmak ve risk almadan eğlenmek için cildi kıyafetler, şapkalar, güneş kremleri ve doğru beslenme ile korumak gerekir. Sıcaklarda terlemeye bağlı olarak ciltte parlama olduğu için nemlendirici kullanımı ihmal edilmemelidir.

GÜNEŞ KORUYUCUNUZU İKİ SAATTE BİR YENİLEYİN

Güneşin cilde zararları konusundaki toplum bilinci gün geçtikçe artmaktadır. Bu zararlı güneş ışınlardan UVA daha çok kırışıklık ve güneş lekeleri gibi cilt problemlerine neden olurken; UVB kızarıklık, yanıkların oluşmasıyla birlikte cilt kanserine davetiye çıkarır. Güneşin bu zararlı ışınlarından korunmak istiyorsak plaj çantasında güneş koruyucuya yer açmak gerekir. Güneş koruyucular, çeşitli maddeleri bir araya getirerek güneşin zararlı ışınlarının cilde ulaşmasını önler. En az 30 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanılması gerekir. 15 koruma faktörlü bir güneş kremi zararlı UVB ışınlarının %93’ünü, 30 koruma faktörlünün %97’sini, 50 koruma faktörlü ise %98’ini önler.

Haberin Devamı

Güneş koruyucuları güneş ışınlarına maruz kalınan her an için oldukça önemlidir. İç mekanlarda çalışanlar dahi, özellikle de cam kenarında oturuyorlarsa gün boyunca ultraviyole ışınların etkisi altında bulunurlar. Camlar genel olarak UVB ışınlarına engel olsalar da UVA ışınları konusunda bu filtrelemeyi sağlamazlar. UVA etkisi ile oluşan cilt leke ve kırışıklarına karşı yaz- kış, ev ortamında dahi güneş koruyucu kullanmak gerekir.

Öğle vaktinden saat 16.00’a kadar güneşe çıkmak kesinlikle önerilmez. Güneş kremi; havlular, kum ve kıyafetler nedeniyle çıktığı için 2 saatte bir tekrar edilmelidir. Suya dayanıklı bir güneş kremi kullanılsa da yüzdükten sonra krem tekrar sürülmelidir.

Bu ipuçlarını okumadan güneşe çıkmayın

Haberin Devamı

SAÇ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Yazın saçlarımız da kurur, matlaşır, sert bir görünüme bürünür. Saçı güneşten korumak için zeytin, lavanta, badem, çuha çiçeği veya argan yağından destek alınabilir. Bu yağların yenileyici etkisi bulunur. İçeriğinde A, E vitamini ve Omega-6 yağ asitleri vardır. İçeriğinde SPF güneş koruması olan bir saç bakım ürünü yazın mutlaka kullanılmalıdır. Saçlara yazın çok daha nazik davranmalıdır. Yaz dönemi şampuanın nem oranı daha fazla artırmalı, olabildiğince doğal olmalı, silikon içermemelidir. Güneş ışığına maruz kaldığında saça zarar verebilecek kimyasallar, alkol, paraben, silikon içermemelidir. Bu maddeler saçı inanılmaz derecede yıpratır.

Haberin Devamı

PARFÜMÜ GİYSİLERİN ÜZERİNE SIKIN

Çiçek ve yaprak esanslarından oluşan parfümler, cildi zararlı ışınlara karşı savunmasız hale getirir. Parfüm, yaz ayında kıyafetlerin üzerine sıkılmalıdır.

Bu ipuçlarını okumadan güneşe çıkmayın

BETA KAROTEN DESTEĞİ

Güneşin oksidatif stresinden korunmak için beta karotenden zengin besinler tüketmeliyiz, su alınımını artırmalıyız. Beta karotenin güneş ışınlarından koruma özelliği vardır; havuç, kayısı, bal kabağı, kavun, yumurtanın sarısında bol miktarda bulunur.

Benzer bilgiler ve daha fazlası için 365gun.com’a tıkla.

Sponsorlu içerik

 

 

BAKMADAN GEÇME!