26 yıl sonra yeniden

Güncelleme Tarihi:

26 yıl sonra yeniden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 17:24

Türk Pop Müziği'ne yön veren iki dev sanatçı Nükhet Duru ve Timur Selçuk, “Bizim Şarkılarımız” isimli proje ile 26 Temmuz’da Açıkhava sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

26 Temmuz’da 20. Most Açıkhava Konserleri çok önemli iki sanatçıyı ağırlıyor. Nükhet Duru ve Timur Selçuk, 1983 Yılında Şan Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ve yapıldığı dönemde kapalı gişe gerçekleşen konser dizisiyle seyircileriyle buluşuyor. Duru ve Selçuk, "Beni Benimle Bırak", "Beyaz Güvercin", "Melankoli", "Ayrılanlar İçin", "Ben Sana Vurgunum", "Sen Nerdesin" ve "İspanyol Meyhanesi" gibi yıllardır eskimeyen şarkıları seslendirecek.

Geçtiğimiz günlerde bu önemli buluşma için prova yapan Duru ile Selçuk, 26 yıl önceki heyecanı yeniden yaşadıklarını söyledi. "Timur Selçuk'la ilk kez sahneye çıktığımda kaç yaşındaydım bilmiyorum ama çok ufaktım." diyen Duru, "Benim için kariyerimin en parlak sayfasıdır onunla birlikte sahne almak, şarkı söylemek ve onun eserlerini yorumlamak. Kolay kolay emanet edemediği Minür Nurettin Selçuk eserlerini onun huzurunda beğenesiyle yorumlamak çok heyecan vericiydi" sözleriyle yıllar önceki buluşmayı anlattı.

Haberin Devamı

"Bu konserin diğer konserlerden çok farklı bir yanı var" diyerek sözlerine devam eden Duru, "Bu iki farklı elektiriğin birbirini sevmesi, birbirine duyduğu saygının gökyüzünde bir hare gibi ışık haline gelmesi. Ama bunu hakikaten hiç böyle söylemeyen ve konuşmayan bir insanımdır. Ne kendimi methetmekten hoşlanırım ne de fazladan birilerine iltifat etmekten. Ancak bu konserlerle ilgili söyleyeceğim çok şey olur" dedi. Timur Selçuk'u anlatırken, "Hümanist, insan haklarıyla ve gelecek nesillere bırakılan mirasla ilgilenen bir sanatçı" olarak tanımlayan Nükhet Duru, Selçuk'un kızı Mercan'ın da dans ederek kendilerine eşlik edeceğini de belirtti.
                                                              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!