24 Çıtırların saati

Güncelleme Tarihi:

24 Çıtırların saati
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaz bittiğinde, karşınızda cıvıl cıvıl genç kızlar göreceğinizi sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Çiçekli, rengarenk minilerin, elbiselerin içinde görmeye alıştığınız kızlar, kış aylarıyla birlikte desensiz, düz renklerde kumaşlarda hazırlanmış kıyafetlerle karşınıza çıkacaklar. Renkler genellikle beyaz, krem, ve ille de siyah! Üstelik kıyafetlerde ağırlıklı olarak boğazlı kazaklar var. Yünlerin yanısıra bluzlarda da boğazlı yaka hakimiyeti göze çarpıyor. Böylece dekoltenin gençlerden uzak olduğunu görüyoruz! Eteklerle birlikte kullanılabilecek tunikler, kazak ve bluzlar ise genellikle vücudun hatlarını belli etmeyecek şekilde, dümdüz parçalardan hazırlanmış. Düz kumaşlar üzerinde, tasarımlarda da herhangi bir abartı olmayınca, genç kızların kıyafetleri de hayli ağırbaşlı bir görünüm kazanmış. Üstelik dünyanın en ünlü modacılarının çizgilerinden çıkmış bu koleksiyonlar, kışın bu kıyafetlerden kaçış olmadığını gösteriyor.

HAYATIMIZ KARARACAK!

Siyahın ağırlığı gardrobun her noktasında hissedilecek. Siyah tişört, jean, kazak, etek, elbise ve deri ceketler gençlerin üniformaları haline gelecek. Belki bazıları bu siyah kıyafetleri kırmızı bir çanta ile renklendirecekler. Çünkü bu yıl çantalar çok önemli. Yani yine çok önemli! Çünkü son yıllarda modacılar genç kızlar için özel çanta koleksiyonları hazırlamaya başladılar. Gece hayatına katılan insanların yaşının düşmesiyle birlikte geceleri gezen kızların ellerine tutuşturulacak çantalar da çeşitlendi.

Ağustos ayında yayınlanan Vogue dergisinin Amerikan baskısında, gencecik, ağlamaklı suratlı, New York'ta yaşayan ve modellik yapan Audrey ile hazırlanmış moda sayfaları yer alıyor. Audrey, soğuk günlerle birlikte yaşıtları genç kızların günün hangi saatinde neler giyeceğini gösteriyor. Genel olarak giysilerin, gençlerin yaşlarına göre hayli ‘‘ağır’’ olduğu dikkat çekiyor.

YATAKTA KAHVALTI KEYFİ

Sabahları taze sıkılmış greyfurt, limon suyu ile güne başlayıp, duşunuzu alıp, giyindikten sonra da hafif bir kahvaltı etmek sağlığınız için yararlı. Ve de keyifli! Fotoğraftaki genç ama mutsuz görünen modelin krem rengi kazağı ve pantolonu son yılların özellikle gençler tarafından çok sevilen tasarımcısı Marc Jacobs'un imzasını taşıyor.

GÜZEL KIZLARA MİNİ ETEKLER

Önümüzdeki aylarda soğuklarla birlikte mini etekleri de göreceğiz. Günün her saatinde rahatlıkla kullanılabilecek. Yarım balıkçı yaka da yılın gözdelerinden. Fotoğraftaki kıyafet Max Mara'dan. Genç kızlar yine ağır renkleri taşımaya devam edecekler. Pastel tonlar, krem, beyaz, ekrular yazın olduğu gibi kışın gözdeleri arasında.

KAMERANIN ÖNÜNDE

17 yaşındaki manken Audrey, çalışma saatlerinde. Bütün gün hazırlandıktan sonra donuk bir surat ve onu ağlamaklı gösteren makyajıyla poz veriyor. Güzelim saçlarının yerine kısacık, asimetrik yine bu kışın gözdesi olacak peruklardan takmış. Üzerindeki kıyafet yine gençlerin sevdiği modacılardan Miu Miu'nun tasarımlarından. Kırmızı yün tunik ve mini etekten oluşuyor. Çizgiler yalın ve kumaşlar desensiz.

ÇANTALAR SİZİ ANLATACAK

Bu yılın en gözde parçalarından biri, çantalar! Sizin kişiliğinizi, meraklarınızı, sizi anlatmalılar. Aynı zamanda fonksiyonel olanlarını da seçebilirsiniz elbette. Sırt çantaları yine gençlerin gözdesi. Fotoğraftaki Vexed Generation koleksiyonundan. Boğazlı kazak Banana Republic, jean ise Levi's imzalı.

ALIŞVERİŞ ŞIKLIĞI

Bir model neler yemeli? Elbette sağlıklı beslenmeli. Sebze, meyve, tavuk, balığı eksik etmemeli. Yağı, şekeri azaltmalı, ekmekte kepeklileri tercih etmeli. Alışverişe giderken de şık giyinmeli. Hele bale pabuçlarını kesinlikle ayağından çıkarmamalı. Etek, ceket Gianfranco Ferre'nin yeni koleksiyonundan.

DERİ CEKET HEP MODA

Önümüzdeki aylarda deriyle yine birlikte olacağız. Bir kaç yıldır yine çok moda olan deriler, bu yılın da beğenilen tasarımları arasında. Deri, uzun ceketleri gençler çok beğenecek. Çünkü uzun kumaş ceketleri sırtlarından yazın bile çıkarmadılar. Fotoğraftaki deri ceket, Alberto Biani tasarımı. Açık renk boğazlı kazak Helmut Lang'dan. Pantolon ise Miu Miu koleksiyonundan.

HAPPY BIRTHDAY!

Gün içindeki faaliyetlerden biri de, arkadaşlarla hayattan keyif almak. Gezmek, dedikodu yapmak, yemeğe çıkmak bazen de mütevazi yaşgünü partileri yapmak. Gençlerin yaşgünü partilerinde bile bu yıl sade çizgiler, ağır renkler havaya hakim olacak. Boğazlı kazaklar sadece yün kumaşta değil, ipek ve trikolarda da çok moda.

ÖLÜ GİBİ MAKYAJ

Audrey, kamera önüne geçmeden önce hazırlanıyor. Hem de ne hazırlık! Bir taraftan saçına koyu renk peruk oturtulurken, diğer taraftan da son yılların makyajı, genç kızları yaşayan ölülere benzeten makyajlardan yapılıyor. Zaten yüzü gülmeyen Audrey, hepten cansızlaşıyor. Üzerindeki boğazlı bluz, Kenar imzalı. Etek ise Amerika'da yıldızı giderek parlayan Tommy Hilfiger'ın koleksiyonundan seçilmiş.

PİJAMA DEĞİL GECE GİYSİSİ!

Artık pijama partilerinin yerini lüks giysiler içinde gerçekleştirilen yatakta zıplama seansları aldı! Sol taraftaki genç kızın üzerindeki kaşmir, ipek karışımı açık renk boğazlı bluz, Marc Jacobs imzalı. Krem rengi yün, kaşmir karışımı etik Martine Sitbon'dan. Yanındaki kızın krem rengi yün kaşmir elbise yine Martine Sitbon koleksiyonundan. Sağ taraftaki kızın saten beyaz pardesüsü Miu Miu tasarımı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!