2016 Milano Sokak Modasından Esintiler

Güncelleme Tarihi:

2016 Milano Sokak Modasından Esintiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 11:09

Moda artık bir kelime olmaktan çıktı, her alanda hayatımızın içine girdi. Artık modadan bahsederken sadece giyim aklımıza gelmiyor, ev dekorasyonunda, araba markalarında, makyaj malzemelerinde hatta gidilecek restoran ve barlarda bile moda olan akımlar var.

Haberin Devamı

Giyimde modaya geri dönersek, eskiden ünlü modacılar tasarımlarını ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış olmak üzere iki defa, moda başkentleri olan Paris, New York, Milano gibi şehirlerde özel bir gösteri ile sergilerlerdi ve podyumlara taşınan bu tasarımlar, genelde günlük hayatta pek de kullanılamayacak tasarımlar olurdu. 

 

Ancak son birkaç yıldır bu kural değişti. Moda haftaları ile beraber bir de “sokak modası” denen bir kavram oluştu. Modacılar yıllık tasarımlarını oluştururken artık sokaklardan esinlendiklerini kabul ediyorlar. Yani modacılar bizi değil, biz modacıları yönlendiriyoruz, böylece tasarımlar daha giyilebilir hale geliyor. Peki ama nedir bu sokak modası?

 

Haberin Devamı

Sokak modası, içerisinde moda parçalarda olmak üzere birbirine yakışan birçok parçayı bir araya getirip, harmanlayarak giymek olarak anlatılabilir. Bu modada giydiğiniz kıyafetlerin markası ve etiketi önemli değildir, önemli olan sizin müzik zevkiniz, hayata karşı duruşunuz, tavır ve düşüncelerinizi kıyafetlerinizle yansıttığınız, yaratıcılığınızı da kullanarak kendi stilinizi oluşturmanızdır. Kısaca sokak modasında size dayatılanları giymeniz değil, kendi stilinizi bulmanız istenir.

 

Ancak sokak modası içinde bir de ironi barındırıyor ki söylemeden geçemeyeceğiz. Aslında moda karşıtı bir duruş sergilerken, giyilenler başlı başına bir moda akımı olarak görülüyor. Böylece yine tamamen modaya uyulmuş olunuyor. New York, Paris, Londra ve Milano’da bir kaç yıldır düzenlenen sokak modası haftalarında stil ikonları ve önemli moda bloggerları kendi stilleriyle caddelerde salınıyorlar ve ünlü fotoğrafçılar tarafından resimleniyorlar. Sosyal medyanın yaygın kullanılması da bu modanın yayılmasında büyük bir etken.

 

Bu senenin Milano sokak modasına gelirsek, 2016 trendleri çoktan belirlenmiş bile. Jeanlerde moda “mom jean”ler. Yani annenizden eski jeanlerini ödünç alabilirsiniz. Yüksek belli, kısa paçalı jeanler çok moda. Ceketlerde ise fermuarlı “bomber” ceketler moda. Boyunlarda mutlaka fular var, ayaklarda ise kısa topuklu botlara geri dönüş söz konusu. Bir de akıllı telefonlarla hayatımıza giren emojiler var ki bu sene Milano’da neredeyse her şeyin üzerindeydiler. Kollar volanlı, yakalar kayık, danteller sıkça kullanılıyor. Kübik desenli kumaşlar ise uzun elbiselerde çok moda. Bir de plise etekler ve clutch çantaların 2016 yazında her yerde olacağını belirtelim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!