2009 yaz karnesi

Güncelleme Tarihi:

2009 yaz karnesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 01:00

Yaz sezonu bitmek üzere. Herkes yavaş yavaş son tatillerin hayalini kuruyor. Malum önümüz Ramazan. Peki yaz bitmeden neler yapmak gerek? Ne içmeli, ne yemeli, nereye gitmeli, kimi dinlemeli, ne okumalı, nerede tatil yapmalı... İstanbul Life dergisi, bu soruların yanıtlarını bulmak için işin uzmanlarına danıştı, yazın “en”lerini derledi.

Haberin Devamı

EN ÇOK DiNLENENLER

Yazın en hit parçalarını Salih Saka saydı: “Bir numara tabii ki Beşiktaş’ın şampiyonluğuyla birlikte tavan yapan ‘Moliendo Cafe-The House Soldiers’.İki numarada unutulmaz film ‘Desperado’dan hatırladığımız ‘Cancion Del Mariachi’, üçüncü sırada ‘Sidekick-Deep Fear Phobia’, dördüncü sırada Ajda Pekkan’dan ‘Çerçeve’ yer alıyor. Benim favorim ‘Yeniden Başlasın’ ile ‘Vitrin’. Beşinci sırada ‘PitBull-Hotel Room Service’ ve altıncı sırada ise ‘The Pussycat Dolls-Hush Hush’ var.”

YAZIN KOKTEYL VE YEMEKLERİ

Popüler mekanlarda ne yenip, içildiğini patronları anlattı:
Levent Büyükuğur (Anjelique): “Başta ‘Anjelique’ spesiyal kokteylimiz olmak üzere, passion martini ve green apple martini mönümüzde en çok tercih edilen çeşitlerdi. Bir de mojito... Yemeklerde ise dana antrikot ve California maki tercih edildi.”

Ali Ünal (Reina): “Reina ve Suada Club’ta bu yaz yine en çok votka tüketildi... Kırmızı şarap bu sene oldukça ilgi gördü. Mönü olarak genellikle hafif mutfaklar tercih edildi. Et tüketimi azaldı. Deniz ürünleri ve sebze yemeklerine ilgi arttı.”

Erol Kaynar (Sortie Beyoğlu): “Bu sene en çok Smirnoff Blackk’le hazırladığımız tonik içildi. ıkinci sırada ise mojito yer alıyor. Bir de bu sene mojito light hazırladık. Arjantin yemeklerinin çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Meyhane’nin en çok midyeli pilakisi ve kabak mücveri ilgi görüyor.”

Barış Demirtaş (Al Jamal,  Perestroyka, Hippi-Queen): “Joke Perestroyka’daki Pharmacy Bar’da hazır-lanan Xanax Kokteyl, bizde bu sezonun en moda içkisi oldu. Ayrıca Rose şaraplardan Veroma ve Casal Mandez yine masaların vazgeçilmezleri arasındaydı. Keçi peynirli baklava, sokak köftesi, masaya mangal ile servis edilen kuzu ızgara pirzola konukla-rımızın öncelikli tercihleriydi. Al Jamal’de ise ‘Bekarlığa Veda’ partilerimizde rakı ile yapılan Rakkase Kokteyl en gözde içkiler arasındaydı. Hippi-Queen’de Don’t Worry Bellini ve Bohemian sükse yaptı.”

EN İYİ TATİL BELDELERİ

Hello! Yayın Yönetmeni Erdem Kırım, en iyi tatil beldelerini sıraladı... Kırım, son dönemde yaşanan Bodrum-Çeşme trafiğini anlamlandıramadığını söyledi. ılle de Bod-rum’a gideceklere Türkbükü’nden uzak durmalarını önerdi. Alternatif olarak Kara-
deniz bölgesini gösteren Kırım’ın seyir defterinde Assos ve Marmaris de yer alıyor.

EN POPÜLER MEKANLAR

En çok tercih edilen mekanları Onur Baştürk belirledi. Baştürk’ün yaz bitmeden eğlencesine ve lezzetlerine tanık olmanızı önerdiği mekanlar; Lal Dedeoğlu’nun Nişantaşı’ndaki Mahalle’si, Bebek’in şu sıralar en yoğun mekanı Happily Ever After, yıllardır popülerliğini ve kalitesini yitirmeyen Nu Teras, Akaretler’in en yenisi Der Die Das, Cihangir’in klasiklerinden White Mill ve Park Hyatt Maçka Palas otelin terasında açılan The Prime restoran..

EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR

Yazın en çok okunan kitaplarını Doğan Hızlan sıraladı.

Elif şafak/ Aşk: Mevlana ve şems-i Tebrizi’nin aşkını konu alan kitap, arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dayalı bir serüven anlatıyor.
Kamuran şipal/ Gece Lambalarının Işığında: Kitap, çağdaş Alman edebiyatından ve Fransız Kafka’dan yaptığı önemli çevirilerle de tanınan Kamuran şipal’ın öykülerini bir araya getiriyor.

Kadın Öyküleri (İstanbul, Ankara, Karadeniz): Kadına, kente ve cinsiyete bakış atmak için birebir bir üçleme... Derleme öykü kitaplarının öne çıktığı bu yaz “Kadın Öykülerinde ıstanbul”, “Kadın Öykülerinde Ankara” ve “Kadın Öykülerinde Karadeniz”i mutlaka okumalısınız.

EN ÇOK KONUŞULANLAR
Sigara yasağı
Meltem Cumbul-Kıvanç Tatlıtuğ aşkı
Pınar-Yağmur Atacan çiftinin kızları Su
Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’in Çeşme tatili 
Ajda Pekkan’ın Açıkhava’da verdiği konserde giydiği mayo 
Beren Saat ile Kıvanç Tatlıtuğ’un sevişme sahneleri 
Hadise’nin Eurovision macerası
Beşiktaş’ın şampiyonluğu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!