2005 yılının en iddialı 10 filmi

Güncelleme Tarihi:

2005 yılının en iddialı 10 filmi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2005 00:39

Hollywood’da, 2005 yılında gösterime girecek son derece iddialı yapımlar hazırlandı. Hollywood Reporter nternet sitesinde, bu yıl izleyiciden büyük ilgi görmesi beklenen 10 film değerlendirildi:

George Lucas’ın yönettiği ‘Star Wars: Episode III-Revenge of the Sith’in (Yıldız Savaşları: Bölüm III-Sith’in İntikamı) gösterime 19 Mayıs’ta girmesi bekleniyor. Bu bölümde yine Ewan McGregor, Natalie Portman ve Hayden Christiansen rol alıyor.

Steven Spielberg’in yönettiği ‘The War of the Worlds’nda (Dünyalar Savaşı) başrolde Tom Cruise var ve film, 29 Haziran’da gösterime girecek. Film, H.G. Wells’in daha önce de beyazperdeye aktarılan klasik romanına dayanıyor.

Ridley Scott’un yönettiği ‘Kingdom of Heaven’ (Cennet Krallığı), gösterime 6 Mayıs’ta girecek. Film, 12. yüzyılda şövalyeliğe yükselen bir demircinin Haçlı Savaşları sırasında Kudüs için savaşması konu ediliyor.

Christopher Nolan’ın yönettiği ‘Batman Begins’, ABD’de 17 Haziran’da gösterime girecek. Filmde, Christian Bale, Michael Caine, Katie Holmes, Liam Neeson ve Morgan Freeman rol alıyor.

Michael Bay’ın yönettiği ‘The Island’ (Ada), 22 Temmuz’da gösterime girecek.

Mike Newell’in yönettiği ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ (Harry Potter ve Ateş Kadehi), 18 Kasım’da gösterimde.

Shawn Levy’nin yönettiği ‘The Pink Panther’ (Pembe Panter), sinema severlerle 23 Eylül’de buluşacak. Daha önce Peter Sellers’in canlandırdığı Müfettiş Clouseau’yu, bu kez Steve Martin oynuyor.

Martin Campbell’in yönettiği ‘The Legend of Zorro’ (Zorro Efsanesi), gösterime 4 Kasım’da girecek. Başrolde Antonio Banderas, Anthony Hopkins ve C. Zeta-Jones var.

‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yönetmeni Peter Jackson’ın yönettiği ‘King Kong’ 14 Aralık’ta gösterime girecek. Naomi Watts, Jack Black ve Adrien Brody başrolde.

Mel Brooks ve Susan Stroman’ın yönettiği ‘The Producers’ (Yapımcılar), gösterime 21 Aralık’ta girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!