2 aylık diyetle diyabet yok oldu

Güncelleme Tarihi:

2 aylık diyetle diyabet yok oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 00:00

İngiltere’de 11 Tip 2 diyabet hastasına günde sadece 600 kaloriye izin veren bir diyet uygulandı. 2 ay sonunda 7 hasta, ömür boyu sürüyor diye bilinen diyabet rahatsızlığından kurtuldu.

İNGİLTERE’de Newcastle Üniversitesi’nden bilim insanları, İngiltere Diyabet Derneği’nin sağladığı fonlarla yürüttükleri araştırmada Tip 2 diyabet hastası 11 deneğe iki ay boyunca günde 600 kalorilik bir diyet uyguladı. Sadece üç ay sonra, deneklerden 7’sinde diyabet belirtileri kayboldu.

Kanda aşırı glikoz bulunmasına dayalı bir rahatsızlık olan diyabet, obezite ile yakından ilişkili. Hastalık, ilaçlar ve hastaya insülin enjekte edilerek kontrol altında tutulabiliyor. Ancak tedavi edilmemesi halinde hastalığın sonuçları körlüğe hatta bacağın kesilmesine dek varabiliyor, yaşam kalitesi ve süresi azalıyor. Katılımcı sayısı az olsa da uzmanlara göre bu deney, hastalığın ilaç değil ama diyet yoluyla üstesinden gelinmesinin mümkün olduğunu gösterdi. Buna göre deneklere sekiz haftanın sonunda normal beslenme düzenine geçmeleri ancak porsiyonlarına dikkat etmeleri söylendi ve yapılan testlerden sonra deneklerden 7’sinde diyabet belirtilerinin ortadan kalktığı anlaşıldı.

Stres obez yapıyor

ABD’de yapılan bir araştırma modern kent yaşamının getirdiği stresle aşırı yeme arasındaki bağlantıyı kimyasal olarak da kanıtladı. Stres ve kaygının yağlı ve şekerli yiyeceklere isteği artırdığı biliniyordu. Ancak Texas Üniversitesi’nde yapılan yeni araştırma buna yol açan hormonu belirledi: Ghrelin. İnsanların beşte ikisinin baskı altında aşırı yediği ve Ghrelin’in de stresli dönemlerde fazla salgılandığı ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!