160 fotoğrafçı, Mut’ta görüntü avına çıktı

Güncelleme Tarihi:

160 fotoğrafçı, Mut’ta görüntü avına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği’nce (DASK) her yıl farklı bir yörede düzenlenen "DOGAY 2008 Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması" bu yıl Mersin’in Mut ilçesinde gerçekleştirildi. Geçen hafta çarşamba günü başlayan ve 72 saat süren yarışmaya 160 fotoğrafçı katıldı. Yarışma önceki gün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Yarışmada ilçenin tarihi, turistik, doğal mekanlarına dağılan fotoğrafçılar üç ayrı kategoride fotoğraflar çekti. "Saydam", "Dijital" ve "Çocuk" başlıklı fotoğraflarda yörenin zenginliklerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

DASK Düzenleme Kurulu Başkanı Funda Gönendik, etkinliğe Mersin Valiliği, Mut Kaymakamlığı ve belediyesi ile Mersin Fotoğraf Derneği’nin (MFD) katkı sağladığını bildirdi. Gönendik, etkinlik için her yıl Türkiye’deki tarihsel ve görsel açıdan zengin bir yörenin seçildiğini anımsattı. Bu yılki etkinlikler için verimli toprakları, derin vadileri, doğal ve tarihi zenginlikleriyle ünlü Mut ilçesini tercih ettiklerini belirtti. "Yarışmaya bu yıl da yoğun ilgi gösterildi. Kayıtlarını yaptıran yaklaşık 160 fotoğraf ve doğasever, belirlenen kriterde karşılaştıkları konuları, doğal ortamlarında sanatsal bir kaygıyla belgeledi" dedi. Yarışma bölge turizmine katkı sağlarken, yöre halkı ile doğaseverler ve fotoğrafçıları da kaynaştırmayı hedefliyor. Etkinlik çerçevesinde çeşitli geziler, slayt gösterileri ve konserler düzenleniyor. Yarışma sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi www.dask.org.tr adresinden alabilirsiniz. (A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!