100 yıllık okullar kırda yarıştı

Güncelleme Tarihi:

100 yıllık okullar kırda yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 00:00

İstanbul’da 100 yıllık okulların katıldığı geleneksel spor şölenine bu yıl eklenen kır koşusu önceki gün Kazlıçeşme’de yapıldı. Fevziye Mektepleri Vakfı tarafından her yıl düzenlenen ‘100 Yıllık Okullar Spor Şöleni’nde öğrenciler barış, dostluk ve centilmenlik ilkeleri doğrultusunda yarışıyor. Bu yıl Kuleli Askeri Lisesi’nin de desteği ile şölene yeni eklenen ‘Kır Koşusu’ ise Kazlıçeşme Parkı’nda yapıldı.

Geçmişleri 100 yılı aşan köklü 18 okulun öğrencilerinin katıldığı Kır Koşusu’ndan önce, Fevziye Mektepleri Vakfı Genel Müdürü Turgut Binzet ve Kuleli Askeri Komutanı Kurmay Albay İlhan Bölük birer konuşma yaptı. Binzet ve Bölük, Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden bu okulların tatlı bir rekabet ile yarışmalarının sevindirici ve gurur verici olduğunu belirttiler.

ŞİŞLİ TERAKKİ VE KULELİ BİRİNCİ

Koşu 3 bin metre erkekler ve 2 bin metre bayanlar branşlarında gerçekleştirildi. 2 bin metre bayanlar bireysel koşusunda FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi’nden Tivana Denizci 1’inci olurken, takımlar yarışını Şişli Terakki Lisesi kazandı. 3 bin metre erkekler bireysel koşusunu Kuleli Askeri Lisesi’nden Gökhan Karataş 1’inci olarak bitirirken, takımlar yarışını Kuleli Askeri Lisesi kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!