10 adımda büyük bedende şıklık

Güncelleme Tarihi:

10 adımda büyük bedende şıklık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 17:07

Hüseyin Küçük büyük beden kadınlar için kıyafet yapan ve 30 ülkede satan bir tasarımcı. Osmanlı ve Selçuklu’dan esinlenerek tasarladığı son koleksiyonun ışığında büyük beden kadınlara stil önerileri verdi.

Haberin Devamı

1- Stil sahibi olmak isteyen büyük beden kadın öncelikle kendini özgür hissetmeli. “Ben istediğim rengi ve deseni giyebilirim, kiloluyum diye siyaha mahkum değilim” bayrağını açmalılar. İsterlerse neon renkler bile giyebilmeliler.

2- Her kadının mutlaka bedeninde çok beğendiği bir nokta vardır. Büyük beden kadında bu nokta genel olarak omuzlar ve bacaklardır. Siz de vücudunuzun güzel taraflarını keşfetmelisiniz.

3- GÜNDELİK VE ŞIK ELBİSELERİNİZ OLSUN Piyasadaki büyük beden tasarımlarda ağırlıklı olarak tayt ya da capri ile kombinlenen uzun tunikler ya da ağır abiyeler görüyoruz. Alternatifiniz olduğunu bilin. Şık olmak için günlük, şık, farklı ve pahalı olmayan elbiseleriniz olmalı.

Haberin Devamı

4- DESENDEN KORKMAYIN Elbisenin kalıbı iyiyse hiçbir desenden korkmayın. Vücut anatomisini iyi bildiğim için hiçbir desenli elbisem kilolu göstermez. Tam tersi son koleksiyonumdaki Osmanlı koleksiyonunda desenler o kadar dikkat çekici ki giyilen kıyafeti bir sanat eseri haline getiriyor, böylece dikkat kilodan çok uzaklaşıyor. Şunu unutmamak gerekir; giysi bir dönemi yansıttığı sürece değerlidir ve beden ölçüsünden bağımsızdır.

5- İÇ ÇAMAŞINISIZ SIKMASIN Büyük beden kadınların iç çamaşırı seçimi çok önemli. Vücudu sıkan değil, saran kaliteli iç çamaşırı önemli bir kural.


6- ELBİSENİN KUMAŞI AKSIN Sert kalın kumaş değil akan kumaş tercih etmelisiniz. Kıyafet vücut hatlarını sevmeli, vücut kıyafetin içine girmek için uğraşmamalı, kumaş akıp gitmeli.


7- SAÇ VE MAKYAJ ÖNEMLİ Saçlarınızı kemik yapınıza uygun taratmalısınız, yine yüz yapısına uygun makyaj, göz ve dudak için çok önemlidir ki birçok büyük beden kadın yüz hatlarıyla dikkat çekmeyi sever.


8- AKSESUARLARDAN YARDIM ALIN Aksesuar unutulmaması gereken bir nokta. Kıyafete uygun küpe, kolye, fular ya da etol gibi detaylar kıyafeti bambaşka bir hale getirebilir, sizi daha şık bir kadın haline getirir.

Haberin Devamı


9- KALIN BACAKLILAR TAYT GİYMEMELİ Kalın bacaklı kadınlar tayt yerine boru paça pantolon giymeli, basen kesinlikle kapalı olmalı. Zıtlıklar bir arada kullanmalı ve taşınabilmeli. Büyük bedensiniz diye dekoltenizden utanmayın. Yerinde bir göğüs dekoltesi elbiseyi başkalaştıracaktır.


10- KENDİNİZE GÜVENİN Kıyafet insan hayatında o kadar önemli ki beden dilinden dahi önce geliyor, bilimsel araştırmalar bir ortama girildiğinde sadece kıyafetinizle 80-120 saniye arasında ilk izlenimin sağlandığını söylüyor ve hepimiz ilk izlenimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu noktada yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmek, ben bu kıyafetin içinde güzel görünüyorum diye düşünmek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!