Keklik vvcılara ceza

Güncelleme Tarihi:

Keklik vvcılara ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 11:54

Keklik vvcılara ceza

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'da belgesi olmadan avlanan 3 kişi, 4 keklikle yakalandı. Kaçak avcılara, 5 bin 611 TL par cezası kesildi. Keklik ve tuzağa el konuldu
    Taşburun Jandarma Komutanlığı'na, Bulakbaşı köyünde kaçak avlanma yapıldığı ihbarı yapıldı. Harekete geçen ekipler kaçak ötücü 4 keklik kullanarak tuzakla avlanan 3 kişiyi yakaladı.avladıkları 8 keklik ve 1 tavşanla yakaladı. Şanlıurfalı olan kaçak avcıların kemlik ve tuzağına el konuldu. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 3 kaçak avcıya 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve 2017-2018 merkez av komisyon kararlarına muhalefet suçundan her birine 1.137,00 TL. idari ve ele geçirilen dört adet canlı mühre için 2.200,00 TL. tazminat para cezası olmak üzere toplam 5.611,00 TL. para cezası kesti. Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu kaçak avlanmayla ilgili olarak şöyle dedi:
    "Güvenlik güçlerimize ve ihbarda bulunan köy halkına teşekkür ederim. Bu tür kaçak avlanmalara karşı gerekli tedbirler alınmaktadır. Vatandaşlardan isteğimiz de kaçak avcıları güvenlik kuvvetlerine ihbar etsinler." 

FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!