Kedi gözler yeniden sahnede

Baştan çıkarıcı, bir o kadar karanlık ama her zaman sıra dışı bir seksapele sahip... Göz kalemi modası, tüm ihtişamıyla geri döndü!

Haberin Devamı

Geyşaların belirgin, 60’ların hareketli eye-liner modası, kış sezonu makyajında dramatik bir şekilde kendini gösteriyor. Dolce&Gabbana ve Marc Jacobs’ın defilelerinde süper kalın ve göz ucundan taşan formuyla tamamlanan ‘yeni kedi gözü’ kalemine siyah maskara, şampanya tonlarında far ve belirginleştirilmiş kaşlar eşlik ediyor. Dudaklar ise bu makyajda ten rengi, pembe ya da hafif kırmızı tonlarda. Keira Knightley ve Kylie Minogue gibi ünlü isimlerin pek sevdiği bu makyaj trendinin en önemli özelliği, gözlerin ışıltısını ortaya çıkarması...

4 ADIMDA KUSURSUZ GÖZLER

XXL ÇİZGİ: Eye-liner’ın özellikle jel formları, hem içerdiği siyah pigmentler hem de özel fırçası sayesinde uygulamayı kolaylaştırıyor.
ÇEPEÇEVRE: Gözü çevreleyen bir görüntü için eye-liner kalemleri ideal. Bu sayede hem kirpik diplerine hem de gözün alt çizgisine kolaylıkla ulaşmak mümkün oluyor.
‘LIGHT’ VERSİYON: Bu iddialı göz makyajını daha yumuşak bir versiyonuyla denemek için kirpik diplerine ve göz içlerine ince bir çizgi çekmeniz yeterli. Badem formunu yakalamak istiyorsanız sıvı bir eye-liner en büyük yardımcınız olacaktır.
EN İYİ TEKNİK: Göz kapağının üzerinde
transparan bir pudrayla baz oluşturun. Eye-liner’ı kirpik ucundan başlayarak gözün bitimine kadar ince bir çizgiyle belirginleştirin. Oradan da hafif eğimli, göz kuyruğunun ucundan taşacak şekilde daha kalın çizgi oluşturun.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Pop ve şık bir parfüm

Ünlü moda markası Costume National’dan pop renklerinde yepyeni bir koku... Ana teması sıra dışı ve güçlü renkler olan parfümün yaratıcısı ise markanın baş tasarımcısı Ennio Capasa ile Dominic Ropion. Fiyatı: 205 TL

Saçlarda etkin koruma

Sıcak düzleştirici aletler, saça çok fazla zarar veriyor. Poker Straight Flat Iron Protection Shine Mist’teki ısı koruması sağlayan içerikler ve yeşil çay sayesinde bu zarar minimuma iniyor. Ürün, aynı zamanda saçlara ışıltı veriyor, uzun süreli nemlendiriyor. Fiyatı: 21 TL.

Bariyer güçlendirici

La Colline’in evrensel yaşlanma karşıtı formüllü serisi NativAge, ekolojik yenileyici özelliğiyle dikkat çekiyor. Ürünün hücre yaşamını artırıcı etkisi bulunuyor. CMAge Kompleksi’ndeki oksijenlenme, nemlendirme ve koruma özellikleriyle de hücresel metabolizmanın onarılmasını sağlıyor. Böylelikle çizgi ve kırışıklıklar azalıyor.

Haberin Devamı

Maya ve Aztekler’den bugüne NAR MUCİZESİ

Geçmiş kültürlerden günümüze kadar uzanan iyileştirici gücüyle nar, uzun ve sağlıklı yaşamın yanı sıra sonsuz gençliğin de sırlarını içeriyor.
Maya ve Aztekler’in zaman içinde topladığı 5 binin üzerinde tedavi edici bitkiden biri olan nar meyvesine bilim adamlarının ilgisi hâlâ devam ediyor.
Geçmişte ölümsüzlüğün sembolü olan bu meyve, Tutankamon’un da mezarında bulunmuştu.
Bugün bize ölümsüzlüğü sunmasa da içeriğindeki etken maddeler sayesinde yaşlılığın izlerini silmeye yardımcı oluyor.
Madonna gibi ünlülerin içecek olarak tükettiği nar, yüksek tansiyon ve kolesterolü de önlüyor. Araştırmalar ayrıca narın damar sertliği sorunlarına karşı da vü-cudu koruduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı cildin anahtarı  doğru bakım ürünleri

Emmanuelle Moirand

Güzel ve sağlıklı bir cildin sırrı elbette doğru ve düzenli bir bakımdan geçiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren ekibiyle birlikte belirli Tekin Acar Cosmetics mağazalarında cilt ve makyaj endişeleriyle ilgili çalışmalar yapacak olan Clinique Avrupa Bilim Direktörü Dr. Emmanuelle Moirand ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

- Cildin sağlıkla parlaması ve genç görünümünü koruması için günlük hayatta dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar neler?
- Öncelikle güneş ışınlarına yani UV ışınlarına (UVA ve UVB) dikkat etmek gerekiyor. Çünkü ciltteki yaşlanma belirtilerinin yüzde 80’i, cilt hücrelerine zarar veren güneş ışınlarına maruz kalma sonucu oluşuyor. Bu nedenle yaz-kış mutlaka cilde uygun bir güneş koruması kullanmak gerekiyor. Ve koruma oranı (SPF) en az 15 olmalı. Ayrıca cildimize her gün, sabah ve akşam temel bir bakım sistemi uygulamak şart. İlk adım olan temizleme, cildi günlük kirden arındırıyor. İkinci adım arındırma, cildi ölü hücrelerden temizliyor ve taze cildi açığa çıkarıyor. Üçüncü adım nemlendirme ise cildin güçlü bir savunma sistemine sahip olmasını sağlayan günlük nem ve yağ dengesini kuruyor. Son olarak, kişinin genel sağlığı da cilt sağlığı üzerinde çok önemli etkiye sahip. Bol miktarda su içmek, tüm besin gruplarını içeren bir beslenme sistemini takip etmek ve sigaradan uzak durmak, sağlıklı bir cilde sahip olmada büyük etkiye sahip. Cildimiz sadece en geniş organımız olmakla kalmıyor, o ayrıca en görünür organ ve sağlık problemleri ilk ciltte kendisini gösteriyor.
- Yeni jenerasyon bakım ürünlerinde öne çıkan trend hangisi?
- Son dönemde en çok öne çıkan trend, fonksiyonel yani farklı etkileri bir arada sunan, ileri teknolojili ürünler. Müşteriler artık tek bir ürünle birkaç soruna çözüm bulabilmek istiyor.
- Cilt lekesi sorunu yaşayan kadınlara ne tavsiye edersiniz?
- Son 20 yıldır koyu lekelerin tedavisi üzerinde çalışan Clinique, bu soruna en etkili çözümü sunan marka oldu. Leke endişesi taşıyan kadınların öncelikle güneş ışınlarına karşı yaz-kış etkin şekilde korunması lazım. Özellikle UVA ışınları kışın bile cilde etki ediyor, cilt kanseri ve cilt yaşlanması gibi sorunlara neden oluyor. O nedenle sezon ne olursa olsun cilt güneşten korunmalı.
- Sorunlu ciltlere sahip kadınların ne tür makyaj ürünleri kullanmaları gerekir?
- Öncelikle bir uzmanla cildin temel endişesi belirlenmeli. Çünkü bize göre her cildin endişesi farklı, dolayısıyla değişik makyaj ve cilt bakım ürünleri kullanmayı gerektiriyor. Örneğin cilt sivilceli ise sivilce karşıtı, hassas ancak kesinlikle yağsız ve sebum üretimini dengede tutacak bakım ürünleri tercih edilmeli. Çünkü fazla sebum ciltte kir ve yağ üretimine sebep oluyor, bu da gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor. Ve son olarak fondöten seçimi, cilt endişesi ne olursa olsun anahtardır. Biz Clinique’te “muhteşem çiftlere” inanıyoruz, ki bunlar cilt endişesine en etkin çözümü sunan bakım ürünü ve bunun etkisini desteleyen fondötenlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

GÜNEŞTEN KORUNUN

- Özellikle güneşin çok etken olduğu ülkemizde, Türk kadınlarına ciltlerine özen göstermeleri konusunda ne tavsiye ediyorsunuz?
- Tabii ki tek bir cümle: Güneşten olabildiğince korunun. Şimdi kış aylarındayız ve pek çoğunuz, “Bu mevsimde de güneş koruması kullanılır mı” diyor ama unutmayın; ciltte yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVA ışınları, kışın da aynı yazın olduğu kadar etkili. Dolayısıyla mevsim ne olursa olsun, uygun formülde bir günlük güneş korumalı ürün kullanmak gerekiyor.

Clinique&Tekin Acar Cosmetics Dr İçeride etkinlik günleri
16.11.2011 Çarşamba: Tekin Acar Carousel
17.11.2011 Perşembe: Tekin Acar Antalya Migros
18.11.2011 Cuma: Tekin Acar ANKAmall
19.11.2011 Cumartesi:  Tekin Acar Samsun
20.11.2011 Pazar:  Tekin Acar Palladium

Yazarın Tüm Yazıları