Keçiören Lali soğanları ile donatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Keçiören Lali soğanları ile donatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 12:48

Keçiören Lali soğanları ile donatılıyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN Belediyesi, mevsimlik çiçek ekimlerine başlayarak kış mevsiminin hissedildiği bugünlerde ilçenin görselliğine katkı sunuyor.

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları lale soğanlarıyla donatıyor. Çalışmalar kapsamında 250 bin çiçek soğanını toprakla buluşturan Belediye ekipleri baharda ilçenin lalelerle rengarenk bir görünüme kavuşacağını söyledi. Ayrıca belediye ekipleri tarafından 300 bin menekşe ve 30 bin lahana bitkisi de kış mevsiminde görsel seyir zevki için toprakla buluşturuldu. Baharda anı fotoğraflarına ve öz çekimlere dekor olan lalelerle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, " Bu çiçekler havaların ısınmasıyla açarak hem mis kokularını etrafa yayacak, hem de vatandaşlarımıza seyir zevki yaşatacaklar" dedi.

Yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veren Keçiören Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını kısa sürede 2.2 metrekareden 5.82 metrekareye çıkardı. Başkan Ak, yeni hizmet döneminde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye yükseltmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!