Keçiören Çodam Minikleri Doğayla Buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Keçiören Çodam Minikleri Doğayla Buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 09:58

KEÇİÖREN BELEDİYESİ ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ (ÇODAM), OKULA YENİ BAŞLAYAN MİNİK ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNİ BAĞLUM ÇALSEKİ KÖYÜ’NE GÖTÜREREK DOĞAL YAŞAMLA BULUŞTURDU.

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), okula yeni başlayan minik ana sınıfı öğrencilerini Bağlum Çalseki Köyü’ne götürerek doğal yaşamla buluşturdu.
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği(ÜZYEÇDE) ile işbirliği halinde yürütülen “Okula Uyum Programı” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, okul heyecanını en çok hisseden ana sınıfı öğrencileri Çalseki Köyü’ndeki Doğal Yaşam Uygulama Alanı’nı gezdiler. Bir hafta süren ekoloji programına günde 40, toplamda ise yaklaşık 200 öğrenci katıldı.
Doğal Yaşam Uygulama Alanı’nda toprakla temas kurmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, Oyna Öğren Atölyesi’ndeki sobanın başında hafıza ve dikkat oyunu da oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdiler. Daha sonra Bilim Atölyesi’nde sütün oluşum hikayesini dinleyen minikler, hayatlarında ilk defa bir keçi çiftliğini ziyaret edip süt sağımına tanıklık ettiler. Çiftlikten alınan sütün nasıl mayalandığını gören çocuklar, Mutfak Atölyesi’ne geçerek kendi gözlemelerini yapıp turşu kurma tecrübesini de edindiler. Sanat Atölyesi’nde ise boyama ve balon katlama tekniğiyle tanışan minik öğrenciler, kendilerine doğal yaşamı keşfetme imkanını sağlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!